AZERBAYCAN TEŞKİLAT TEMSİLCİLERİNDEN CHP BELÇİKA BİRLİĞİNE ZİYARET

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev iki günlük AB görüşmeleri çerçevesinde Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'e geldi. Bu ziyaret çerçevesinde Belçika'da bulunan bazı Azerbaycan Teşkilat mensupları CHP Belçika Birliğini ziyaret ettiler.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev iki günlük AB görüşmeleri çerçevesinde Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’e geldi. Bu ziyaret çerçevesinde Brüksel’de bulunan bazı Azerbaycan Teşkilat mensupları CHP Belçika Birliğini ziyaret ettiler.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Faik Guliyev, Diaspora İş Üzere Devlet Komitesinin Müşaviri Daşkın Recebli, Müsteşar Yardımcısı Adil Hüseyinov, Avrupa Departmanı Müdür Yardımcısı Elhan Samedov, Direktör Elşad Aliyev ve Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci’den oluşan heyeti, CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk ve Yönetim kurulu üyeleri sıcak bir şekilde karşıladılar.

Azerbaycan heyeti adına konuşma yapan Faik Guliyev ve Daşkın Recebli, “Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev’in Avrupa Birliği görüşmeleri çerçevesinde burada bulunmaktayız. Amacımız Brüksel’de bulunan Azerbaycan ve Türkiyeli dernek temsilcilerini ziyaret etmekte ve tanışmaktayız. Bu çerçevede de sizleride ziyaret ederek tanışmak istedik. Milli liderimiz merhum haydar Aliyev’inde dediği gibi biz iki ayrı devlet bir milletiz.

Bu anlamda siz kardeşlerimizle görüşmekten dolayı çok mutlu olduk, bize göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum” diyerek, getirdikleri Azerbaycan bayraklarını Başkan Derya Bulduk’a takdim ettiler.

Bayrağı alan Bulduk ise, yaptığı konuşmasında “Siz Azerbaycanlı kardeşlerimizi karşılamak ve misafir etmek bizleri onurlandırdı. Merhum lideriniz Haydar Aliyev’inde dediği gibi biz iki ayrı devlet bir milletiz. Dünyanın neresinde olursa olsun bu kardeşliğimiz ilelebet devam edecektir.

Avrupa ve Belçika’nın başkentinde siz değerli kardeşlerimizle buluşmaktan şahsım ve yönetim kurulumuz adına mutlu olduk. Hoş gelmişsiniz. Bizler içinde maneviyatı çok büyük olan Azerbaycan halkının özgürlük bayrağını almaktan dolayı da çok memnun olduk, teşekkür ediyorum.

Bizler parti olarak tüm halkların kardeşliğinden yanayız. Hele bu kardeşlikte öz kardeşlik varsa bu daha da anlamlıdır. İnanıyorum ki Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın  İlham Aliyev’in şahsında ileriye dönük, geleceği parlak bir ülke olmaya devam edecektir” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com