YÜZLERCE MÜSLÜMAN 'DÜNYA KUDÜS GÜNÜ' NEDENİYLE AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE 'KATİL İSRAİL' DİYE PROTESTO YAPTILAR

Brüksel'de yaşayan Şii-Sünni Müslümanlar Dünya Kudüs Günü nedeniyle Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bulunan İsrail Konsolosluğu önünde bir protesto gerçekleştirerek, Filistin'in işgal edilmiş topraklarından İsrail'in derhal çıkması için gösteri düzenleyip, 'Kati İsrail, Katil Abd, Katil Suud' kirli ayaklarınızı Filistin topraklarından, kanlı ellerinizi Filistinli bebeklerin üzerinden çekin' diye haykırdılar.

Brüksel'de yaşayan Şii-Sünni Müslümanlar Dünya Kudüs Günü nedeniyle Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bulunan İsrail Konsolosluğu önünde bir protesto gerçekleştirerek, Filistin'in işgal edilmiş topraklarından İsrail'in derhal  çıkması için gösteri düzenleyip, 'Kati İsrail, Katil Abd, Katil Suud' kirli ayaklarınızı Filistin topraklarından, kanlı ellerinizi Filistinli bebeklerin üzerinden çekin' diye haykırdılar.

Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı gösteride, Filistin bayrakları İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Humeyni, Rehber Ali Hameyni, Hizbullah lideri Seyyid Nasrullah ve Yemen Hizbullah lideri Abdulmelik el Husi'nin posterleri taşındı. Ayrıca Siyonist İsrail'in işledikleri ve katlettikleri Filistinli bebek ve şehitlerin resimleride ellerde taşınarak, İsrail rejimi aleyhinde sloganlar attılar. Müslüman göstericilere Siyonizme karşı olan  İsrail Yadudilerinden de destek verildiği görüldü.

Bilindiği gibi İran İslam İnkılabı Rehberi merhum İmam Humeyni'nin ilan ettiği Ramazan ayının son cuması 'Dünya Kudis Günü' nedeniyle tüm dünya ve özellikle Avrupa'da da bir seri etkinlikler düzenlenmekte.

Bu anlamda Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika'da gerçekleştirilen etkinliklerde Kudüs'ün işgalden kurtarılması ve Filistin halkıyla dayanışma' dile getirildi.