SATRANÇ KURSU ALANLAR, SATRANÇ MÜSABAKALARIYLA SEZONU KAPATTI

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu'nun organizasyonuyla yapılan 2018-2019 Satranç Kurs dönemi, müsabakalar ve sertifikaların verilmesiyle sezona veda etti.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu’nun organizasyonuyla yapılan 2018-2019 Satranç Kurs dönemi, müsabakalar ve sertifikaların verilmesiyle sezona veda etti.

Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun himayelerinde ve Eski Satrançı Emel Taşyazar’ın eğitiminde 2018 Eylül’ünde başlayan satranç kursu, 2019 Haziran ayında son buldu.

Büyükler, gençler ve çocuklardan oluşan kurslar her hafta Çarşamba günleri öğleden sonraları düzenli olarak devam etti. Kurs döneminin sona ermesi ile ilgili olarak tüm kursiyerlerin katılımıyla Başkonsolosluk salonunda bir veda ve sertifika töreni düzenlendi.

SATRANÇ EĞİTMENİ EMEL TAŞYAZAR “SATRANÇ ÇOCUKLARIMIZA ARTI DEĞER KATMAKTA”

Törende bir konuşma yapan Eski satranç Eğitmeni Emel Taşyazar kendisi ve kurs ile ilgili olarak dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Ben Emel Taşyazar, eski bir satrançıyım. Satranç’a 10 yaşında başladım. Sayın Brüksel Başkonsolosumuz Dilşad Kırbaşlı Karabaşlıoğlu ile görüştüğümüzde buradaki Türk çocuklarına faydalı olabilmek adına satranç kursu verebileceğimi belirterek, bu anlamda bir adım attık.

26 Eylül 2018’de başlattığımız satranç kursu, ilerleyen aylarda daha da ilgi gördü. Bu kurs döneminde sayın Başkonsolosumuz her fırsatta destek vererek, yanımızda oldu. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Zaman nasıl geçti anlayamadım. 6 yaşından yetişkinlere kadar öğrencilerimiz vardı. Sonradan öğrencilerimizin bu satranç eğitimlerinin derslerine de fayda anlamında katkılarda bulunduklarını öğrendik. Satranç çocuklarımıza artı değer katmakta.

Güzel bir sezonu kapatırken, 2019 Eylül ayında tekrar devam edecek olan kurslarımıza satranç öğrenmek isteyen tüm çocuk ve yetişkinleri bekliyoruz. İleriki dönemlerde satranç turnuvalarıyla eğittiğimiz satrançılarımızın şampiyonluklara imza atması dileklerimle tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Yeni sezonda buluşmak dileğiyle, hayırlı tatiller” dedi.

Çocuklarını satranç kursuna getiren aileler ise, yaptıkları konuşmalarında, satrancın hem çocuklarının zekalarının geliştirilmesine yönelik güzel bir spor olduğunu vurgulayarak, çocuklarımız bu sporla beyin jimnastiği yaptıkları, hem de güzel arkadaşlıklar kurduklarını ve güzel Türkçe öğrendiklerini görmenin mutluluklarını yaşadıklarını ifade ederek Brüksel Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve Eğitmen Emel Taşyazar’a teşekkür ettiler.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU, “SATRANÇ KURSLARIYLA ÇOCUKLARIMIZ HEM SPOR YAPIYOR, HEM DE GÜZEL ARKADAŞLIKLAR EDİNMEKTELER”

Satranç Kurslarına ev sahipliği yapan Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ise yaptığı konuşmada: “Bizler burada yaşayan toplumumuza her konuda ev sahipliği yapmaktan memnunuz. “Başkonsolosluğumuz sizlerin kendi evidir’ sloganıyla çeşitli yaş gruplarına yönelik geniş yelpazeli etkinliklerimizle hizmete devam ediyoruz.

Amacımız yurt dışında yaşayan Türk çocuklarına hem konsolosluğumuza gelmelerini sağlamak, burayı benimsemelerini, buranın bir Türk toprağı olduğunu hatırlamalarını arzu ediyoruz.

Bunun dışında akranlarıyla bol bol Türkçe konuşmalarını sağlamaktayız. Bunun içinde değerli Satranç Hocamız Emel hanımla birlikte hem çocuklarımız, hem gençlerimiz hem de yetişkinlerimiz için ‘Satranç Kursu’ düzenlemeye karar verdik. Bu vesileyle çocuklarımız hem akranlarıyla buluşuyor, Türkçe konuşuyor, Başkonsolosluğumuzu tanıyor ve  hem de, zeka sporuyla kendilerini geliştiriyorlar.

Bu satranç sayesinde okullarında ve yaşamlarında daha özgüvenli ve başarılı olduklarını düşünüyorum. Ayrıca aidiyet duygusunun gelişmesinde de daha iyi olduklarını düşünüyorum. Bundan daha büyük bir kazanç olamaz. Ben başta Hocamıza ve çocuklarını bu kurslarımıza gönderen ve destek olan tüm ailelere çok teşekkür ediyorum.

Seneye de yine Eylül ayından itibaren her Çarşamba günü öğleden sonra kurslarımız devam edecektir. Kurslarda yaş sınırı yok. Velilerde çocuklarıyla birlikte bu kurslara katılabilirler. Kurslar sıfırdan başlamak üzere, öğrenmiş olanların daha da kendilerini ilerlemelerini ve ileride düzenlenecek olacak olan Turnuvalara katılımlarını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan Satranç yarışmaları, sertifikaların, hediyelerin takdimi ve Eğitmen Emel Taşyazar’a eşinin bir buket çiçek takdimi ve teşekkür konuşmalarıyla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com