CUMHURİYETİMİZİN 96. YILDÖNÜMÜNDE BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ VE TÖSED MUHTEŞEM BİR KONSER VE RESEPSİYONA İMZA ATTI

Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de de Devlet sanatçısı İdil Biret'in "˜Cumhuriyet kutlaması' çerçevesinde sunduğu muhteşem konseri ve verilen resepsiyona ilgi hayli büyüktü. T.C. Brüksel Büyükelçiliği ve TÖSED'in katkılarıyla gerçekleştirilen Resepsiyon ve konsere üst düzeyde kalabalık bir katılım vardı.

Atatürk ve Silah arkadaşlarının halkımızın desteğiyle kurduğu Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü yurtiçi ve yurtdışı temsilciliklerinde kutlanıyor.

Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de de Devlet sanatçısı İdil Biret’in ‘Cumhuriyet kutlaması’ çerçevesinde sunduğu  muhteşem konseri ve verilen resepsiyona ilgi hayli büyüktü. T.C. Brüksel Büyükelçiliği ve TÖSED’in katkılarıyla gerçekleştirilen Resepsiyon ve konsere üst düzeyde kalabalık bir katılım vardı.

Konser öncesi Büyükelçi Levent Gümrükçü eşi Simay Gümrükçü, Askeri Ateşe Albay Haluk Erdem eşi Dilek Erdem, TÖSED Başkanı Melih Kızavul eşi Yasemin Kızavul davetlileri karşılayarak, tebrikleri kabul ettiler.

Cumhuriyet kutlama resepsiyonu ve konsere ev sahipliği yapan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü eşi Sefir Gümrükçü, TÖSED Başkanı Melih Kızavul eşi Yasemin Kızavul’un davetlilerini karşıladığı kutlamaya , Nato Nezdinde T.C. Daimi Büyükelçi Basat Öztürk , AB Nezdinde T.C. Daimi Temsilci  Kemal Bozay , KKTC Temsilcisi Büyükelçi Damla Güçlü eşi Mustafa Güçlü Brüksel Başkonsolosu  Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Anvers Başkonsolosu, (Büyükelçi) Korkut Tufan , TMR Başkanı Hava. Pilot Korgeneral Nihat Kökmen, TMR Kurmay Başkanı Albay Cem Şen, Tuğgeneral Göksel Sevindik, (NATO Muhabere ve Bilgi Ajansı Kurmay Başkanı), Tuğgeneral Sezai Öztürk (NMR Başkanı), Tuğgeneral Taner Sağıroğlu Yabancı misyon şefleri, Siyasiler, STK temsilcileri, sanatçılar, işadamları, basın mensupları ve bini aşkın kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Konser programı şehitlere saygı duruşu ardından, Türk ve Belçika marşları okunmasıyla start aldı. Yapılan sunum konuşmasında ‘Duayen Devlet sanatçısı idil Biret’in biyografisinin sunumu ardından Büyükelçi Levent Gümrükçü ve TÖSED Başkanı Melih Kızavul ‘Cumhuriyet resepsiyonu ve konser hakkında bilgiler aktararak, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve minnetle  andıklarını’  ifade ederek, ‘Yaşasın Cumhuriyet’  diyerek, tüm davetlilerin ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramını’ tebrik ettiler. İngilizce yapılan konuşmalarda Atatürk’ün gösterdiği hedefler çerçevesinde, Cumhuriyet değerleriyle yükselen Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesinde giderek yükselen ve saygı duyulan bir ülke olduğunun altını” çizdiler.

Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü, ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96.ncı yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajını İngilizce okuyup, sözlerini ' Cumhuriyet  Bayramı kutlu olsun' diye tamamladı.

DÜNYACA TANINAN DUAYEN SANATÇI İDİL BİRET MUHTEŞEM RESİTAL SUNUMU YAPTI

Dünyaca tanınmış Devlet sanatçımız Piyanist İdil Biret protokol konuşmalarının ardından büyük alkışlar eşliğinde sahneye gelen İdil Biret, Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı’nın Henry Le Boeuf’ adlı konser salonunda bini aşkın kişiye unutulmaz bir resital verdi.

Bu salondaki ilk konserini 1959 yılında şef Herman Scherchen yönetimindeki Belçika Ulusal Orkestra (ONB) ile veren sanatçı, konserde Beethoven, Schubert/Liszt, Chopin, Saygun ve Stravinsky’nin eserlerini çalarak unutulmaz bir konsere daha imza attı. Konser bitiminde Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü ve Tösed Başkanı Melih Kızavul bir buket çiçek ve bir plaketi sanatçı İdil Biret’e takdim ederek, teşekkür ettiler. Sanatçı daha sonra CD ve kitaplarını imzalayarak, hayranlarıyla buluştu.

TOSED Üyelerinden Kazım Korkmazerin tecrübeli elemanlarıyla resepsiyonda sunduğu birbirinden güzel yemek ve içecekler davetlilere takdim edildi.

Konser bitiminde verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda davetliler bir taraftan kulis yaparken, diğer taraftan da bayraklarla donatılmış sahnede hatıra resimleriyle kutlamayı anılaştırdılar.

www.belcikaaydinhaber.com