Festi- Ramazan'da birlik ve beraberlik mesajı verildi

Bu yıl Doğu Flaman bölgesinde ilk kez düzenlenen Festi- Ramazan, 11 dernek ve sivil toplum kuruluşunun desteği ile Gent'te yapıldı.

Bu yıl Doğu Flaman bölgesinde ilk kez düzenlenen Festi- Ramazan, 11 dernek ve sivil toplum kuruluşunun desteği ile  Gent’te yapıldı.

Türk Dernekler Birliği, Özburun vzw, FC Avrasya, Thinkout vzw, Futsal Beşiktaş Gent, Helping Hands Belgium, Piribeyli Kültür ve Dayanışma Derneği, Belçika Emirdağ Birliği, Flux Öğrenci Derneği, Kubat’s Gym, Posof Kültür Derneği’nin   katkıları ile düzenlenen festivale Gentlilerin de ilgisi yoğun oldu. 700’ün üzerinde bir katılımın gözlemlendiği Festi Ramazan festivali, Gent sakinlerinin dinlenme ve çocuklar için oyun parkı bulunan  Azalepark’ta gerçekleştirilirken, etkinliğe, başta Gent Belediye Başkanı Mathias De Clercq, Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Metin Ergin ve Federal Milletvekili Veli Yüksel olmak üzere, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları, Gent’in Türk kökenli yatırımcıları ve iş dünyası katıldı. Türk Dernekler Birliği Gent Koordinatörü Şaban Gök, açış konuşmasında festivale destek olan ve organize eden sponsorlara teşekkür ederek, “Bugün burada Ramazan havası yaşatmak istiyoruz. Burada bizleri yalnız bırakmayan ve her türlü desteği sunan Gent Belediye Başkanı Mathias De Clercq ve Federal Milletvekilimiz Veli Yüksel’e huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Mathias De Clerq: ‘‘Hepimiz Gentliyiz”

 

 

Festi- Ramazan’da yer alan Open- VLD’li Gent Belediye Başkanı de Clerq ise, Gent’te yaşayan Türk kökenlilerin en az Belçikalılar kadar Belçikalı olduklarına vurgu yaparak, ‘‘Gent’te, biz hepimiz Gentliyiz ve bu duyguyu iftar sofrasında bir araya gelerek yaşayacağız. Sizi böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiğiniz için kutluyorum. Gent’te Türk toplumu kentimizin önemli bir parçasıdır. Gent Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız’’ dedi.

 

 

Veli Yüksel: ‘‘Festi- Ramazan’ın, gelenek haline getireceğiz’’

 

 

Belçika Federal Milletvekili ve 26 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde federal parlamentonun Open VLD’li tecrübeli siyasetçisi Veli Yüksel’de, mübarek ramazan ayında vatandaşlarla beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ‘‘Festi- Ramazan, Türkiye ve Almanya’dan  Belçika’ya gelen bir konsept. Böyle bir konsept ile biz Türkiye’deki iftar sofralarını yaşatmaya ve bunu sizlerle paylaşmaya gayret edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda Festi- Ramazan’ın, geleneksel bir festival haline gelmesini ümit ediyorum. Ve bugün burada 11 derneğimizin burada ortaya koyduğu bir ilke bizim de tanıklık etmemiz çok önemli. Bu Gent bölgesinde ilk defa olan bir organizasyon. Bunun içinde yer aldığınız için sizleri kutluyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

‘‘Siyasette de birlik zamanı’’

 

 

26 Mayıs 2019 seçimlerinin Türk kökenli vatandaşların Federal Parlamento’da temsil anlamında çok önemli olduğunu, ‘‘Gent’teki Türk toplumunun bugün en çok ihtiyaç duyduğu konu birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğimizi her ortamda ortaya koymak durumundayız. Bunu derneklerimizin çalışmalarında, eğitimde, sosyal hayatta ve siyasette de ortaya koymak zorundayız. Önümüzdeki hafta yapılacak olan seçimlerde, siyasette de birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu ortadadır. İnanıyorum ki, vatandaşlarımız bunu artık farkındalar ve gereğini yerine getirecekler. Hepinize hayırlı iftarlar diliyorum’’ diyerek, dikkat çekti.   

 

 

Anvers Başkonsolosu Ergin: ‘‘Ramazan ayı, ilerisi için irade ayıdır’’

 

Festivale katılan Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Metin Ergin ise, ramazan ayının birlik- beraberlik ayı olduğunu kaydederek, ‘‘Gent, Festi- Ramazan festivalinin organizatörlerini bu çalışmaları için kutlarım. Ramazan ayı toplumumuz için dostlukların pekiştiği, kardeşliğin arttığı, dayanışmanın kuvvetlendiği güzide bir zamandır. Küskünlükleri arkada bıraktığımız, birlik olduğumuz; geçen bir yıla oranla bir vicdan muhakemesi yaptığımız, neleri doğru, neleri yanlış yaptığımızı gördüğümüz ve ilerisi için irademizi ortaya koyduğumuz bir zaman dilimizdir. Tuttuğumuz oruçların ve vicdan muhasebesinin bizleri daha iyi müminler, insanlar yaptığına inanıyorum. Allah tuttuğumuz oruçları ve ettiğimiz duaları kabul etsin’’ şeklinde konuştu.