MİLLETVEKİLİ SERDAR KILIÇ (PS): ARTIK VALON BÖLGESi'NDE DE CENAZELERİMİZ KEFENLE TOPRAĞA VERİLEBİLECEK

~Valon Parlamentosu Milletvekili Serdar Kılıç (PS), şubat ayında gündeme getirdiği " cenazelerin sadece kefenle (tabutsuz) toprağa verilebilmesi" için gerekli yasal düzenlemeyi hayata geçirmeyi başardı.

~Valon Parlamentosu Milletvekili Serdar Kılıç (PS), şubat ayında gündeme getirdiği “ cenazelerin sadece kefenle (tabutsuz) toprağa verilebilmesi” için gerekli yasal düzenlemeyi hayata geçirmeyi başardı.

Flaman ve Brüksel Bölgesi’nde cenazelerin İslam’a uygun bir şekilde sadece kefenle toprağa verilmesi mümkün iken Valon Bölgesi’nde tabutla gömmek mecburi idi. Konuyu inanç özgürlüğü çerçevesinde geçtiğimiz şubat ayında Valon Parlamentosu’nda gündeme getiren Milletvekili Serdar Kılıç, 30 Nisan Salı günü Valon Parlamentosu’nda bulunan 72 milletvekilinin evet oyunu almayı başardı. Parlamento’nun verdiği bu kararla artık Valon Bölgesi’nde yaşayan Müslümanlar da cenazelerini sadece kefenle toprağa verebilecek.

Milletvekili Serdar Kılıç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Flaman ve Brüksel Bölgelerinde uygulanan cenazelerin sadece kefenle toprağa verilebilmesi malesef Valon Bölgesi’nde uygulanmıyordu. Şubat ayında Valon Parlementosu’na taşıdığım bu konuyu 30 Nisan Salı günü çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Konuyu gündeme getirdiğim ilk günden beri Parlamento içinde tüm demokratik güçlerin desteğini almak için çalıştım Bu anlamda ikna ettiğim Stéphane Hazée (Ecolo), FabianCulot (MR) ve Jossy Arens(cdH) ile birlikte hazırlayıp sunduğumuz yasa teklifi parlamentoda bulunan toplam 72 milletvekilinin evet oyu ile kabul edildi “ dedi.

Serdar Kılıç Kimdir?

Göçmen bir ailenin çocuğu olarak 1979 yılında Charleroi’da dünyaya gelen Serdar Kılıç, ULB-Brüksel Serbest Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası ilişkiler bölümünden Master derecesi ile mezun oldu. Aynı üniversitede Politik Sosyoloji alanında ikinci Masterını yaptı.

2005 Yılında Valon Parlamentosu’nda ateşe olarak görev yaptı.2003 Yılında Frankofon Sosyalist Partisi-PS Gençlik Kollarına üye oldu ve PS Gençlik Kollarının Mont-sur-Marchienne Şubesi başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2006 Yılında Charleroi Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. 2009 Yılında Valon Parlamentosu ve Frankofon Topluluk Parlamentosu’nun ilk Türk kökenli Milletvekili oldu. 2012 Yılında Charleroi Belediyesi’nde Eğitimden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi üstlendi. 2014 Yılında tekrar Valon Parlamentosu Milletvekili olmasına rağmen, Charleroi Belediyesi’ndeki başkan yardımcılığı görevini tercih ettiği için milltevekilliğinden istifa etti. Ancak 2016 Yılında başkan yardımcılığı görevini başkasına devrederek tekrar Valon Parlementosu milletvekilliğine döndü ve halen bu görevi sürdürüyor.