~~HZ. FATIMA (SA)'NIN MANEVİ ŞAHSINDA BULUŞTULAR

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'ın sevgili kızı Hz. Fatıma (sa)'nın kutlu viladeti ve "˜Dünya Müslüman Kadınlar Günü' vesilesiyle, Avrupa'nın ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ın sevgili kızı Hz. Fatıma (sa)’nın kutlu viladeti ve ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’ vesilesiyle, Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi.

Brüksel Ehl-i Beyt İslam merkezi organizasyonuyla Brüksel’in gözde salonlarından olan ‘Elite Event Center’de gerçekleştirilen kutlamaya olumsuz hava şartlarına rağmen ilgi hayli büyüktü.

Brüksel Ehl-i Beyt İslam Merkezi Başkanı İsmail Dorbar ve Kadın Kolları üyelerinin davetlilerini karşıladığı kutlamaya, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Brüksel Milletvekili Hasan Koyuncu, Schaerbeek Eski Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Hamburg İslam Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Rezev Rad, İlahiyatçı Şeyh Muhammed Shafi,  Şeyh Musa Atış, Türk Dernekler Birliği (UTV) Başkanı Hikmet Çakır, Erenler Derneği Onursal Başkanı Halil Şahbaz, Erenler Dernek Başkanı Ali Rıza Eryürük, Kültür Bakanlığı sanatçılarından Şair Kamil Sayın, Akademisyen Hüseyin Bağcı, BİF Dışilişkiler Başkanı Fatih Bayraktar, Mühendis Muhammed Ali Ünal, Beringen Music Club Başkanı İsmail Erdoğdu, Belçika İyı Gönüllüler Kadın Kolundan Ayla Yaşaryıldız, Tercüman ve Çevirmen Fatma Betül Gürbulak, BİF Kurs Eğitmeni Rukiye Ünal, Ehl-i Beyt Merkezi Kadın Kolundan Uzra Yeşil ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Program Ali Kılıçlar ve Merve Yavnik’in başarılı sunumları ve  Armine Rahimzade’nin Kuran okunmasıyla start aldı.

Programda sırasıyla, Brüksel Ehl-i Beyt İslam Merkezi Başkanı İsmail Dorbar, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Kültür Bakanlığı sanatçılarından Şair Kamil Sayın, Schaerbeek Eski Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Hamburg İslam Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Rezev Rad, BİF Kurs Eğitmeni Rukiye Ünal,  Türk Dernekler Birliği (UTV) Başkanı Hikmet Çakır,  Ehl-i Beyt Merkezi Kadın Kolundan Uzra Yeşil, Erenler Derneği Onursal Başkanı Halil Şahbaz,  Tercüman ve Çevirmen Fatma Betül Gürbulak, BİF Dışilişkiler Başkanı Fatih Bayraktar, İlahiyatçı Şeyh Muhammed Shafi konuşarak ‘Hz. Fatıma (as)’ın kişiliği, hizmetleri ve mesajları hakkında bilgiler aktardılar.

Başkan İsmail Dorbar,  “Dernek olarak etkinliklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak kutladığımız ‘Hz. Fatıma (sa)’nın kutlu viladeti ve ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’ programımıza teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu vesileyle tüm Kadınlarımızın ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nüzde kutlu olsun” dedi.

Başkonsolos Karaoğlu, yaptığı selamlama konuşmasında Hz. Fatıma’nın doğum günü ve ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü tebrik ederek, programı düzenleyenlere ‘teşekkür’ etti.

Başkonsolos Karaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün Peygamberimizin sevgili kızı Hz. Fatıma’nın doğum gününü sizlerle birlikte kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Hz. Fatıma’yı anlamak, O’nun düşüncelerini en iyi bir şekilde öğrenebilmek için iyi bir eğitime ihtiyaç vardır.

Hem anne hem de eğitimci olan Hz. Fatıma, hem kendi evlatları hem de çevresindekiler için eğitimi anlatmış ve onları en iyi bir şekilde yetiştirmenin mücadelesini vermiştir. Günümüzdeki Anne ve Babalar çocuklarının eğitimine önem vermelidir. Hem aidiyetimizi korumak, hem de inançlarımızı en doğru bir şekilde öğrenebilmek için, çocuklarımızı ‘Türkçe’ derslerine göndermeliyiz. Okumuş kendini yetiştirmiş çocuklarımız aldıkları güzel eğitimlerle Hz. Fatıma’yı daha iyi anlayacaklardır. Bu anlamda gerek Başkonsolosluk olarak, gerekse Büyükelçiliğimizin Eğitim Müşavirliği olarak her zaman hizmetinizdeyiz” dedi.

Daha sonra tüm konuşmacılar, Hz. Fatıma’yı anlamak ve anlatmak içi, O’nu çok iyi anlamak gerektiğinin altını çizerek, Hz. Fatıma Peygamberimizin ifadesiyle “babasının annesi” olarak “Ehl-i Beyt’in de annesi” olduğunu anlattıkları ayet, hadis ve olaylarla açıkladılar.

Hz. Fatıma’nın sevilmesinin yeterli olmadığı, O’nun gibi yaşamaya gayret edilmesi gerektiği her fırsatta vurgulandı.

Sinevizyon gösterimi ve okunan şiirlerle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com