CHP'Lİ VEKİLLER BRÜKSEL'DE CHP ÜYELERİYLE BULUŞTU

Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de bulunan Nato toplantısına katılan "˜Nato Parlamenterler Asemblesi Komisyonun'da yer alan CHP'li üyeler Brüksel'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Belçika Birliği Salonun'da yüzlerce CHP'li üye ile bir araya geldi.

Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan Nato toplantısına katılan ‘Nato Parlamenterler Asemblesi Komisyonun’da yer alan CHP’li üyeler Brüksel’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Belçika Birliği Salonun’da  yüzlerce CHP’li üye ile bir araya geldi.

CHP BB Başkanı Derya Bulduk ve Yönetim kurulu üyelerince gerçekleştirilen buluşmaya Nato Parlamenterler Asemblesi Komisyonun’da yer alan CHP’li üyelerden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, TBMM 23. 24. 25. 26 ve 27. dönem Tekirdağ CHP Milletvekili Faik ÖZTRAK; TBMM 23. 25. 26. ve 27. dönem İstanbul CHP Milletvekili İlhan KESİCİ; TBMM 25. 26. ve 27. dönem Eskişehir CHP Milletvekili Utku ÇAKIRÖZER, ve TBMM 25. 26. ve 27. İzmir CHP Milletvekili Kamil Okyay SINDIR katıldı.

Program Şehitlere saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla start aldı.

Vekiller, CHP Belçika Birlik ofisini ziyaret edip, buradaki yoğun katılımlı davetlilere hitap edip, kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdılar.

Cumhuriyet Gazetesi Mizah yazarı Erdinç Utku’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, CHP genel başkan yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığındaki heyet kendilerini kısaca tanıtıp, ülkemizdeki son sıcak gündemleri değerlendirerek, neden Belçika’da bulunduklarını geniş bir şekilde açıkladılar.

Vekiller, vatandaşların kendilerine yönelik yazılı sorularında ülke gündemi ve  ‘Avrupa'lı Türklerin’ sorunları hakkındaki soruları cevaplandırarak, “bazı sorunlarınızı acilen TBMM’inde soru önergeleri ile gündem getireceklerini ancak bazı konulardaki taleplerin İktidarı ilgilendirdiğini belirterek, sizlerin tüm sorunlarının acilen çözülebilmesi için CHP’yi iktidara taşımanız gerek. Bu konuda da sizlere de görev düşüyor ve çok çalışmanız gerek”  dediler.

Vekiller, Ülkemizdeki Ekonomi, Siyasi, Dış Politika, Terörle Mücadele ve Suriye konularındaki görüşlerini katılımcılarla paylaşarak “Avrupalı Türklerin de Sorunlarını yakından takip ettiklerini bunların çözülmesi noktasındaki notlarını gerek CHP Parti merkezinde gerekse TBMM’in de dile getirerek çözümleri nokrasında ciddi çalışmalarda bulunacaklarını” belirttiler.

CHP’Li Vekiller, “Avrupalı Türklerin kendi sorunlarını kendi temsilcilerini seçip, TBMM’ine gönderecekleri temsilcilerle daha iyi gündem edebilirler. Seçme hakkını kullananların seçilme haklarını da kullanabilmeliler” denildi.

Vekiller, Ülkemiz hakkında endişe etmeyin Kurucu başkanımı Mustafa kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olarak Ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı demokratik olarak her daim savunmadayız” dediler.

CHP Basın Sorumlusu Eskişehir Milletvekili, Utku Çakırözer,’in ‘Belçika Aydın Haber Dergisi’ni incelemesi dikkat çekti.

www.belcikaaydinhaber.com.