AZERİ PROFESÖR: "HAYDAR HOCA 4 BÜYÜK DEVRİM YAPTI"

Azerbaycan İktisat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Guliyev, İstanbul'da düzenlenen sosyal medya programındaki konuşmasında, Haydar Baş Hoca'nın yazdığı Milli Ekonomi Modeli, Sosyal Devlet, Hoş Geldin Atatürk ve Ehl-i Beyt Külliyatı'nın farklı devrimlere imza atan eserler olduğuna dikkatleri çekti

Azerbaycan İktisat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Guliyev, İstanbul’da düzenlenen sosyal medya programındaki konuşmasında, Haydar Baş Hoca’nın yazdığı Milli Ekonomi Modeli, Sosyal Devlet, Hoş Geldin Atatürk ve Ehl-i Beyt Külliyatı'nın farklı devrimlere imza atan eserler olduğuna dikkatleri çekti.

~~"Prof. Dr. Haydar Baş'la Sosyal Medya Buluşması" programında Azerbaycan İktisat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Guliyev de çarpıcı bir konuşma yaptı.

100'den fazla bilimsel makale ve 4 kitap kaleme almış olan Prof. Dr. Guliyev, Azerbaycan'ın saygın bilim insanlarından ve aynı zamanda Milli Ekonomi Modeli'nin Rusçaya çevirisini de yapan bir isim.

 Kürsüye geldiğinde 'Kardeş Azerbaycan'dan getirdiğim selamlarla sizi selamlıyorum' sözleriyle konuşmasına başlayan Ruşen Guliyev, "14 yıl önce Prof. Dr. Dünyamali Veliyev Hoca bana bir kitap verdi. Bu kitabın adı Milli Ekonomi Modeli'ydi. Kitabı açıp okudukça, 'Bir kitapta bu kadar yeni fikir olabilir mi? Bir bilimsel eserde bir yenilik olabilir, ancak bu kadar yenilik olamaz' diye düşünürdüm" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ruşen Guliyev şunları söyledi: "Milli Ekonomi Modeli'ndeki yeniliklerden biri kapitalizm sonunun geldiği hakkında olan tespitti. 2005 yılında kapitalizmin sonunun geldiğini kimse ifade edemiyordu. Milli Ekonomi Modeli'ndeki ikinci yenilik ise Prof. Dr. Haydar Hocamın 'ihtiyaçlar sınırlı kaynaklar sınırsızdır' tespitiydi. Ki bu tespit kapitalist ekonominin köküne baltayla büyük bir darbe vurulması anlamına geliyordu."

Milli paranın gücünü gösterdi

 Milli Ekonomi Modeli'nde Prof. Dr. Haydar Baş'ın ifade ettiği üçüncü yeniliğin para hakkında olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ruşen Guliyev, şöyle konuştu: "Tüm dünyaya ilk olarak milli paranın gücünü Haydar Baş hoca gösterdi. Milli para nedir, senyoraj geliri nedir, gerçek anlamda bunları tüm dünyaya ilk olarak Prof. Dr. Haydar baş gösterdi. Şubat 2013'te Rusya Parlamentosu Duma'da Haydar Baş'ın çıkışından sonra Ruslar Milli Ekonomi Modeli'nin formüllerini uyguladılar. BRICS ülkeleri de bu fikirleri uyguladı. Kapitalizm artık tarihin arşivine kalkmıştır. Ancak insan nasıl son nefesini verirken hayatta kalmak için çabalarsa, kapitalizm de aynı şekilde ayakta kalmak için çabalamaktadır. Bu yüzden de bütün sahalarda fitne ve fesadını artırıyor. Şimdi milli paraların ortadan kalkması tehdidi vardır. Elektronik para diyerek her bir milletin elinden kendi parasını alıp, her bir insanı köle eden bir sistemin yaratılması tehlikesi ortaya çıkmıştır. Ben sizlere bu tehdide, bu yeni fitneye karşı dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Bu sahada Haydar Baş Hocanın gelecekte ne diyeceğini mutlaka izleyin."

4 büyük devrim yaptı

"Ben ekonomi sahasında bir araştırmacıyım. Ben üniversitede öğrenciyken bir öğretmenim vardı. Allah rahmet eylesin, bana, 'Ruşen bir kitap yazacağın zaman öyle bir kitap yaz ki o kitap sana bir utanç getirmesin' demişti" ifadelerini kullanan Azerbaycan İktisat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Güliyev, "Ekonomi sahasında eğitimi olmayan bir insanın ekonomide devrim yaratan bir eser yazması, sosyolojide eğitimi olmayan bir kişinin sosyolojide devrim yaratan bir eser yazması, tarih alanında eğitimi olmayan bir kişinin tarihçi bilim adamlarını bile hayrete getiren ve 'biz bunları bilmiyorduk' dedirten Hoş Geldin Atatürk kitabını yazması, kendini Sünni olarak ifade eden bir kişinin 12 Ehl-i Beyt imamı hakkında Sünni âlemde devrim yaratan bir kitap yazması mümkün müdür? Eğer bütün bu eserleri kaleme alan bir kişi ise ben size soruyorum; 'Böyle bir insan bu bilgileri nereden getiriyor?' Bu soruya doğru düzgün cevap verirsek nasıl şanslı insanlar olduğumuzu da idrak edebileceğiz" şeklinde konuştu.