"¹8 GÖNÜLLÜ ANNE"º CUMHURİYETİMİZİN 96.YILINI COŞKUYLA KUTLADI...

Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümü nedeniyle, yurt içi ve yurt dışında '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' kutlama ve etkinlikleri devam ediyor. Avrupa'nın ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de de bir dizi kutlama ve resepsiyonlar yapılmakta. Belçika Türk Dernekler Birliği'nin Gent, Genk ve Brüksel'de düzenlediği "˜Milli Mücadele'de ilk adımdan Kuruluşa' adlı sergileriyle start alan kutlamalar, dün akşam "˜8 Gönüllü Anne Derneği' (Belçika Eğitim Gönülleri) tarafından Brüksel'in prestijli salonu olan "˜Elite Event Center'de organize ettiği muhteşem kutlamada büyük bir coşku vardı.

Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümü nedeniyle, yurt içi ve yurt dışında ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ kutlama ve etkinlikleri devam ediyor. Avrupa’nın ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de de bir dizi kutlama ve resepsiyonlar yapılmakta. Belçika Türk Dernekler Birliği’nin Gent, Genk  ve Brüksel’de düzenlediği ‘Milli Mücadele’de ilk adımdan Kuruluşa’ adlı sergileriyle start alan kutlamalar, dün akşam ‘8 Gönüllü Anne Derneği’ (Belçika Eğitim Gönülleri) tarafından Brüksel’in prestijli salonu olan ‘Elite Event Center’de organize ettiği muhteşem kutlamada büyük bir coşku vardı.

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programı Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Zeynep Uludüz başarıyla sunumuyla devam etti.

Uludüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak, Cumhuriyetin değer ve kazanımlarını kısa kısa notlarla paylaştı.

Ayten K. Ateş (Başkan), Naciye Dumanoğlu, Zulbiye Gürsu Ayaz, Döne Sönmez, Fatma Kolçak, Emel Şahin Topaç ve Ebru Eker Taşkırdı’dan oluşan, ‘8. Gönüllü anne yönetimi sahneye çıkarak, tüm davetlileri selamladılar.

BAŞKAN ATEŞ: "AMACIMIZ OKUYAMAYAN ÖĞRENCİLERE DESTEK OLMAKTIR"

Program, Başkan Ayten K. Ateş’in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ateş: “ Değerli konuklar, böylesi anlamlı bir gecede bizleri yalnız bırakmayıp, yanımızda olduğunuz için, gönüllü arkadaşlarım ve kendi adıma hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

Yaptığımız her etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan, duyarlı insan T.C. Brüksel Başkonsolosumuz sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na ve bizleri destekleyen siyasetçilere de teşekkür ediyoruz.

Bildiğiniz gibi bizler ‘8 Gönüllü Anne’ olarak, hepimiz ‘Eğitim Gönüllüsü’yüz. Amacımız okuyamayan öğrencilere maddi ve manevi olarak destek olmaktır. Özellikle kız çocuklarımızın okuyabilmesi için etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu anlamda ÇYDD bünyesindeki kız öğrenciler başta olmak üzere  ihtiyaç sahibi öğrencileri desteklemek amacıyla, çeşitli etkinlikler yapmaktayız.

Bu etkinliklerden elde edilen gelirlerin tamamı eğitime katkı amaçlı kullanılmaktadır. Bu geceden de elde edilecek olan tüm gelir eğitim imkanı olamayan öğrenci için harcanacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle Türk kadınına verdiği medeni haklar ile gurur duyuyoruz.

Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz bu programda emeği geçen, organizatörlere, sanatçılara, Dillere Destan Folklör ekibine ve siz değerli konuklara  çok teşekkür ediyoruz.

Hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. İyi eğlenceler.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU: “CUMHURİYET YAŞAYAN VE YAŞATAN BİR DEĞERDİR. ”

T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu yaptığı selamlama konuşmasında şunları ifade etti: “Çok değerli konuklar, Türkiye Cumhuriyeti  Brüksel Başkonsolosluğu adına hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Bu anlamlı gecede bizleri biraraya getirdikleri için ‘8 Gönüllü Anne’ye bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu gün sizlerle ne paylaşabilirim diye düşünürken, Cumhuriyetin soyut bir kavram olduğunu düşündüm önce. Ama aslında bu büyük yanıtlamayı Cumhuriyet bizim günlük hayatımıza dokunan, tek tek hepimizin hayatını değiştiren bir kavramdı.

Cumhuriyet benim için benim için neydi? Cumhuriyet, Atatürk’ümüzün açtığı yolda, benim gibi küçük bir kız çocuğunun Cumhuriyet değerleriyle okuyup, bugün karşınızda Konsolos olarak konuşmasıydı.

Cumhuriyet benim yetiştiğim, babamın yetiştiği küçük taşra kasabasında amcamın bir bayram sabahı coşkusunu özgürce dilediği gibi büyük bir coşkuyla kutlayabilmesiydi.

Cumhuriyet neydi yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için? Bizim cebimizdeki ‘Ayyıldızlı’ pasaporttu, bizim için vatana dönebilme umuduydu. Dönecek bir vatanımızın olmasıydı. Yurt dışında yaşayanlar için Cumhuriyet işte buydu.

İşte bu yüzden Cumhuriyet bizim için önemliydi. Cumhuriyet yaşayan ve yaşatan bir değerdir. Yurtdışında yaşayan Türkler olarak bizler burada güzel Türkçemizi yaşatarak, Türkçe kültürümüzü Belçikalı dostlarımızla paylaşarak, güzel bir entegrasyon örneği olarak, Cumhuriyetimizi ve değerlerimiz yaşatabiliyoruz.

Bu nu da bugün şahit olduğumuz ve güzel organizasyonlar yapan derneğimizin etkinlikleriyle güzel bir şekilde taçlandırıyoruz. Cumhuriyetimizi büyük bedeller ödeyerek kurduk. Bu cumhuriyeti ayakta tutabilmek içinde halen büyük bedeller ödemeye devam ediyoruz. İşte bizim gönül borcumuzda, yapabildiğimiz işin en iyisini yaparak, değerlerimizi savunarak Cumhuriyetimizi yaşatmaktır.

Bu vesileyle, bize bu bayramı armağan eden, bu vesileyle bizleri bir araya getiren, ‘O mavi gözlü dev’ Atatürk’ümüz, liderimiz ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana bu vatanı ve Cumhuriyeti koruyan, toprağa düşen ve günümüzde düşmeye devam eden bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyetimiz bayramımız bizi biz yapan bugünümüz hepimize kutlu olsun” dedi.

Program daha sonra Belçika Halk Sanatçısı Bülent Gök’ün birbirinden güzel kahramanlık türküleri ve şarkılarıyla devam etti. Dilek Çil eğitmenliğinde eğitim alan, Dillere Destan Folklör genç ekibinin ‘Sarı Zeybek’ ve çeşitli yörelere ait halk oyunları ayakta alkışlandı.  Davetlilerde zaman zaman folklör ekibine katılarak oyunlar oynayıp, halaylar çektiler.

Program’da tüm davetliler büyük bir coşku içerisinde ‘İzmir’in dağlarında Çiçekler Açar’ ve ’10. Yıl Marşı’nı ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkulu bir şekilde birlikte söylediler.

Davetlilerin birbirlerinin bayram kutlamasıyla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com.