AVRUPA"ºNIN BAŞKENTİ BRÜKSEL"ºDE "¹LEBBEYK YA HÜSEYİN!"º NİDALARI YÜKSELDİ

İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)'in torunu Hazreti Hüseyin (as) ve 72 yakının Kerbela'da şehit edilişlerinin 1380. yıldönümü tüm dünya'da yas merasimleriyle anılmakta. Brüksel'de yaşayan Ehlibeyt dostları bu yılda 'Ehlibeyt Camiinde düzenlenen yas merasimlerine katılarak, 'Aşura Yürüyüşü'ndede hazır bulundular.

İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)'in torunu Hazreti Hüseyin (as) ve 72 yakının Kerbela'da şehit edilişlerinin 1380. yıldönümü tüm dünya'da yas merasimleriyle anılmakta.
Brüksel'de yaşayan Ehlibeyt dostları bu yılda 'Ehlibeyt Camiinde düzenlenen yas merasimlerine katılarak, 'Aşura Yürüyüşü'ndede hazır bulundular.

Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel/Molenbeek'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Aşura' yürüyüşüne  Brüksel'de yaşayan yüzlerce Ehlibeyt dostu katılarak, İmam Hüseyin (as) ile 'Lebbey Ya Hüseyin!' diyerek biatleştiler. Türkiyeli, Azerbaycanlı, İranlı, Iraklı, Suriyeli, Filistinli ve Lübnanlı yüzlerce Ehlibeyt dostları hep birlikte İmam Hüseyin ve Aşura'sında buluştular.

Kadın, Erkek genç ve çocukların karalar giyinip, sineler vurarak yaptıkları yürüyüşte 'Lebbeyk Ya Hüseyin' nidaları yeri göğü inlettiler.

Katılımcılar, okunan Kuran ve mersiyeler sonrası, okunan dualar sonrası, sinelerine vurarak, Alem denilen sancağın altında toplandılar.

Ya Hüseyin, Ya Zeynep nidalarıyla yürüyüşe geçen 'Ehlibeyt Dostları'nın güvenliğini, Güvenlik güçleri sağladı.  Yol boyunca binlerce insanın dikkatle izlediği 'Aşura Yürüyüşü' bu sene de olaysız bir şekilde sona erdi.

Yürüyüşten kareleri görebilmek için sitemizdeki ana haberimizdeki resim üzerindeki oklarla görebilirsiniz.

www.belcikaaydinhaber.com