"˜BELÇİKA AYDIN HABER' DERGİMİZİN YAYININI DURDURMA KARARI ALMAK DURUMUNDA KALIYORUZ.

Kamuoyuna, Uzun yıllardan beri "˜Belçika Haber. Be' daha sonra "˜Belçika Aydın Haber' olarak sürdürdüğümüz dergi yayıncılığını ekonomik nedenlerden dolayı durduma kararına geldik.

Kamuoyuna,

Uzun yıllardan beri ‘Belçika Haber. Be’ daha sonra ‘Belçika Aydın Haber’ olarak sürdürdüğümüz dergi yayıncılığını ekonomik nedenlerden dolayı durduma kararına geldik.

Belçika’da yaşayan 300 bine yakın Türk toplumuna yönelik ilkeli, dürüst ve kaliteli yayınımızla 15 yıldan beri sizlere hizmet vermekteydik. Her türlü imkansızlığa rağmen, gece-gündüz koşturarak sizlere ‘Türkçe’ bilgilendirme ve etkinliklerinizi duyurmak için çalıştık. Ancak bizi hizmet aşkı değil, ekonomik giderler yıldırdı. Tüm baskı ve olumsuzluklara karşı hep dik durduk. Vatanseverliğimizden, cumhuriyet değerlerinden ve asla vazgeçmedik. Toplumumuzun milli ve dini hassasiyetlerine karşı duyarlı olduk.

Artan ekonomik giderleri karşılayacak, Abone, reklam ve sponsor bulmakta zorlandığımız için ‘Belçika’da Türkçe’nin bayraktarlığını yapan dergimizi durdurma kararına geldik. Yayınımızı durdurmak bizler için acıda olsa kalbimiz rahattır. Çünkü durdurma kararımız bizimle ilgili olmayıp, toplumumuz, sorumlu kurum ve kuruluşların bu konudaki duyarsızlığından kaynaklanmakta.

Takdir edersiniz ki, biz elimizden gelen gayreti yıllardan beri gösterdik. Ancak artan maliyetler biz bu yolda yürümeye fırsat vermiyor. Belçika Türk toplumumuzdan bizi mazur görmelerini rica ediyoruz.

Türkçe’nin her geçen gün hayatımızdan kayıp gitmesine ve özellikle basın alanında yok olmasına duyarsız kalanları vicdanlarıyla başbaşa bırakarak, sizlerle vedalaşmadan önce yıllardan beri bizlere destek olan başta saygı değer yazar kadromuza, abonelerimize, reklam ve sponsorlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sanal olarak yayınlarımızı bir müddet devam etireceğiz.

Biz her türlü baskıya rağmen eğilmedik, ancak kırıldık. Biz ilkelerimizle yaşamaya devam edeceğiz.

Hakkınızı helal edin, saygılarımızla

Belçika Aydın asbl Başkanı Zerrin Aydın,

Belçika Aydın Haber Gen. Yay. Yön. Celil Gündoğdu