"˜BELÇİKA AYDIN HABER'İN YAYININA DEVAMI İÇİN SEFERBER OLDULAR

"¢~~Belçika Türk toplumunun ortak platformu olarak 14 yılı aşkındır yayınını önce "˜Belçika Haber Be' olarak daha sonra da, "˜Belçika Aydın Haber' olarak yayınlarımızı sürdürmekte olan dergimiz için adeta seferber oldular.

  • ~~Belçika Türk toplumunun ortak platformu olarak 14 yılı aşkındır yayınını önce ‘Belçika Haber Be’ olarak daha sonra da, ‘Belçika Aydın Haber’ olarak yayınlarımızı sürdürmekte olan dergimiz için adeta seferber oldular.
  • Ekonomik nedenlerden dolayı Avrupa’nın başkenti Brüksel’de yayınlanan aylık dergimiz ‘Belçika Aydın Haber’in yayınını durdurma kararımız sonrası Büyükelçiliğimiz başta olmak üzere, Başkonsolosluklarımız, resmi kurumlar, siyasiler, işadamları, abone ve okurlarımız üzüntülerini belirterek, arka arkaya yayınımızın devam etmesi konusunda açıklamalarında bulundular.
  • Durdurma kararımızdan sonra, Michel Huzurevi Müdiresi Gülsüm Yavaş, Memura Meral Kökten, Elite Event Center sahipleri Metin Yıldırım ve eşi Emine Yıldırım’ın ortak organizasyonlarıyla ‘Belçika Haber Gönüllüleri’ olarak bir ‘Dayanışma Kokteyl’i gerçekleştirdiler.
  • Bu Kokteyl’e katılan gönüllüler abone, reklam ve sponsor olarak, dergimize maddi anlamda destek olmaya çalıştılar. Güzel ülkemiz Türkiye ve Hollanda’dan da destek amaçlı dergimize abone olanlar oldu.
  • Organizatörlerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve  aynı gün bir çok etkinlik olduğu halde düzenlenen ‘Dayanışma Kokteyl’ine yeni göreve atanan T.C. Cezayir  Büyükelçisi ve Eski Milletvekili Mahinur Özdemir. T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge, Eski Schaerbeek Belediye Başkanı Sait Köse, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez, Anderlecht Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ulusoy, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez, Gold Fm 8. Gün program yapımcıları Fikret Aydemir, Esen Kalın, CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk, CHP BB Eski Başkanı Zuhal Kayhan, Beringen Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu, Belçika-Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci, Turkish Lady Genel Koordinatörü Derya Aliç ve Gent Başkanı Ayfer Kırer Kuru, Narsanat Başkanı Adnan Kotaoğlu, BADD Eski Başkanı İsmail Sönmez, Sky Live Televizyondan Uğur Çalışkan, Ertan Öz, Brüksel Korner’den Cemal Kapaklıkaya, Ehlibeyt Kültür Merkezi Başkanı İsmail Dorbar, Bulgaristan Türk Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurhan Rafet, Berk Eğitim Gönüllüleri Başkanı Zülbiye Gürsu Araz, Doğuş Derneği Başkanı Nurten Caz Yalçın, 8 Gönüllü Anne temsilcileri, Macro Micro’dan Yalçın Şen ve Muhammed Gündoğdu, Şair Kamil Sayın, Emekli öğretmen Recep Çırık, Sanatçılar Zühre Haydarova, Can Ozan Aktaş, Tekin Keçe, Celal Sarı, saz ekibi, İşadamları, STK temsilcileri ve yüze yakın ‘Belçika Aydın Haber’ Abone ve gönüllüleri katıldı.
