YTB ALT KOMİSYON ÜYELERİ BELÇİKA'DA STK VE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Avrupa'da değişik ülkelerde Avrupa'lı Türklerle buluşan "¹TBMM Dışişleri Komisyonu Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Alt Komisyonu"º üyeleri Belçika'da T.C. Brüksel Büyükelçiliği "¹Şehit Diplomat Dursun Aksoy Toplantı Salonu"ºda Medya temsilcileri ve STK temsilcileri ile buluştular.

Avrupa’da değişik ülkelerde Avrupa’lı Türklerle buluşan ‹TBMM Dışişleri Komisyonu Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Alt Komisyonu› üyeleri Belçika’da  T.C. Brüksel Büyükelçiliği ‹Şehit Diplomat Dursun Aksoy Toplantı  Salonu›da Medya temsilcileri ve STK temsilcileri ile buluştular.

Buluşmaya Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr.Hasan Ulusoy Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve Anvers Başkonsolosu Korkut Tufan ve Büyükelçilik nezdinde görevli Müşavirlerde katıldı.

Büyükelçi› Ulusoy ve Başkonsolosların refakat ettikleri buluşmada AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya’nın başkanlığını yaptığı heyette AK Parti Denizli milletvekili Ahmet Yıldız, MHP İstanbul milletvekili Cemal Çetin, CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur, İYİ Parti Erzurum milletvekili Naci Cinisli kendilerini tanıtarak, Avrupalı Türklerin sorunları hakkında görüş ve düşünceleri paylaştılar.

Daha sonra medya temsilcilerinin soru, görüş, eleştiri ve beklentileri dile getirildi. Her iki görüşmede de Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve Anvers Başkonsolosu Korkut Tufan ve Büyükelçilik nezdinde görevli Müşavirlerde katıldı.

Medya temsilcileri ile yapılan toplantı sonrası sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine yönelik güncel konular dışında özellikle Avrupa Türkleri'nin ilgilendiren konularda genel bilgiler sunuldu.

Heyet üyeleri Brüksel’de Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı toplantıda toplumunun sorunları dile getiren temsilcilerin taleplerini Ankara’ya taşıyacaklarını belirttiler.

Komisyon Başkanı Zafer Sırakaya, “Belçika’daki Türk STK temsilcileri ile yaptıkları toplantının çok verimli geçtiğini, bu tür temaslar sayesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını yakından tespit etmeye çalıştıklarını, ve bu buluşmaların ve fikir alışverişinin çok faydalı olduğunu’’ ifade etti.

Başkanı Sırakaya, STK temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmasında, Avrupa’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımıza ayrıca tavsiyelerde de bulundu. Sırakaya «çok kültürlü bir toplumda yanyana yaşamanın zorluklarına değindi ve Türkiye’de özellikle Hatay örneğini vererek,  Yahudi, Hristiyan ve Müslümanlar’ın nasıl birlikte uyum içerisinde yaşadıklarını» anlattı.

Başkan Sırakaya, «kendilerine iletilen sorunları komisyonda değerlendirdikten sonra bir rapor halinde TBMM’ye sunacaklarını» vurguladı.

Toplantılarda TBMM Dışişleri Komisyonu Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Alt Komisyonu üyeleri de görüş ve düşüncelerini sırasıyla paylaşarak tavsiyelerde bulundular. «Ayrıca gerektiğinde STK temsilcileri veya Basın mensuplarından Ankara’ya gelen olursa kendilerini ağırlamaktan mutlu olacaklarını» belirttiler.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen toplantı heyetin görüşmelerinden dolayı, sınırlı olsada çok verimli bir toplamtı oldu. Heyetin ileri ki zamanda da sık sık Avrupalı Türklerle buluşacağı bilgisi paylaşıldı.

www.belcikaaydinhaber.com