TÖSED GELENEKSEL BASIN YEMEĞİNDE BASINLA BULUŞTU

Belçika Türk Toplumunun saygın Sivil Toplum Kuruluşlarından olan kısa adı TÖSED olan "˜Türk Özel Sektör Dostluk Grubu' (TÖSED "“BUSINESSTURK) geleneksel hale getirdiği, Brüksel'de bulunan "˜ VesterBar-Brasserie Hotel'de Basın mensuplarına bir öğle yemeği verdi.

Belçika Türk Toplumunun saygın Sivil Toplum Kuruluşlarından olan kısa adı TÖSED olan ‘Türk Özel Sektör Dostluk Grubu’ (TÖSED –BUSINESSTURK) geleneksel hale getirdiği,  Brüksel’de bulunan ‘ VesterBar-Brasserie Hotel’de Basın mensuplarına bir öğle yemeği verdi.

Başkan Melih Kızavul, Başkan Yardımcısı Mehmet Türköz, Onursal Başkan Yılmaz Özcan, Yalçın Şahankaya, TÖSED Üyesi ve mekan sahibi Kazım Korkmazer’in ev sahipliğinde düzenlenen yemek programı, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirildi.

Başkan Kızavul: “Basın bizim gözümüz, kulağımız sesimizdir”

Yemek öncesi bir selamlama konuşması yapan Başkan Kızavul:
 “Sayın Basın mensupları öncelikle yemek programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Biz TÖSED olarak Özel Sektör ağırlıklı olmakla beraber, işadamları, akademisyen ve sanat çevresinden gönüllü üyelerle hizmet vermekteyiz. TÖSED olarak çeşitli iş, ekonomi ve dayanışmaya yönelik seri konferanslar, kültürel ve sanatsal etkinliklerle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Derneğimiz 1998 yılında Kurucu ve onursal Başkanımız Sayın Yaşar Tümbaş ve arkadaşlarının titiz çalışmaları neticesi kurulmuştur. TÖSED’in kendi kriterleri çerçevesinde de 21 yıldır hizmet vermekte. Ülkemiz Belçika ve Avrupa Birliği arasında da lobisel çalışmalarda da bulunan derneğimizin tüm çalışmalarını toplumuza aktaran, etkinliklerimizi topluma duyuran siz değerli basın mensuplarına teşekkür etmek amacıyla bu yemek programını düzenlemekteyiz. Bu vesileyle hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Belçika’da ülkemizin ulusal gün ve etkinliklerini burada çeşitli konferans ve konserlerle sürdürdük. Amacımız iş dünyasıyla kontaklar kurarak iletişim ve dayanışma ağlarını güçlendirerek, ülkemiz ve Belçika ekonomisine katkıda bulunacak çalımalar yanında, toplumumuzun sosyal ve kültürel değerlerini gündem ederek, toplumumuzu kendi değerleriyle buluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

‘İdil Biret Brüksel’de Konser Verecek

Başkan Kızavul: “TÖSED olarak, bu sene 28 Ekim’de, kısa adı BOZAR olan Güzel Sanatlar Sarayı’nda Türk Müzik tarihinin en büyük yeteneklerinden olan Piyanist İdil Biret konseri düzenlemeyi planlıyoruz. Cumhuriyet bayramı kutlaması çerçevesinde düzenleyeceğimiz konserin şimdiden sanat çevrelerini heyecanlandırmakta” dedi.

Basın mensuplarıyla TÖSED Yöneticilerinin Karşılıklı istişareleri ve basın mensuplarının teşekkür konuşmalarıyla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com