~~Aalst Türk Günü Festivali şenlik havasında geçti

Doğu Flaman Bölgesi'nde Aalst, bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Festivali'ne ev sahipliği yaptı. İlginin yanısıra, katılımın da yüksek olduğu gözlemlenen festival, soğuk ve yağışlı hava şartlarına rağmen Aalst halkı ve çevre illerden katılan vatandaşlar gösterileri izleyip, gönüllerince eğlendiler.

Doğu Flaman Bölgesi’nde Aalst, bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Festivali’ne ev sahipliği yaptı. İlginin yanısıra, katılımın da yüksek olduğu gözlemlenen festival, soğuk ve yağışlı hava şartlarına rağmen Aalst halkı ve çevre illerden katılan vatandaşlar gösterileri izleyip, gönüllerince eğlendiler.

Mehteran takımının performans gösterisi ise görülmeye değer bir diğer aktivite oldu. Özellikle festivalin bu bölümü çok sayıda Belçikalının beğenisini kazanırken, Aalst Kevser Cami Başkanı Yüksel Özdemir vatandaşlara ve misafirlere hitaben bir de konuşması yaptı.

Özdemir: ‘‘Türk kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz’’

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Günü Festivali için yoğun bir emek harcadıklarını kaydeden Aalst Kevser Cami Derneği Başkanı Yüksel Özdemir, ‘‘Bugün, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Özellikle Aalst halkına ve kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler, bu topraklarda Türk kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Şimdiden hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum’’ dedi. Festivalde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Anvers Muavin Konsolosu Hasan Ergün ise, düzenlenen festivalde emeği geçen vatandaşlara ve dernek yöneticilerine teşekkür ederek, konsolosluk olarak bu tür sosyal faaliyetlerini desteklediklerini kaydetti.

Yüksel: ‘‘Aalst halkının her zaman yanındayım”

Türk Günü Festivali’ne katılan ve kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Belçika Federal Milletvekili ve Open Vld’nin Doğu Flaman Bölgesi adayı Veli Yüksel ise, Aalst halkı ve Kevser cami yönetimin kutluyarak, ‘‘Bu yıl ikincisi düzenlenen Aalst Türk Festivali’ni artık geleneksel hale getirdiniz. Sizler, Aalst kentinin vazgeçilmez bir parçası olarak çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Kimse bundan şüphe etmesin. Bu festivaller sayesinde Aalst’ta kaynaşma ve tanışma fırsatı oluyor. Bu anlamda çok önemli bir misyonu üstlenmiş bulunuyorsunuz. Sizleri bu yüzden seviyoruz ve her zaman arkanızda olmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.