ATTIKLARI FETÖ İFTİRA ÇAMURU YAKALARINA YAPIŞTI. BTMB'Nİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARA ADALET TOKADI

Belçika Türk Toplumuna Türkçe basın hizmeti veren vatansever gazetecilerin biraraya gelerek oluşturdukları kısa adı BTMB olan 'Belçika Türkçe Medya Birliği Başkanı Hüseyin Dönmez ve diğer üyeleri 'FETÖ'cü diye Türkiye adliye makamlarına jurnalleyen AKTiF TV sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Suat Bezeng ve 'Yeni Haber Hazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Yusuf Çınal'ın iftiralarına Cumhuriyet Savcılığı ve Türkiye Adli makamlarından tokat gibi cevap geldi.

Belçika Türk Toplumuna Türkçe basın hizmeti veren vatansever gazetecilerin biraraya gelerek oluşturdukları kısa adı BTMB olan, 'Belçika Türkçe Medya Birliği Başkanı Hüseyin Dönmez ve diğer birlik üyeleri mensuplarını terör mrgütü 'FETÖ'cü diye Türkiye adliye makamlarına jurnalleyen AKTiF TV sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Suat Bezeng ve  'Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Yusuf Çınal'ın iftiralarına Cumhuriyet Savcılığı ve Türkiye Adli makamlarından tokat gibi cevap geldi.

Belçika'nın tek Türkçe radyosu GOLD FM'de, başarılı araştırmacı/gazeteci Fikret Aydemir'in hazırlayıp sunduğu '8. Gün' programında geçen hafta masaya yatırılan gündemlerin en önemlisi idi.  İftiracıların BTMB Başkanı ve üyelerine yönelik iftiralara Türkiye Adli makamlarının verdiği takipsizlik kararı oldu. Radyo da canlı yayında karar açıklanarak iftiracı gazeteciler Suat Bezeng ve Yusuf Çınal ifşa edildi. Programa bağlanan Bezeng şikayeti kabul etmek zorunda kaldı.

İki iftiracı sözde gazetecinin yalanları yakalarına yapıştı. Zira mahkeme yaptığı araştırmalar sonucu BTMB Başkanı ve hiç bir üyesinin terör örgütü FETÖ/PDY ile ilişkisi olmadığına karar verdi.

Mahkeme kararını ilişikte sunmaktayız. Mahkeme atılan iftira ve iddialara yaptığı 11 ayı aşkın inceleme sonucunda adı geçen Hüseyin Dönmez ve BTMB üyeleri hakkında yapılan soruşturmalarda, Hüseyin Dönmez ve hiç bir BTMB üyesinin terör örgütü olan FETÖ/PDY adlı örgütle ilişkileri olmadığına karar verildiğini belirtmekte.

Bu karar iftiracılara tokat gibi cevap oldu. Kıskançlık ve akresif davranışı,  'Kurt dumanlı havayı sever' anlayışıyla kaostan istifade edip, vatansever gazetecileri 'Fetö/Pdy terör örgütü üyesi diye jurnallemek bu iftirayı atanların ruh hallerini ortaya koymakta. Attıkları iftiralar yakalarına yapıştı. İftiralarıyla 11 aydan fazla devlet memurlarını meşgul ederek, araştırma giderlerine vesile olan bu kişilerin, devleti aldatmakla yargılanmaları gerekir.

Bu kişiler derhal iftira attıkları kurum ve şahıslardan 'Özür dilemeleri' gerekir. Bu özürlerini de kendi yayın organlarından ve tüm yayın organlarına yayınlamaları gerekir.

Bu iftiracıları 'Belçika Türk Toplumunun' vicdanına havale ediyor. Kurumsal Kişiliğimize saldıran, başkan ve üyelerimize yönelik bu hain ve iftiracı tavırlarının, hesabını adliyede verecekleri dava hakkımızı saklı tutarak, kendilerini şiddetle protesto ediyoruz. Bizleri lekelemeye yönelik bu iftiralara cevap veren Adli makamlara da teşekkür ediyoruz.

Kim ne derse desin, bizler vatanımıza, bayrağımıza bağlı gazeteciler olarak, 'Belçika Türk Toplumu ile birlikte, tüm Belçika toplumlarının kardeşlik ve barış ortamına basın hizmetimizle katkıda bulunmaya devam edeceğiz. hain ve yalancıları kamu vicdanına havale ediyoruz.

Belçika Aydın Haber  (BTMB) Üyesi