AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE '23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI' COŞKUSU YAŞANDI

~~Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "˜Türk Çocukları' şahsında tüm dünya çocuklarına armağan ettiği '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Avrupa'nın ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

~~Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Çocukları’ şahsında tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin organizesi, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın katkıları ve TÖSED’in sponsorluğunda ‘Botanik’te bulunan Passage 44’deki kutlamaya 1000 e yakın davetli katıldı.

Katılımcılar arasında Büyükelçi Levent Gümrükçü, Başkonsoloslar Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Metin Ergin, Eğitim Müşavir Vekili Ali Özgür, Başkan Emir Kır, Başkan Yardımcıları Nezahat Namlı, Mehmet Bilge, Kadir Özkonakçı, Schaerbeek eski Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse, Meclis Üyeleri Döne Sönmez, Filiz Güleş, Emel Köse, Fatıma Gökçe, TOSED Başkanı Melih Kızavul, Başkan Yardımcısı Mehmet Türköz, Beringen Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu, Turkish Lady Genel Koordinatörü Derya Alıç, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın,  STK temsilcileri, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri ve bine yakın Aile ve çocuklar katıldı.

Programın başarılı sunumunu Öğrencilerden Ezgi Aydın Türkçe, Erdem Yıldırım ise Fransızca yaptılar.

Atatürk’ün manevi şahsında ve şehitlere saygı duruşuyla başlayan program, Türk ve Belçika marşlarının toplu okunmasıyla start aldı.

’23 Nisan Çocuk Bayramı’ ile ilgili sinevizyon sunumu ardından sırasıyla, Milli Eğitim Müşavir vekili Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Ali Özgür, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü ve TÖSED Başkan Yardımcısı Mehmet Türköz yaptıkları selamlama konuşmalarında tüm çocukların ve davetlilerin  “23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, organizatörlere teşekkür” ettiler.

Belçika’lı Türk çocukları yanında değişik uluslara mensup çocuklarında katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli kültürlere mensup çocuk folklör ekipleri sahne aldı. Oyun ve skeçlerin yer aldığı programda tüm çocuklar ve davetliler saatlerce hoş vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Program akışı Oyun ve Denizci Rondu, Akıncılar Şiiri, Saint Josse Belediyesi Gençlik Evi Müzikali, Turkish Lady Çocuk Folklör Grubu halk oyunları, Brüksel Öğrencilerinden  Türkülerle, Dans Ritim Orkestrası, Liege’den Kafkas Halk Oyun Ekibi,  Minik Barış Manço Orkestrası,Chaerlorie’den gelen Modern dans Grubu, Nasreddin Hoca Skeçi, Hip Hop Dans grubu, Bilye Fıkrası skeçi,  Rusya Radouga Dans Tiyatrosu öğrencilerinin gösterimi, Edugandawa Polonya Okulu Öğrencilerinin sunduğu Polonya Halk Türküleri ve dansları, Binfikir Çocuk Tiyatrosu grubunun Hip Hop Gösterisi ve teşekkür ve hediye takdimiyle kutlama son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com