MICHEL HUZUREVİNDEKİ EĞLENCE'DE "˜İNSANLIK' KUCAKLAŞTI

~~Belçika Brüksel/Laeken'de bulunan "˜Michel Rezidance (Huzurevi) 'de düzenlenen huzur eğlencesinde, huzurevi sakinleri Belçika'lı büyüklere Türk kültürü ve sazları tanıtıldı.

~~Belçika Brüksel/Laeken’de bulunan ‘Michel Rezidance  (Huzurevi) ’de düzenlenen huzur eğlencesinde, huzurevi sakinleri Belçika’lı büyüklere  Türk kültürü ve sazları tanıtıldı.

Michel Rezidance Müdiresi Gülsüm Yavaş’ın organizatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Huzur eğlencesine’ Strombeek Ertuğrul Gazi Mescid yönetimi ve Ahsen Derneği üyeleri katılımlarıyla destek verdiler.

Her iki dernek üyelerinden oluşan kadınların kendi el emeği göz nuruyla dokudukları patikler, yazmalar ve çeşitli hediyeler, huzurevi sakinlerine takdim edildi. Anadolu Türk mutfağından yapılan yiyecek ve börek ve pastalar içeceklerle beraber çeşitli kitaplar, Belçika ve diğer uluslara mensup onlarca büyüğe takdim edildi.

Din ırk ayrımına bakılmaksızın Müslümanların diğer din mensuplarının büyüklerine gösterdiği yakın ilgi ve alaka gerçekten Anadolu’nun o güzel hoşgörüsünün yansıtılması bakımından görülmeye değerdi.

İnanç farkı gözetmeksizin insanlığın insani diğerlerin kucaklaşmasında duygulu anlar yaşandı. Bu güzel buluşmayı sağlayan Gülsüm Yavaş ve ekibine Belçikalı büyüklerine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Anadolu’muzun temiz insanlarını tebrik ediyoruz.

Programda sanatçı Şems Türk sazlarından ney, darbuka ve sazı çalıp sazları Huzurevi sakinlerine anlattı. Sanatçı’nın çaldığı enstürmanları tüm davetliler huşu içerisinde dinlediler.

Ayhan Çalışkan, Aykut Çalışkan, Sedat İplikçi ve Aylin Arıcı’dan oluşan Folklör grubu Ege başta olmak üzere Anadolu’nun çeşitli yörelerinden oynadıkları oyunlarla programa renk kattılar. Yaşlı büyüklerin de zaman zaman genç folklör guruplarıyla oynamaları renkliydi.

Huzurevi’nin başarılı Müdiresi Yavaş yaptığı açıklamada, “Bu tür organizasyonlarla bir taraftan huzurevimizin misafirleri olan büyüklerimizi eğlendiriyor,  diğer taraftan da değişik kültürleri daha yakından tanımalarına fırsat veriyoruz. Misafir büyüklerimizin rutin yaşamlarına renk katmak için düzenlenen bu kaynaşmaya destek katılarak destek veren Strombeek Ertuğrul Gazi Mescid yönetimi ve Ahsen Derneği üyelerine, getirdikleri yiyecek ve hediyelerden dolayı ve güzel folklör gösterileriyle katkı sunan değerli gençlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Burada çalışan personelimizden Zeynep Dişli ve tüm diğer çalışan arkadaşlarımıza bu programın en iyi şekilde geçmesini sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Misafir büyüklerimizi bu etkinlikle mutlu ettiysek ne mutlu bize” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com.