Çanakkale Savaşı'nda Vatan Uğruna Hayatını Esirgemeyen Atalarımız Yana Yana Yatıyor

Antalya Çanakkaleliler Derneği, kültür gezilerinin bir yenisine Çanakkale gezisini ekledi.

Antalya Çanakkaleliler Derneği, kültür gezilerinin bir yenisine Çanakkale gezisini ekledi. 

Antalya Çanakkaleliler Derneği'nin düzenlediği gezide, Antalya'da faaliyet gösteren dernek başkanları ve dernek üyeleri ile birlikte Çanakkale'ye giden dernek üyeleri, Şehitleri Anıtı, Şahindere Şehitliği, Conkbayırı Atatürk Zafer Anıtı,  Conkbayırı Mehmetçik Parkı Yazıtları, Rumeli Mecidiye Tabyası Şehitliği, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Çanakkale merkezini, Çanakkale Saat Kulesi, Çanakkale Deniz Müzesi, Aynalı Çarşı'yı ve Çimenlik Kalesi gibi bölgeleri görme fırsatı buldu.

Antalya Çanakkaleliler Derneği Başkanı Levent Yılmaz,  gezi programıyla gençlerin milli bağlarının kuvvetlenmesi, ataların bu topraklar uğruna canları pahasına yaptıklarını yerinde göstermek, vatan, bayrak, aile ve devlet bilincinin pekiştirilmesinin sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

 


 

"Çanakkale'de 71 Kerküklü Şehidimiz Var"

 

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşat Çavuşoğlu, Çanakkale gezisine kendilerini dahil eden Antalya Çanakkaleliler Derneği Başkanı Levent Yılmaz'a teşekkür etti,  Çavuşoğlu, "Seferberlik ilan edildiğinde Kerkük'ten, Musul'dan, Erbil'den 18 ile 45 yaşları arasında yüzlerce gönüllü isimlerini yazdırdılar. Irak Türkleri I. Dünya Savaşı'nda ve sonra da Türkiye Cumhuriyeti için Kurtuluş Savaşı'nın birçok cephesinde savaştı. Bu askerlerden 147’si şehit oldu. Şehitlerimizin de 71’i Çanakkale’de yatıyor. Bu fedakar ve kahraman atalarımız bu toprakların tam özgürlüğü ve bağımsızlığı için imkansızlıklar içinde mücadele etti. Atalarımızın mezarları buradadır." dedi.

Çiğdem Akın