~~BÜYÜKELÇİ MAHİNUR ÖZDEMİR: "BELÇİKA AYDIN HABER HEPİMİZİN SESİDİR, SESİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ."

Belçika Kraliyet Nişanı alan ve Yeni T.C. Cezayir büyükelçiliğine atanan Belçika eski Milletvekili Mahinur Özdemir in, "˜Belçikalı Türklerin Ortak Platform'u olan "˜Belçika Aydın Haber'i destekleme adına yapılan "˜Dayanışma Kokteyl'inde yaptığı konuşmasını sizlerle paylaşıyoruz.

Belçika Kraliyet Nişanı alan, Yeni T.C. Cezayir büyükelçiliğine atanan Eski Brüksel  Milletvekili Mahinur Özdemir in, ‘Belçikalı Türklerin Ortak Platform’u olan ‘Belçika Aydın Haber’i destekleme adına yapılan ‘Dayanışma Kokteyl’inde yaptığı konuşmasını sizlerle paylaşıyoruz.

Büyükelçi Özdemir, “ Öncelikle bu güzel programı düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bir veda konuşması değil tabi ki, bu sadece asıl ben Zerrin hanım ve Celil beye destek olmak için buraya gelmiştim. Çünkü Celil bey, bizim daha Üniversite de bulunduğumuz yıllarda bizlerin etkinliklerini kaleme alan insandır.

Hem öğrencilerimizin, hem annelerimizin, hem babalarımızın kısacası tüm toplumumuzun sorunlarıyla ilgili gece-gündüz demeden çalışan haber ve makaleler yazan birisidir. Bu gün dergisinin yaşatılması için ki bu dergi hepimizin sesidir yaşatılması için mücadele ediyor. O bizden destek için haklı ama çok duygulu konuştu. O çok duygusal, ama biz de onun kadar duygusal ve hüzünlüyüz.

Biz de derginin kapanma kararından dolayı üzülmekle beraber, kapanmaması için çaba sarf edeceğiz. Türk toplumu olarak, bu derginin yaşaması için yapılan kampanyaya katkıda bulunmak üzere herkes 10-15 kişiye hitap ederek, onları ikna ederek, abone yapabiliriz diye düşünüyorum.

Bugün burada verilen mesajları sizler, burada olmayanlara da duyurarak, inşallah eşinize dostunuza anlatarak, bu tür yayınların yaşaması gerektiğini duyurursunuz.

Bu dergiyi yaşatmanın ‘Belçika Türk Toplumu’ için önemli olduğunu her zaman her yerde anlatmalıyız. Celil bey bu dergiyi yaşatmak için çok zor günler geçirdi.

Geçmiş dönemlerde yalnız gazetecilik dergicilik değil, Belçika Türk Kadınlarını tanıtan ‘Öncü Kadınlar’ Kitabını Belçika Türk Toplumunun Belçika’ya ilk gelenlerden yaptığı röportajları içeren ‘Belçika’ya İlk gelen Şahsiyetler’ adında güzel eserler de ortaya koydu.

Celil bey aslında bunlardan daha fazlasını yapabilecek kapasiteye sahip. Tüm bu çalışma ve tecrübelerini toplumumuza aktarması için ‘Belçika Aydın Haber’in devam etmesi gerek. Bu konuda bende sizler gibi üzerime düşen sorumluluğu aldım, ben de Celil beye destek olmak için hem burada hem de gittiğim yerde ona destek vereceğim. Bir şekilde buradan bağlarımız asla kesmeyeceğim. Gönlüm hep burada olacaktır.

Ben Belçikalı Türklerin de gideceğim yerde de temsilcisi olacağım. Her nerede olursam olayım her zaman gönlümde olacaksınız.

Gerek Zerrin Aydın hanımın gerekse Celil Gündoğdu beyin her zaman yanında olacağımızı belirtir, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.