KIŞ GÜNÜNDE "˜BRÜKSEL TÜRK MÜZİĞİ KOROSU' MUHTEŞEM KONSERİYLE GÖNÜLLERİ ISITTI

~~Tecrübeli Orkestra şefi ve sanatçı Tuncay Yılmaz'ın şefliğinde yetişkinlerden oluşan "˜Brüksel Türk Müziği Korosu Brüksel'de bulunan "˜İnter Culturel Centrum'da muhteşem bir konser sunumu geçekleştirdi.

~~Tecrübeli Orkestra şefi ve sanatçı  Tuncay Yılmaz’ın şefliğinde yetişkinlerden oluşan ‘Brüksel Türk Müziği Korosu Brüksel’de bulunan  ‘İnter Culturel Centrum’da  muhteşem bir konser sunumu geçekleştirdi.

Konsere Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez, STK Temsilcileri ve kalabalık müziksever davetli katıldı.

Şef Tuncay Yılmaz’ın Koordinatörlüğünde, Kanun’da Şaban Akbaş, Keman’da  Aysun Bahtişen, Ney’de Azime Aksoy ve Ritim sazlarda Celal Sarı ve Cemil Aygün ve Robert Akdeniz’in oluşturduğu saz grubu eşliğinde, Brüksel Türk Müziği Korosunda ’da yer alan Gürbüz Yıldırım, Semiha Erdemir, Hatice Ardıçlık, Ender Ezel, Maksime Bakioğlu, Esra Tayyere, Hüseyin Gencer, Nuri İşman, Erhan Çetin, Mehmet Çakmak, Nurhan Rafet, Fatih Yıldırım, Hatice Körpe, Burcu Ebazel, Sevgül Sincan, Serpil Durmaz, Nargul Viys, İlvan Hüsnü, İlguner Kyasifova, Refika Kamberova, Gulzade Mustafova, Mergul Nazım, Binses Sali,  Dr. Sevgihan Yıldız Bircan, Bayse Mehmedali, Meliha Rüstem, Hale Parlayan ve Zehra Kaya adlı halk sanatçıları birbirinden güzel şarkı ve türkülerle davetlilere hoş anlar yaşattılar.

Progra başarılı sunucu Ülkü Yıldırımın koroyu takdimi ve şef Tuncay Yılmaz’ı  takdimiyle start aldı. Yıldırım Yılmaz hakkında kısaca şunları ifade etti: “Değerli şefimiz Tuncay Yılmaz , zamanında ‘TRT Çocuk Korosu’nda bulunup, Kanun eğitimini Halil Karaduman’dan, müzik temel eğitimini ise TRT’de eğitmen olan annesi Şifa Yılmaz’dan almıştır.”

Program, Keman’da  Aysun Bahtişen’in Keman taksimi ve sunucu Ülkü Yıldırım’ın duygulu bir şekilde okuduğu Nazım Hikmet ve Ahmet Haşim’den şiirleri ile devam etti.

Daha sonra Koro, ilk olarak Kerkük yöresinden güzel bir Türkmen türküsü olan “Ninne Yarim’ ve ardından Çanakkale türküsü olan “Çemberimde gül oya, gülmedim doya doya türküsünü söyledi.

Hale Parlayan solo olarak, “Ne ağlarsın benim Zülfü siyahım” söylemesinin ardından Koro, “Kalenin Bedenleri”ni seslendirdi. Solo olarak sırasıyla  Esra Tayyere nihavent makamında ‘Gel gönlümü yere vurma’ adlı eseri, Koro Kırıkkale yöresinden ‘Ayrıldım Güler miyim’ adlı türküyü, İlguner Kyasifova, ‘Benim gibi seven olmaz’, Meliha  Rüstem ve Nurhan Rafet ‘Edremit’in Gelini’,   Nuri İşman’ın Muayyeri Kurdi makamındaki sevilen şarkı ‘Elbet bir gün buluşacağız’ okudukları şarkılar alkışlarla karşılandı.

Program, Fatih Yıldırım’ın okuduğu ‘Sarmaşık Gülleri’, Dr. Sevgihan Yıldız Bircan’ın ‘Gece kirpikli kadın, aşkıma siyah bakma’ adlı eseri seslendirmesi ardından Koro eşliğinde Sevgül Sincan’ın, ‘Taşa çaldım Ayva ile Nar’ımı, hep harcadın elde olan malımı’ , ‘ Nar Danesi’ türküsüyle muhteşem konser sona erdi.

Soğuk bir kış gününde Şef Tuncay Yılmaz’ın öncülüğünde çok sıcak ve güzel şarkılarla gönülleri ısıtan ve eğlendiren  ‘Brüksel Türk Müziği Korosu’na çok teşekkür ediyoruz.

Belçika Aydın haber olarak, bu güzel konserin, asıl büyük konserlerin fragmanı olarak kabul ediyor , ‘Türk Sanat Müziğimizi’ Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşatan, Şef Tuncay Yılmaz’a, değerli saz ekibine ve Koro’da yer alan tüm sanatçılara, çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com