~~BEL-DOST GÖNÜLLÜLERİ BAYRAMLAŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Kısa adı BEL-DOST olan "˜Belçika - Türk Kıdemliler Dostluk Grubu' Ramazan bayramı vesilesiyle Brüksel "˜Beyzade Restaurant'ta yemekli bir bayramlaşma programı düzenledi.

Kısa adı BEL-DOST olan ‘Belçika - Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’ Ramazan bayramı vesilesiyle Brüksel ‘Beyzade Restaurant’ta yemekli bir bayramlaşma programı düzenledi.

Yöneticilerden kıdemli vatandaşlık ödülü alan girişim kurulu üyeleri Yaşar Tümbaş, Eser Baysal ve İsmail Erdoğdu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen bayramlaşma programının onur konuğu T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu oldu.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen bayramlaşmaya yönetici kadro yanında, Bel-Dost gönüllüleri de hazır bulundu.

BEL-DOST GİRİŞİM ÖNCÜSÜ YAŞAR TÜMBAŞ: “BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR”

Bel-Dost adına bir konuşma yapan Yaşar Tümbaş yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Sayın Başkonsolosum, değerli yönetici arkadaşlar ve değerli Bel-Dost Gönüllüleri öncelikle programımıza teşriflerinizden dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum.

Bel-Dost  ‘Belçika - Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’ adına sizlere hoş geldiniz diyorum. Girişim kurulu üyelerimiz olan Eser Baysal ve İsmail Erdoğdu ve ben geçmiş Ramazan bayramınızı kutluyoruz.

Platformumuzun kuruluş amacını biliyorsunuz. Bel-Dost’ projesi bir toplum gündemidir ve toplumsal bir amaçtır. Belçika’da yaşayan ileri yaşlardaki kıdemli bireylerin, yaşamını toplumsal gündeme taşımayı hedeflemektedir. İleri yaştaki bireylerin sağlıktan, barınmaya, sosyal koşullardan yasal hak ve güvenliklerine kadar sorunlarına çözümler üretmek için uğraşmayı hedefliyoruz.

Şimdiye kadar bu gurubun sorunlarıyla ilgilenecek bir dernek ve platform maalesef oluşmamış. Bazı girişimler olmuş fakat neticelenememiştir. Bunu hep birlikte başarırsak, bu ülkede yaşayan 18 binlere ulaşmış kıdemli vatandaşımıza büyük bir destek sağlamış olacağız. Tabi bu büyük bir proje, ancak tekrar ifade etmek gerekirse, her zaman söylüyorum bu denli çalışmalarda birliktelik ve destek gerekmektedir. Bize bu konuda fikir ve destek verecek, zamanının bir kısmını harcayacak dostlara ihtiyaç var.

Sağolsunlar başkonsolosumuz sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu başından beri bizlere destek olmakta ve moral vermektedir. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda değerli büyükelçimiz sayın Levent Gümrükçü’de çok pozitif bir şekilde bizlere destek olmakta. Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Atalar ne güzel demiş “Bir elin nesi var iki elin sesi var” diye.

Gelelim bu akşamki dostluk yemeğine. Amacımız, sizleri bir araya getirerek, ileriye dönük etkinlikler ve çalışmalar konusunda bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak ve sizlerle birlikte tatlı bir akşam yemeği geçirmekti. Tabi bu arada bir sürprizimizde olacaktır. Herkese afiyet olsun dedi.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU: “BU PROJE BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR VE HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIM”

T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti.

“Ben bu konuda ilk görüşmelerde bulunulduğunda gerçekten çok sevinmiş ve çok heyecanlanmıştım. O zaman bize gelen Bel-Dost girişim öncülerimiz sayın Yaşar Tümbaş, sayın Eser Baysal ve sayın İsmail Erdoğdu’dan oluşan heyete de sevincimi ve her zaman kendilerine destek olacağımı ifade etmiştim.

Ben neden Bel-Dostu önemsiyorum. Takdir edersiniz ki Belçika’da yaşayan 18 bini aşkın kıdemli vatandaşımız var ve ilerleyen zamanlarda bunların sayısı gittikçe artacaktır. Doğaldır ki bu vatandaşlarımızın sağlık konusu başta olmak üzere yaşadıkları çok kültürlü bu güzel vatanda da sorunları oluyor. Bu sorunlarını gidermek için gündem oluşturmak için STK’lara ihtiyaç var. Bu anlamda Kıdemli vatandaşlarımızın her türlü sorununu dile getirmek, gündeme taşımak anlamında Bel-Dost girişimini çok önemsiyor ve destekliyoruz.

Kıdemli vatandaşlarımızın yaşam kalitesi değişiyor. Bu vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için yapılacak her türlü çalışma araştırma ve gündem bizlere ışık tutacaktır. Bu konuda bu anlamda hizmet verecek olan Bel-Dost’a sayın Tümbaş’ın da ifade ettiği gibi, hem büyükelçilik hem başkonsolosluk olarak destek olacağız.

Amacımız, kıdemli vatandaşlarımızın daha rahat ve kaliteli bir yaşam geçirmelerini sağlamaktır. Bu konuda Bel-Dost’a güveniyor girişimci ve gönüllülerini yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyor ve bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Bel-Dost Girişim öncülerinden olan kıdemli vatandaşlık ödül sahibi ve duayen halk sanatçısı İsmail Erdoğdu’nun sazıyla sözüyle okuduğu türkülerle programa renk kattı. Vatandaşlarda zaman zaman sanatçıya eşlik ederek hoş vakit geçirdiler.

Katılımcı gönüllülerin bu tür organizasyonların izin sonrası devam etmesi noktasındaki dilek ve temennileriyle program sona erdi.

Belçika Aydin Haber olarak, BEL-DOST olan ‘Belçika - Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’nun her türlü etkinlik, duyuru ve bilgilendirmesinde yanlarında olacağımızı beyan eder, kendilerine bu hayırlı girişimlerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com.