BELÇİKA FEDERAL MİLLETVEKİLİ VE BAŞKAN EMİR KIR : "BELÇİKA AYDIN HABER'İN YAŞAMASI LAZIM"

"˜Belçikalı Türklerin Ortak Platform'u olan "˜Belçika Aydın Haber'i destekleme adına yapılan "˜Dayanışma Kokyeyl'inde bir konuşma yapan Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın konuşmasını sizlerle paylaşıyoruz.

‘Belçikalı Türklerin Ortak Platform’u olan ‘Belçika Aydın Haber’i destekleme adına yapılan ‘Dayanışma Kokyeyl’inde bir konuşma yapan Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı  Emir Kır’ın konuşmasını sizlerle paylaşıyoruz.

T.C. Brüksel Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’dan sonra konuşan Başkan Kır, Fransızca ve Türkçe olarak yaptığı konuşmada: “Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluluk duyduğumu’ ifade etmek isterim. Benden önce sayın başkonsolosa çok anlamlı konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum.

Aramızda Cezayire atanan yeni büyükelçi Mahinur Özdemir var. Özdemir’i tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Kendisi yalnız Türkiye’yi değil, aynı zamanda Belçika’yı da temsil etmiş olacaktır.

Benden önceki konuşmacı konuşmasında bizi zan altına aldı. Buradan söylemek lazım. İşimiz çok zor.  Siz avukatların (sayın Başkonsolos Karaoğlu ifade edilerek) en iyisini tutmuşsunuz. Konuşmasını çok dikkatlice dinledim. Bayağı iyi anlattı.

Derginizin yaşatılması için, burada bulunan işadamlarına, dernek başkanlarına ve biz siyasetçilere çok büyük sorumluluk düşüyor. Biz en fazla Türk Toplumuna ulaşmakta sizin faydanızı gördük. Eğer seçimlerde biz bu görevlere geldiysek, zaman zaman topluma ulaşabilmek için sesimizi duyurabilmek için sizlere ihtiyaç duyduk. Sesimizi, bu dergiler, gazeteler ve sanal siteler sayesinde toplumumuza ulaştırmaktayız.

‘Belçika Aydın Haber’de bu yayın organlarımızdan birisidir. Biz sizleri yalnız bırakamayız. Bize düşen bir görev varsa, mutlaka yanınızda olmamız gerekir. Benden önce, sayın Başkonsolos Dilşad hanım o kadar güzel şeyler söyledi ki, Belçika’da uyuma büyük katkısı olan Belçika’lı Türklerin kendi aralarında bir iletişim kuracağı bir basının olması elbette çok önemli.

Toplumumuz için bu çok önemli. Belçika’da kendi dilinde bu kadar çok yayın yapan başka bir yayın toplum yok. Bir başka dilin yaşaması ve yaşatılması güzel bir şeydir. Bugünlerde Belçika’nın başka bir hükümeti Flaman hükümeti,  Türkçe, Arapça veya başka toplulukların kendi dillerinde yaptıkları yayınları yasaklayacaklarını duyurdular. Bunlar çok güzel bir şey değil.

Belçika’yı kuran 3 ayrı topluluk var. Flamanlar Frankofonlar ve Almanlar. Belçika bile farklı dil ve kültürlerin bir arada bulunmasıyla oluşmuştur.

Bu kültür ve dilleri yasaklamak Avrupa değerleriyle çelişir. Avrupa’nın başkentinde kendi dilleriyle kültürel yayınlar yapanlar ülkeye zenginlik katar. Belçika çok zor bir dönemden geçiyor. Bu tür ayrılıkçı anlayışlar ülkeye zarar verir.

Ben de sayın Başkonsolosun destek amaçlı çağrısına destek veriyorum. ‘Belçika Aydın Haber’e herkes kendi çapında yardım etmesi lazım.

Sadece ‘Belçika Aydın Haber’e değil tüm yayın organlarına destek olunması gerekir. Tek seslilik değil, çok seslilik gerekir. Demokrasilerimizin gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarına ihtiyaç var. Farklı görüşler demokratik ülkelerde zenginliği olarak görülmekte.

Medya bir Tek olmamalı. Tüm medyanın yaşaması sağlıklı iletişim bakımından çok önemlidir. Bu nedenle de ‘Belçika Aydın Haber’in yaşaması gerekir.

Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın ve Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’yu tebrik ediyor,  güzel çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.