~~MR'İN BRÜKSEL PARLAMENTOSU TEK TÜRK ADAYI ULUSOY: "DONANIMLI VE EHLİYETLİ ADAYLAR TERCİHİNİZ OLMALI"

Başarılı çalışmaları ve araştırmalarıyla AB'de ülkemizin tanıtımına büyük katkıları olan Akademisyen Anderlecht Belediye Meclis üyesi olan Mustafa Ulusoy, MR Parti Listesi 14. sıradan Brüksel Parlamentosuna aday gösterilmişti. Mustafa Ulusoy MR Brüksel Parlamentosu Liste başı Françoise Schepmans ve MR Federal Parlamento 14. sıra adayı Khadija Boudiba ile birlikte Belçika Türkçe Yerel Medya Temsilcileriyle "˜Tekince Restaurant'ta buluşarak, çalışmaları ve politikaları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Başarılı çalışmaları ve araştırmalarıyla AB’de ülkemizin tanıtımına büyük katkıları olan Akademisyen Anderlecht Belediye Meclis üyesi olan Mustafa Ulusoy, MR Parti Listesi 14. sıradan Brüksel Parlamentosuna aday gösterilmişti. Mustafa Ulusoy MR Brüksel Parlamentosu Liste başı Françoise Schepmans ve MR Federal Parlamento 14. sıra adayı Khadija Boudiba ile birlikte Belçika Türkçe Yerel Medya Temsilcileriyle ‘Tekince Restaurant’ta buluşarak, çalışmaları ve politikaları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Siyasiler, 26 Mayıs Belçika genelinde yapılacak olan Avrupa, Federal ve Bölge seçimleri hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek, şuan iktidarda olan partilerinin siyasi çalışma ve politikaları hakkında bilgiler aktararak, vatandaşlardan destek istediler.

Brüksel parlamentosu MR Liste birinci sıra adayı Françoise Schepmans: “Türklerin yoğun yaşadığı Schaerbeek çok hareketli”

Françoise Schepmans ‘Bildiğiniz gibi 26 Nisan’da ülke genelinde Avrupa, Federal ve Bölge parlamentolarının yeni adaylarının seçimi yapılacaktır. Ben Kampanyamızı Schaerbeek’den başlatmanın ve siz değerli Türkçe medya mensuplarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle sizlerden birisi olan Mustafa Ulusoy ve Federal Milletvekili adayı Khadija Boudiba’ya teşekkür ediyor bol şanslar diliyorum.

Burada Türk kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşamasından dolayı Özellikle ‘Chaussée de Haect’ın Küçük Anadolu’ diye ifade edilmesi memnun edici. Schaerbeek’de çok işyeri oluşu nedeniyle hayli hareketli bir mahalle. Ancak gördük ki burada ulaşım son derece zor ve sıkıntılı. Araçları park edecek fazla bir yer yok. Schaerbeek’de metro’nun olmayışı asıl sorunlardan birisidir.

Buranın kendisine özgü sorunlarının olduğunu gördük buradaki ev ve konutların büyük bir kısmı eski bina oldukları için yaşam için sağlıksız evlerdir. Bunların gözden geçirilmesi gerekir. Bunun içinde vatandaşlara evlerini iyileştirmeleri için konut teşvik primleri verilmelidir.

Brüksel çok kültürlü bir şehirdir. Türkler’de büyük uyumları geleneksel ve kültürel değerleriyle Brüksel’e kültürel zenginlik katmaktalar. Ben, Molenbeek belediye başkanlığı yaptığımda da Türklerle yakın ilişkilerde bulunuyordum. Sizleri temsilen Mustafa Ulusoy’u listemize aldık. ‘Mustafa Ulusoy birikimli ve akademik bakışıyla bir vizyon sergilemekte ona ve MR’e sahip çıkılmalı. Projelerini hayata geçirebilmesi için ona destek olun. Belçika Türk toplumu uyumda büyük ilerleme sağlayan toplumsal barışa katkı sunan bir topluluktur. Yaşanabilir huzurlu bir Brüksel’i yönetmeye adayız. Tüm vatandaşların desteğini bekliyoruz” dedi.

Federal Aday Boudiba: “MR İşsizlikle Mücadele ederek 250 bin kişiye iş sağladı”

MR Federal Listesi 14. Sıra adayı olan Khadija Boudiba yaptığı kısa konuşmasında Bazı siyasi çevrelerce partimiz MR hakkında bilgi kirliliğini görmekteyiz. Şuan Federal yönetimde olan MR şuana kadar 250 bin kişiye iş sağladı. Kimse bundan bahsetmiyor. Hükümetimiz her türlü ekonomik baskıya ve işsizliğe rağmen ekonomik politika yönetimi ile işsizlik rakamını her geçen gün aşağıya doğru çekmenin mücadelesini vermekte” dedi.

Mustafa Ulusoy, ‘Oy kullanırken tercihlerle İş ehline verilmeli”

Basın toplantısına ev sahipliği yapan Ulusoy, “Hepinizin bildiği gibi 26 Mayıs 2019’da güzel ülkemiz Belçika’da Avrupa, Federal ve Bölge parlamentolarının yeni üyeleri belirlenecektir. Bu seçimler için çeşitli partiler bizlerden de listelerine adaylar koydular. Kimileri seçilebilecek, kimileri de seçilemeyecek yerlerde aday gösterildiler. Tabi durum böyle olunca seçimde tercihli oylar seçimi belirleyici ve adaylarımızın öne çıkmasında önemli bir etken olmakta.

Ben tüm partilerdeki adaylara başarı diliyorum. Netice’de demokratik bir yarış kulvarında koşacağız. Kim kendisini, projelerini ve parti programlarını daha iyi anlatabilirse vatandaş da tercihini ona göre yapacaktır.

Bu bağlamda Belçika Türk toplumu içinden partimizin tek bana 14. sıradan yer vermesi çok anlamlıdır. Partimiz Türk kökenli bir siyasetçiyi arasında görmek istiyor. Partimizin bu tercihi, vatandaşlarımızın tercihleriyle pekişince, parlamentoya sizleri temsilci olarak gitmem kolaylaşacaktır. Gayret vatandaşlarımızdan, hizmet bizden olacaktır.

Vatandaşlar kendilerini temsil edecekleri adaylara oy verirken, hizmet verebilecek, işinin ehli ve bu konuda hizmet tecrübeleri olanları seçmelidir. Oy verecek vatandaşlarımız oy kullanırken belirledikleri partideki birçok adaya oy verebiliyorlar. Vatandaşlarımız demokratik hakları olan seçime mutlaka giderek oylarını kullansınlar. Gelecek beş yılımızı yönetecek olan tecrübeli adayları seçerek parlamentoya göndersinler.

Demokratik ortamlarda bütün partilerin ve kişilerin seçime katılma ve aday olma hakları vardır. Hiç kimseye ‘aday ol’ veya ‘olma neden oldun?’ diye bir şey söyleme hakkımız yok. Layık olan ve olmayan herkes aday olabilir. Ancak, kimin seçilmesi gerektiği elbette seçmenin hür iradesi belirler. Demokratik seçimlerde kazanan da kaybeden de olabilir. Önemli olan Demokratik haklarımızı kullanmak ve korumaktır. Seçildiğimiz ve vatandaşımızın bizleri tercihi olursa hizmet etmeye ve tüm Brükselli’lerin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla basın toplantısı sona erdi.

Siyasiler Schaerbeek ve Türk toplumunun simgesi olan Nasrettin Hoca heykeli önünde de görüntü vererek açıklamalarda bulundular.

www.belcikaaydinhaber.com