EHL-İ BEYT MUHİBLERİ "˜HAKK VE EHL-İ BEYT'İN MANEVİ BİRLİĞİNDE BULUŞTULAR

~~Belçika'da yaşayan bine yakın "˜Ehli-Beyt' dostu ve seveni, İslam Peygamberi ve Ehli-Beyt'in babası olan Hz. Muhammed (sav)'ın manevi hatırasına atfedilen "˜Sevgi, Kardeşlik ve Birlik Gecesi'nde buluştu.

~~Belçika’da yaşayan bine yakın ‘Ehli-Beyt’ dostu ve seveni, İslam Peygamberi ve Ehli-Beyt’in babası olan Hz. Muhammed (sav)’ın manevi hatırasına atfedilen ‘Sevgi, Kardeşlik ve Birlik Gecesi’nde buluştu.

Halil  Şahbaz ve Nurettin Şahbaz’ın himayesinde, ‘Belçika Erenler Derneği’ ve ‘Gent Anadolu Kültür Derneği’nin ‘Brüksel’in prestijli salonlarından olan ‘Passage44’de gerçekleştirdikleri ‘Birlik Gesesi’nde her inançtan bine yakın davetli ‘Hakk ve Ehlibeyt Sevgisi’nde birlik sergiledi.

Davetliler arasında T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Parlamentosu Başkan Yardımcısı Milletvekili Hasan Koyuncu, Brüksel Milletvekilleri Sadık Köksal, Şevket Temiz, Doktor ve Siyasetçi Sevilay Altıntaş,  Erenler Derneği Onursal Başkanı Halil Şahbaz,  Karacalar Muhtarı Nureddin Şahbaz,  Ozan Yoksul Derviş, Şair Kamil Sayın, Tercüman ve çevirmen Fatma Betül Gürbulak,  Gazeteci-Yazar Fikret Aydemir, Şair ve Yazarı Birgül Kapaklıkaya,  CHP BB Kadın Kolları Başkanı Firdez Selvi, Dernek temsilcileri,  Dedeler,  Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, İşadamları ve Fransa,  Almanya,  Hollanda,  ve Belçika’nın genelinden gelen kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Pogram Nurzade Göçen ve Hayrun Sivrice ‘nin duygulu ve başarılı sunumlarıyla start aldı.

İstiklal Marşı ve şehitlere saygı duruşunun ardından, programın İlk bölümünde Seydi Kubat, Kuran’ı Kerim’in Hucurat Süresi, 10. Ayetini okudu.

Daha sonra Ozan Yoksul Derviş sazı ve sözüyle davetlileri selamlayarak ‘Birlik Gecesine Hoşgeldiniz Erenler’ diyerek seslendi.

Sunucuların Kuran, Hadis, Hak Halili Kadir Şahbaz, Sultan Bacı’dan ve Yoksul Dervişten deyişlerinin aktarılması manevi anlamda duygulu anlar yaşattı. Program gençlerin Yoksul Derviş’in şiirleriyle devam etti.

Deyişler bölümünde sırasıyla gruplar ‘Sevgidendir’, ‘Göz göze Gönül Gönüle’, ‘Sevgi’, ‘Gül Yüzlüm’, ‘Sevgiye Uzanır’, ‘Muhabbet’, ‘Bir Nasihatim Var Gül Yüzlüm Sana’, ‘Ehlibeyt Sevgisi’, Onsekizbin Alem’, ‘Kur’an Dediler’, ‘Aşk İmandadır’, ‘İnsanlar Bir Kâbe’, ‘Can Ali’msin’ deyişlerini yorumladılar.

Yemek ikramı sonrasında, Cumali Bulduk şefliğindeki grup ise, ‘Sevgi İnsana Yakışır’, ‘İnsandadır’ , ‘Seherde Bir Bağa Girdim’, ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi (Fransızca)’, ‘Beni Hor Görme Kardeşim’, ‘Bana Seni Gerek Seni’, ‘Gel Sevelim Sevilelim’, ‘Sevgi Mengisi’ deyişlerinin ardından, Yoksul Dervişin duvazları eşliğinde ‘Erenler Semah Ekibi’ güzel bir semah gösterisi sergiledi.

Manevi iklimin ‘Kuran ve Ehl-i Beyt sevgisinde coşkuya dönüştüğü program tek kelimeyle çok güzel ve çok duyguluydu. Bu güzel program ile Anadolu mozağine mensup tüm renkleri birlik adına ‘Ehl-i beyt’ aşkında ve maneviyatında buluşturan, Hak Halili Kadir Şahbaz, Bacı Sultan’ın evlat ve torunlarına kalben selamlar olsun. İslam ve Ehlibeyt’in İlahi Aşkı’nı bu güzel programa yansıtan ve tüm emeği geçen Hak yolcularına kalbi teşekkürler. İyi ki varsınız .

Katılımcı davetlilerin hafızalarında ‘hoş bir sada’ olarak kalacak olan, bu programın manevi önderleri Halil Şahbaz, Nurettin Şahbaz ve Yoksul Derviş’e de hususen teşekkür ediyoruz.

Çıkışta davetlilere gül takdimiyle program sona erdi.

www.belcikaaydınhaber.com