Türkiye Fransa 2-0 | Türkiye tarih yazdı!

Konya'da son dünya şampiyonu Fransa'yı konuk eden Türkiye, rakibini 2-0 mağlup ederek tarihi bir zafere imza attı. Türkiye, böylece grupta liderliğe yükseldi.

Konya'da son dünya şampiyonu Fransa'yı konuk eden Türkiye, rakibini 2-0 mağlup ederek tarihi bir zafere imza attı. Türkiye, böylece grupta liderliğe yükseldi.

Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nun 3. maçında son Dünya Kupası şampiyonu Fransa'yı konuk eden Türkiye, rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Türkiye'ye tarihi zaferi getiren goller Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder'den geldi.

Mbappe, Griezmann, Pogba, Varane, Lloris gibi yıldızları kadrosuna barındıran Fransa karşısında Şenol Güneş'in harika taktiği ile galibiyete uzanan Türkiye, rakibini tarihinde ilk kez, hem de namağlup Dünya Kupası şampiyonluğunun ardından devirmeyi başardı.

Hem savunmada hem de hücumda tüm futbolcuların oldukça etkili oynadığı karşılaşmada Fransa, adeta neye uğradığını şaşırdı. Oldukça özgüvenli geldiği Türkiye'den boynu bükük ayrılan Fransa, uzun bir aradan sonra ilk kez mağlubiyet almış oldu.

Karşılaşmaya dengeli bir futbolla başlayan Milliler, ilk 15 dakikada Fransa'ya pozisyon vermedi. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Türkiye, Fransa kalesinde ciddi pozisyonlar bulmaya başladı.

İlk önemli atağımızda Cengiz Ünder'in ortasında Dorukhan Toköz topu kafayla kaleye doğru aşırdı. Lloris'in son anda çeldiği top sonrası Kenan Karaman ofsayta yakalandı.

Bu pozisyonların bir diğerinde çalışılmış bir duran top organizasyonunda golü bulduk. Cengiz Ünder'in arka direğe yaptığı ortada Merih Demiral, topu penaltı noktasına indirdi. Bu topa iyi yükselen Kaan Ayhan, kaleci Hugo Lloris'i mağlup ederek Türkiye'yi öne geçirdi.

Bu golden sonra Türkiye, Burak Yılmaz ile çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Burak Yılmaz'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruş zayıf kalınca Hugo Lloris, topu tutmakta zorlanmadı.

Ancak kaçan bu fırsatın ardından bir kez daha presle kazandığımız top sonrası ikinci golü bulduk. BUrak Yılmaz, kazandığı topu hemen yanındaki Dorukhan'a bıraktı. Dorukhan da ceza sahasına yönelen Cengiz Ünder'e topu ulaştırdı. Cengiz Ünder, şık bir vuruşla Lloris'i avladı ve farkı ikiye çıkardı.

İlk yarının sonlarında Merih Demiral ile farkı üçe çıkarma şansını yakaladık. Cengiz Ünder sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı. Ceza alanı içerisinde Merih Demiral kafa vuruşunda top sol direğin dibinden dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan ilginç bir pozisyonda Mbappe, hızını alamayıp, teknik direktörümüz Şenol Güneş'in üzerine doğru geldi. Şenol Güneş ise başarılı bir refleks göstererek Mbappe'den kaçmayı başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili oyunumuz devam etti. Fransa karşısında üçüncü, dördüncü hatta beşinci golleri kaçıran taraf biz olduk. Fransa ise, tek tük girdiği cılız pozisyonlar dışında kalemize etkili bir hücum gerçekleştiremedi.

Milliler ise Burak Yılmaz ve Kenan Karaman ile ciddi fırsatlar yakaladı. Benjamin Pavard'ın pas hatasında Burak Yılmaz topu kazandı. Burak Yılmaz'ın ceza alanı sol çaprazından yaptığı vuruşu Hugo Lloris güçlükle çelmeyi başardı.

Bu pozisyondan bir dakika sonra Cengiz Ünder sağ kanattan uzak direğe doğru ortaladı. Kenan Karaman altı pasın içinden vurdu ancak Hugo Lloris yine topu çelmeyi başardı.

Mahmut Tekdemir'in yaklaşık 30 metreden yaptığı vuruşta kaleci Lloris, topu güçlükle kornere çeldi.

Maçın son anlarına girilirken kontra atağa çıkan Millilerde Kenan Karaman topu müsait durumda olan Burak Yılmaz'a aktardı, Burak Yılmaz ceza alanı içerisine girip şutunu çekti ancak top sağ yan direğin dibinden dışarı çıktı.

Burak Yılmaz'ın attığı bir gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı

Böylece Türkiye, tarihi maçta Fransa'yı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek grupta liderlik koltuğuna oturdu.

Yıldızlar topluluğu Fransa, tek isabetli şut atamadığı maçta Griezmann'ın iki vuruşu hariç kalemizde tehdit oluşturamadı. ~~SÖZCÜ COM. TR.