  • T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Anvers’in yeni Başkonsolosu Büyükelçi Korkut Tufan, Flaman Bölgesi Yeşiller Parti Başkanı Meyrem Almacı, Evere Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan İnce, Türk Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Teker, BEL-DOST kurucusu ve TOSED Onursal Başkanı Yaşar Tümbaş, BEL-DOST kurucularından Eser Baysal, TOSED Onursal Başkanı ve  Sanayici Yılmaz Özcan, TOSED Başkanı Melih Kızavul ve Başkan Yardımcısı Mehmet Türköz, önceden ayarlanmış olan programları ve rahatsızlıkları nedeniyle, katılamadıklarını ancak, her zaman ‘Belçika Aydın Haber Dergisi’ne destek oldukları ve olmaya devam edeceklerini belirttiler.
  • Dayanışma Kokteyl’i Gold FM’de ‘Esen Kalın’ programının yapımcısı ‘Esen Kalın’ın başarılı sunumuyla başladı.
  • Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere her zaman vatan savunmasında ve ülkemizin kahraman ordusunun terörü yok etmeye yönelik Suriye’de başlatmış olduğu ‘Barış Pınarı’ hareketinde şehit olan asker ve sivillerin aziz ruhlarının hatırasına yapılan saygı duruşu ve hep birlikte okunan istiklal marşı ile program start aldı.
  • Şair Kamil Sayın’ın okuduğu duygu dolu şiirinin ardından. Dergiyi yaşatma adına yapılan protokol konuşmalarında duygu dolu anlar yaşandı.
  •  Belçika Vakfı Başkanı Zerrin Aydın’ın Fransızca sunumu, ‘Belçika Aydın Haber’  Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’nun dergi yayınını durdurma kararını ve ondan sonra yaşanan destek kampanyalarının anlatmasında hüzünlü olduğu gözlendi.
  • Sırasıyla, Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Saint josse Belediye Başkan Emir Kır, Yeni Büyükelçi Mahinur Özdemir, BTMB  Başkanı Hüseyin Dönmez yaptıkları konuşmalarda ‘Belçika Aydın Haber’ dergisinin yayınının ‘Türkçe’nin yaşatılması ve ‘Türkçe iletişim ve bilgilendirme’ adına çok önemli bir misyon gerçekleştirdiğini ve yayınını sürdürmesi gerektiğini bu konuda üzerimize düşen desteği sürdürme yönünde konuşmalar oldu. Derginin yaşatılması için abone ve reklam konusuna okur ve işadamlarının daha hassasiyet göstermeleri gerektiği vurgusu yapıldı.
  • Organizatörler Metin Yıldırım, Emine Yıldırım, Meral Kökten ve Gülsüm Yavaş’a ‘teşekkür belgelerinin takdimi. Sanatçılar Zühre Haydarova ve Celal Sarı’nın ağırlaştırılmış müzik eşliğindeki şarkıları ve duayen sanatçı İsmail Erdoğdu’nun okuduğu kahramanlık türküleriyle program akışı devam etti.
  • Kurulan Abone standında davetliler abone olurken, işadamları’da reklam için randevu verdiler.
  • Belçika Aydın Haber Genel Yayın Yönetmeni Gündoğdu kısaca şu açıklamalarda bulundu:
  • “Dergimiz yaşatma adına duygu dolu destek mesajlarını verenlerle, dergimiz için kollarını sıvayarak, özellikle duyarlı kadınlarımızın başlattığı ‘abone ve reklam’ kampanyasına Belçika genelinden ve güzel ülkemiz Türkiye ve Hollanda’dan kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz.
  • ~~Desteklerle ilk sayımızı Kasım’da yayınlayacağız. Destekler devam ettiği sürece aylık kendimizi toparlayana kadar da şimdilik iki ayda bir dergimizi tekrar yayınlayacağımızı tüm okurlarımızla paylaşıyoruz.
    Maddi ve Manevi destek veren yazar kadromuza, tüm abone ve sponsorlarımıza ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
    Programın protokol konuşmalarını ayrıca daha geniş şekilde yayınlayacağız.
    www.belcikaaydinhaber.com