CHP VE İYİ PARTİLİLER "˜BİRLİKTE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLADILAR'

Cumhuriyetin 96. yıldönümü nedeniyle, CHP BB Salonunda Belçika'da bulunan CHP ve İYİ partililer birlikte "˜Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Cumhuriyetin 96. yıldönümü nedeniyle, CHP BB Salonunda Belçika’da bulunan CHP ve İYİ partililer birlikte ‘Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Ellerinde Türk bayrakları bulunan CHP ve İyi partililer bayram kutlamasına büyük ilgi gösterdiler.

Nazlı Pekmezci ve Murat Saydam’ın birlikte sunum yaptığı program Şehitlere saygı ve birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Cumhuriyet bayramı ve parti genel başkanlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi ilgiyle izlendi.

CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk ve Belçika İyi Toplum Gönüllüleri Başkanı Hakan Hüsnü Erzurumlu yaptıkları selamlama konuşmasında, Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri yad ederek, başladıkları konuşmalarımda birlik mesajları verdiler. Başkanlar, “Zor şartlarda dünya ya karşı verilen çetin mücadeleler neticesi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve Türk halkının büyük bedeller ödeyerek kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yılını tebrik ediyor her yerde ve her fırsatta Cumhuriyet değerlerin yaşatacak ve savunacağız. Siyasi arenada bunun mücadelesini veriyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” dediler.

Limburg bölgesinden gelen iki genç sanatçı Batuhan ve Tunahan Güngör kardeşlerin sazlarıyla çalıp söyledikleri, birbirinden güzel türküleri kutlamaya renk kattıl. Tüm davetliler ‘İzmir’in dağlarında çiçekler açar’, ’10. Yıl marşlarıyla’ büyük coşku yaşadılar.

Eski Eğitmenlerden Selma Erdemir büyük bir coşkuyla 12 kıta İstiklal marşını ezberden okudu. Daha Sonra Ender Ezel günün anlamıyla ilgili duygulu şiir okudu. Batuhan Muzafer Topgüme yönetimindeki  CHP BB Korosunun kahramanlık türkü ve şarkılarıyla davetliler gönüllerince eğlendiler.
Davetlilerin birbirleriyle bayramlaşmasıyla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com