Yüksel: "Sahipsiz değilsiniz"

Open-Vld'nin Oost-Vlaanderen Bölgesi adayı ve Belçika Federal Parlamentosu'nun deneyimli siyasetçisi Veli Yüksel, haftasonu Bulgaristan'ın Razgrad Valisi Günay Hüsmen'i Gent'te konuk ederek soydaşların sorunlarını dinledi. Europa Hotel'in konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının ilgisi yoğun oldu. Yüksel ve Hüsmen'in Gent'te yaşayan soydaşların sorun ve taleplerine çözüm yolları aradığı buluşmada Yüksel, "˜"˜Soydaşlarımız burada sahipsiz değillerdir. Sizlerle her alanda işbirliği konusunda önemli adımların atılacağımı bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar burada zor koşullarda yaşadığınızın farkındayım ancak şimdi birarada olma zamanı'' dedi.

Open-Vld’nin Oost-Vlaanderen Bölgesi adayı ve Belçika Federal Parlamentosu’nun deneyimli siyasetçisi Veli Yüksel, haftasonu Bulgaristan’ın Razgrad Valisi Günay Hüsmen’i Gent’te konuk ederek soydaşların sorunlarını dinledi. Europa Hotel’in konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının ilgisi yoğun oldu. Yüksel ve Hüsmen’in Gent’te yaşayan soydaşların sorun ve taleplerine çözüm yolları aradığı buluşmada Yüksel, ‘‘Soydaşlarımız burada sahipsiz değillerdir. Sizlerle her alanda işbirliği konusunda önemli adımların atılacağımı bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar burada zor koşullarda yaşadığınızın farkındayım ancak şimdi birarada olma zamanı’’ dedi.

‘‘Gücümüzü dağıtmamalıyız’’

Gent’teki sayıları 20 bin civarında olduğu tahmin edilen Bulgaristan vatandaşları için  Belçika ile Bulgaristan arasında köprü görevi üstlendiğini kaydeden Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘‘Biz Belçika ve Bulgaristan arasında  bir köprü kurabilmek için bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Gent’te Türk kökenli vatandaşlarımız ile sık sık biraraya geliyor ve onların sorunlarına çözüm buluyoruz. Önümüzde özellikle ekonomik ve ayrımcı politikaların yoğun ve zor geçeceği bir 5 yıl bizleri bekliyor. Bu aşamada gücümüzü dağıtmadan birlikte hareket etmek zorundayız’’ dedi.

Hüsmen: ‘‘Vatandaşlarımızın yol göstericisi olmanızı bekliyorum’’

Geçtiğimiz aylarda Razgrad Valisi Günay Hüsmen’in daveti ile Bulgaristan’ı ziyaret eden ve bir dizi çalışmalar yapan Yüksel Vali Hüsmen’in Gent’te bulunmasından dolayı teşekkür etti. Razgrad Valisi Hüsmen ise Gent’te bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, ‘‘Bulgaristan Türkleri adına size teşekkür ediyorum. Türk kökenli vatandaşlarımızın menfaati için düzenli olarak Belçika ve Bulgaristan arasında diyaloğa ihtiyaç var. Bu konuda göstermiş olduğunuz destek, her türlü takdire değer’’ şeklinde konuşarak, ‘‘Özellikle istihdam, uyum, sosyal haklar ve eğitim konusunda vatandaşlarımıza destek olacağınız konusunda şüphem yok; onların yol göstericisi olmanızı bekliyorum’’ dedi.