~~CHP BELÇİKA BİRLİĞİ '19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI COŞKUYLA KUTLADI

Milli liderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a gelişinin "˜100. Yılı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı başta ülkemiz olmak üzere, Dış temsilciliklerimiz ve STK'lar tarafından coşkuyla kutlandı. Bu kutlamalar çerçevesinde CHP Belçika birliği görkemli bir kutlama gerçekleştirerek ardından davetlilere de bir iftar verdi.

Milli liderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a gelişinin ‘100. Yılı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı başta ülkemiz olmak üzere, Dış temsilciliklerimiz ve STK’lar tarafından coşkuyla kutlandı. Bu kutlamalar çerçevesinde CHP Belçika birliği görkemli bir kutlama gerçekleştirerek ardından davetlilere de bir iftar verdi.

CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk ve arkadaşlarının davetlileri karşıladığı programa T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu,  Meclis üyeleri Döne Sönmez, Filiz Güles, Schaerbeek Belediye Eski Başkan Yardımcısı Sait Köse, Belçika Azerbaycanlıları Kültür Merkezi" Başkanı İlkin Hüseyinzade, Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci, Belçika MİSİAD Başkanı Ethem Kışlalı, Belçika İYİ Parti ve Saadet Parti Temsilcileri, CHP Belçika Birliği Eski Başkanları İsmet Yılmaz ve Hasan Eryürük, STK Temsilcileri, Gençler ve kalabalık CHP gönüllüsü katıldı.

CHP Belçika Birliği salonunda gerçekleştirilen program, ‘Atatürk, Silah arkadaşları ve Şehitlere Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı.

Başkan Bulduk, “Bugün çok mutluyuz ve gururluyuz."

Programada bir selamlama konuşması yapan Başkan Derya Bulduk. “Öncelikle bu etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsuna ayak basışının 100. Yıl dönümü ve ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle başta Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimiz ve başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum.

5 bin yıllık Türk tarihine adını altın harflerle yazan Milli Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 138. yılını anmak, Anadolu’da bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini organize etme adına Anadolu’ya Samsun’dan hareketinin 100. Yılını idrak etmenin ve kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizi emanet eden Atam rahat uyu Gençler olarak senin Cumhuriyeti’nin Yılmaz bekçileri olarak vatanımızı her zaman savunmaya, Cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz. Sevgili gençler, Atatürk ilke ve Inkılaplarına kuşkusuz bağlı bağlı kalacağınıza gönülden inanıyorum.

Mustafa Kemal Paşa o gün “Temel ilkemiz Türk ulusunun özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. ‘Ya istiklal, ya ölüm’ sloganıyla Anadolu’ya hareket etti. Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ateşi gönülden gönüle, elden ele dolaşarak, kurtuluş ve bağımsızlığı getirdi” dedi.

Başkan Bulduk, “Bugün çok mutluyuz ve gururluyuz. Bu gün vesilesiyle tekrar bayramınızı şahsım ve yönetim kurulumuz adına tebrik ediyorum” dedi.

Başkonsolos Kırbaşlı Karaoğlu “‘Vatana Hizmetin Coğrafyası Yoktur’

Daha sonra T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu bir konuşma yaptı. “CHP Belçika Birliğinin değerli üyeleri ve bugünün anlamını oluşturan başımızın tacı gençlerimiz sizleri T.C. Başkonsolosluğu olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Mustafa kemal Atatürk’ün 100 yıl önce yaktığı ateşi buralarda halen yaşattığınız için tebrik ediyorum. Ayrıca, Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 100. Yıldönümü, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum.

Bizler de bugün vesilesiyle son 3 yılda olduğu gibi resmi bir tören yapmak yerine sadece gençler için bir anma programı yaptık. Network ağ kurma etkinliği yaptık. Bu vesileyle gençlerin birbirleriyle tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamaktayız. Neden böyle bir şey yapıyoruz.

Çünkü, ikinci vatanımınız da, birinci Anavatanımız Türkiye yanında ikinci anavatanımız Belçika’da yaşarken ‘Vatana Hizmetin Coğrafyası Yoktur’ ilkesinden yola çıkarak ikinci vatanımız olan Belçika’da da buradaki Belçikalı Türk gençlerimizin şimdiden kaynaşmasını, ileride Belçika-Türk Diasporası’nı oluşturmalarına zemin hazırlayacak, iki ülke ilişkilerine olumlu olacak projeler üretmelerine katkı sağlayacaklardır. Bugün aramızda olan gençlerimizi de sevgiyle selamlıyorum.

Güneşin doğuşundan batışına kadar, bugün Avusturalya’dan Amerika’ya kadar olan dünyamızda 100 yıl önce başlatılan mücadele bir kez daha anıldı ve anılmaya da devam edecektir. Bu gurur, Türk olmanın gururu hepimize yeter” dedi.

Halk sanatçısı Muzaffer Topgüme başkanlığındaki 'CHP Belçika Birliği Korosu' birbirinden güzel türkü ve şarkılarla programa renk kattı.

Başkan Bulduk’un gençlere CHP rozeti takması ardından, Gençlerin, okudukları şiir ve ‘İzmir Marşı’na ellerindeki bayraklarıyla davetlilerde eşlik etti. Atatürk’ün yaşamından kesitlerin sunumu ve STK temsilcilerinin selamlama konuşmasıyla kutlama programı sona erdi. Kutlama sonrası ise davetlilere bir iftar verildi. Aliihsan Arıcan Hoca’nın okuduğu Kuran ve ezan sonrası iftarlar açıldı dualar edilerek program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com