Saldırının ardından Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama! "˜Bir milim geri adım atmayacağım'

CHP liderine saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının faillerinden O.S'nin yakalandığı, gözaltına alınan 5 kişinin de ifade işlemlerinin Çubuk'ta sürdüğü bildirildi.

Saldırının ardından Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama! ‘Bir milim geri adım atmayacağım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı linç girişiminin ardından genel merkeze gelerek partililere seslendi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem de saldırının ardından partiye geldi. Kılıçdaroğlu, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi ve bu saldırının Türkiye’nin birliğine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Onlar sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Bir milim geri adım atmayacağım. Biz bu ülkenin bütünlüğünü ve birliğini savunuyoruz. Beni asıl üzen; siz nasıl bir şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz? Saldırıya uğradım diye üzülmedim. Bir canım var, bu ülkenin bekası, huzuru, bu ülkenin kalkınması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye de hazırım” dedi.

~~CHP liderine saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının faillerinden O.S'nin yakalandığı, gözaltına alınan 5 kişinin de ifade işlemlerinin Çubuk'ta sürdüğü bildirildi.

~~Kılıçdaroğlu genel merkezin önünde otobüsün üstüne çıkarak toplanan kalabalığa seslendi. “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Kemal'e uzanan eller kırılsın”, “Soylu istifa” sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

SALDIRI TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİNE: “Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Bu ülkede görüşü, kimliği, inancı ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın. Kuvayı Milliyecilerin partisi CHP'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım.