9 KASIM AZERBAYCAN BAYRAK GÜNÜNDE İKİ KARDEŞ ÜLKENİN BAYRAĞINI DALGALANDIRDILAR

Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından '9 Kasım Günü' kutlanan 'Bayrak Günü'nde Hollanda Azerbaycan Kültür Derneği Avrupa'nın önemli ülkesi Hollanda'nın/Den Haag şehrinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını dalgalandırdılar.

Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından '9 Kasım Günü' kutlanan 'Bayrak Günün'de Hollanda Azerbaycan Kültür Derneği Avrupa'nın önemli ülkesi Hollanda'nın/Den Haag şehrinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını dalgalandırdılar.

Dünyaca tanınan Adalet Divanı'nın bulunduğu şehirde Hollanda Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın'ın 'Bayrak Günü' nedeniyle, dernek merkezinde görkemli bir kutlama gerçekleştirdi. Hollanda da yaşayan Azerbaycan ve Türk vatandaşları bir araya gelerek, devasa bayraklarıyla dosta düşmana karşı bayrak gösterdiler. Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayarakları olan coşkulu davetli basına görüntü verdiler.

30 yılı aşkındır Azerbaycan davasına gönül vererek, ermenilerin psikolojik ve fiziki baskı ve saldırılarına rağmen, maddi ve manevi olarak tüm baskılara karşı davasından asla geri atmayan Başkan İlhan Aşkın yaptığı konuşmada şunlara değindi.

Başkan Aşkın, "Saygıdeüer davetliler bugün bildiğiniz gibi Azerbaycan Cumhuriyetimiz tarafından kutlanan )9 Kasım Bayrak Günü'dür. Bu güm Azerbaycan başta olmak üzere tüm Azerbaycan Dıştemsilciliklerinde bu gün yad edilmekte kutlanmakta. Bu gün dolayısıyla Azerbaycan halkını ve Türk kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bugün siz değerli dostlarla Avrupa'dan iki kardeş ülkenin şanlı bayraklarını dalgalandırmaktayız. Bugün gerek Azxerbaycanlı gerekse Türkiyeli kardeşlerimzle bir arada bu günü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Bu bayraklar uğruna şehadet şerbeti içen tüm şehşitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in şahsında, tüm Azerbaycan halkının '9 Kasım Bayrak Günü'nü canı gönülden tebrik ediyorum.

Bu gün bizleri yalnız bırakmayan kardeş derneklerden Türk İslam Vakfı, Türk evi, Yozgatlilar 66, Sporwijk Camii başkanlarına, Teşkilat üyelerimiz ve hatta Hollandaca dil kursu alan öğrencilerimiz çok teşekkür ediyorum.

Yüce Allah Azerbaycan, Türkiye ve Türk Dünyasının tüm bayraklarını ebediyen dalgalanmasını nasip etsin. Bizleri bu bayrakların gölgesinden mahrum etmesin." dedi.