KARABAĞ'DAKİ ERMENİ CİNAYETLERİNİ İÇEREN "˜BİTMEYEN AZAB' BELGESELİ AVRUPA'DA GÖSTERİLDİ

İnsanlık tarihinin en kanlı soykırımlarını yapan Ermenilerin, Osmanlı zamanında ve en son yakın tarihimizde işledikleri cinayet ve işkenceleri içeren görüntü ve şahitlerin sözlerini içeren "Bitmeyen Azab" belgesel'in Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki "˜Marriott Hotel Salonu'nda gösterisine ilgi hayli büyüktü.

İnsanlık tarihinin en kanlı soykırımlarını yapan Ermenilerin, Osmanlı zamanında ve en son yakın tarihimizde işledikleri cinayet ve işkenceleri içeren görüntü ve şahitlerin sözlerini içeren "Bitmeyen Azab" belgesel'in Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki  "˜Marriott Hotel Salonu'nda  gösterisine ilgi hayli büyüktü.

Belgesel yapımcısı Rada  Abbas'ın katılımı ve konuşmasıyla tanıtılan belgesel gecesine Hollanda, Fransa, Almanya, Belçika ve Luxembourg'da yaşayan Azerbaycan, Türkiye vatandaşları yanında, kalabalık Avrupalı vatandaşlarda katıldı.

Tecavüzkar ve soykırımcı Ermenilerin Karabağ'da savunmasız kadınlara, çocuklara ve yaşlılara  yaptıkları işkence, tacizler ve tecavüzler hakkında hazırlanmış belgesel tanıtımı Rotterdam Marriott Hotelinde duygulu anlar ve konuşmalarla gerçekleşti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora İşleri Üzere Devlet komitesi, Hollanda ve Belçika Azerbaycanlılarının Koordinasyon Şurası ve "˜Ana Vatan' Hollanda-Azerbaycanlı kadınlar başkanlığı'nın ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen programda belgesel izlenimi esnasında davetliler gözyaşlarına ve duygularına hakim olamadılar.

"˜Ana Veten " Niderland Azerbaycanlı Qadınlar Birliyi' Başkanı Mayise Ağamirzeyeva (Gündoğdu)'nun başarılı sunum ve açılış konuşmasının ardından Başta Karabağ olmak üzere Tüm Azerbaycanlı şehitler için saygı duruşu ve Azerbaycan Milli marşının okunması ardından protokol konuşmalarına geçildi.

"˜Bitmeyen Azab' Belgesel yapımcısı Rada Abbas olmak üzere, Azerbaycan Diaspora Bakanlık Temsilcisi Ayten Tarverdiyeva, Azerbaycan Esir ve Kayıp Vatandaşlar Devlet Komite Temsilcisi Eldar Samedov, Hollanda Türk Federasyon Başkanı Murat Gedik, Azerbaycanlı Ressam rasim Hüseyinov, Belçika Aydın Haber Dergisi Genel Yayın yönetmeni Celil Gündoğdu'nun günün anlamı ile ilgili duygulu konuşmaları ardından hazırlanan ve ilk defa Avrupa'da gösterilen "˜Bitmeyen Azab' adlı drama belgeseli gözyaşları ile izlendi.

Belgesel'de Ermenilerin Dağlık karabağda yaptıkları tüm soykırım ve işkenceler, esirlere karşı insanlık dışı hareketleri konu edildi. O günki zulmü yaşayanlar sözleriyle vahşilikleri dile getirmekteler. herkesin bu belgeseli izlemesinde yarar var. Belçika Aydın haber olarak, bu belgeseli hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

İngiliz ve Azerbaycan dilinde hazırlanan Belgesel çok beğenildi. Belgesel ile ilgili kitap ve videoların takdimi ve yemek ikramı ile program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com.