T.C. Anvers Birinci Sınıf Başkonsolosu Büyükelçi Korkut Tufan'ı ziyaret ettik

Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın ve 'Belçika Aydın Haber' Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu Yeni göreve başlayan T.C. Anvers Birinci Sınıf Başkonsolosu Büyükelçi Korkut Tufan'ı ziyaret ederek, büyükelçi Tufan'ı tebrik ederek, başarı dileklerinde bulundular.

Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın ve 'Belçika Aydın Haber' Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu Yeni göreve başlayan T.C. Anvers Birinci Sınıf Başkonsolosu Büyükelçi Korkut Tufan’ı ziyaret ederek, büyükelçi Tufan'ı ve yeni Konsolos Ferit Buluş'u tebrik ederek, başarı dileklerinde bulundular.

Nezaket ziyareti esnasında  Başkan Aydın ve Yayın Yönetmeni Gündoğdu'nun ziyaretinden memnun olduğunu belirten Büyükelçi Tufan, görüşme esnasında şunları aktardı. 'Öncelikle nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Belçika benim için yabancı değil. Brüksel'de okumam ve T.C. Brüksel Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak da önceki dönemlerde hizmet yaptım. Dolayısıyla burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını bilmekteyim. Yeni göreve başladık. Kısa bir süre sonra bölgemizde yaşayan sivil toplum kuruluşlarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek, sorunlarına çözümlere devam edeceğiz.

Ben hem buradayken hem de daha sonra büyükelçilik görevimi yaptığım yerlerde de Belçika'daki gelişmeleri sizin sanal siteniz ve derginizden takip ediyordum. Çok güzel basın hizmeti vermektesiniz. Gerek Belçika gerekse ülkemizdeki yasalar yenilikleri duyuruyorsunuz. Bu toplumumuzu bilgilendirme ve Belçika'da entegrasyona katkısı anlamında çok önemli bir hizmettir.

Geldiğimde derginizin ekonomik sıkıntılardan dolayı yayınını durdurma kararını sitenizden okumuş ve üzülmüştüm. Daha sonra gelişen ve okurlarınızın dergisini sahiplenme adına yaptıkları çalışma ve kampanyaları duyunca sevindim. İnşallah sorunlarınızı hallederek, yayınınıza devam edersiniz" dileklerinde bulundu.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Belçika Vakfı Başkan Aydın ve Yayın Yönetmeni Gündoğdu'da, kendilerini kabul eden Büyükelçi Korkut Tufan ve yeni Konsolos Ferit Buluş'u tebrik ederek, görevlerinde başarı dileklerinde bulundular.

~~
Başkonsolosun Mesajı
Değerli Vatandaşlarım,

Belçika Vatandaşı Değerli Dostlar,

1 Eylül 2019 tarihi itibariyle Anvers Başkonsolosu olarak göreve başlamaktan memnuniyet, şeref ve heyecan duymaktayım.

Anvers, Limburg ve Doğu ile Batı Vlaanderen bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza ve Başkonsolosluğumuzun tüm misafirlerine imkanlarımız ölçüsünde etkin ve yararlı hizmet vermenin yanısıra iyi ve kötü günlerinizde yanınızda olmak, ihtiyaçlarınıza çözüm bulmak ve Devletimizin sizlere olan ilgi, sevgi ve desteğini her zaman hissetirebilmek birinci önceliğimiz olacaktır.

Şahsen, daha önce öğrenciliğimin ve meslek hayatımın bir bölümünü Belçika’da geçirmiş olmam itibariyle sizlerin sorun ve beklentilerini yakından bilmekte ve kendimi de Belçika Türk toplumunun bir üyesi saymaktayım.

Başta ulaşılabilirlik olmak üzere, sizlere verdiğimiz konsolosluk hizmetlerini daha da geliştirebilmek için yapıcı, mümkün ve haklı olduğu sürece öneri ve eleştirilerinizi de dikkate alarak imkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapacağımızdan emin olmanızı ve tek bir vatandaşımızın dahi kendini sahipsiz hissetmesinin bizi üzeceğine inanmanızı temenni ederim.

Ulaşılabilirlik sorununu gidermek için mesai saatleri içinde her gün bir personelimiz sadece telefona bakmakla görevlendirilmiştir. Bununla birlikte aynı anda birden çok telefon gelmesi halinde yanıt verememe durumuna da çözüm getirmek için mesaj bırakabileceğiniz ve size geri dönebileceğimiz bir sistem üzerinde teknik çalışmalarımız sürmekte olup, ayrıca duyuru yapılacaktır. Mesai saatleri dışındaki acil ve zorunlu hallerde ise (+32) 0487 825 966 numaralı cep telefonumuzu arayabilirsiniz. Ayrıca Dışişleri Bakanlığının (+90) 312 292 29 29 numaralı Konsolosluk Çağrı Merkezi de 7 gün 24 saat hizmetinizdedir. Bunun dışında soru, öneri ve olabilecek eleştirilerinizi consulate.antwerp@mfa.gov.tr mail adresimize göndermeniz halinde süratle ilgilenileceği konusunda sizleri temin etmek isterim.

Hassasiyetle vurgulamak istediğim diğer bir husus ise, yasadışı oluşumlara mensup olmamak kaydıyla görüşü, kökeni, inancı ne olursa olsun Başkonsolosluğumuzda tüm vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin eşit ve güler yüzlü muamele görmesine verdiğim önemdir. Bu konuda olabilecek en ufak bir eleştiriniz olursa dahi yukarıda verilen mail adresimize yazmanız halinde bizzat takipçisi olacağım.

Başta eğitim olmak üzere, öz kültürümüzü koruma ile toplumumuzun yaşadığı ülkeye ve bölgeye uyumu için ve yasaların elverdiği ölçüde haklarınıza sahip çıkmak üzere, Bölgesel Makamlarla yapıcı ilişkiler geliştirmeye yönelik mesaimizde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yakın işbirliğine de büyük önem vermeye devam edeceğiz. Elbirliğiyle buradaki toplumumuza hizmet konusunda sizlerle birlikte yakın çalışma arzumuzu yineliyor, vatandaşlarımıza ve Belçikalı dostlarımıza en kalbi selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Korkut TUFAN

Büyükelçi

T.C. Anvers Birinci Sınıf Başkonsolosu


Başkonsolosun Özgeçmişi

1968 İstanbul doğumlu olan Korkut Tufan, Liseyi bitirdikten sonra, Brüksel ULB Üniversitesinde başladığı yüksek öğrenimini 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olarak tamamlamış ve aynı yıl Dışişleri Bakanlığına girmiştir. Merkezde ve Senegal, İsviçre (BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği)ile Tunus’ta çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 2009 - 2012 arasında Brüksel Büyükelçiliği Müsteşarı olarak görev yapmış, 2012-2015 yılları arasında
Fransa’da Nant Başkonsolosu ve 2015 – 2017 yılları arasında Vagadugu (Burkina Faso) Büyükelçisi olmuş, kendisine Burkina Faso Devleti Şeref Madalyası verilmiştir. Son Merkez görevinde Somali-Somaliland barış görüşmeleri için Dışişleri Bakanlığı Özel Temsilcisi olmuş, 1 Eylül 2019’da Anvers Başkonsolosluğunda göreve başlamıştır.

www.belcikaaydinhaber.com