BELÇİKA TÜRKÇE MEDYA BİRLİĞİ 'IRKÇI SALDIRILARI' ŞİDDETLE KINADI

Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de basın alanında tek sivil birlik olan kısa adı 'Belçika Türkçe Medya Birliği' (BTMB) son dönemlerde Almanya başta olmak üzere, Avrupa'da yükselen ırkçı saldırıları yayınladıkları bir bildiri ile şiddetle kınayarak, saldırıda yaşamını yitirenleri anıp, yaralılara şifalar dileyerek, "Avrupa'lı yetkililerin ve yöneticilerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğinin" altını çizdiler.

Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de basın alanında tek sivil birlik olan kısa adı 'Belçika Türkçe Medya Birliği' (BTMB) son dönemlerde Almanya  başta olmak üzere, Avrupa'da yükselen ırkçı saldırıları yayınladıkları bir bildiri ile şiddetle kınayarak, saldırıda yaşamını yitirenleri anıp, yaralılara şifalar dileyerek, "Avrupa'lı yetkililerin ve yöneticilerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğinin" altını çizdiler.

~~Kamuoyunun dikkatine

Belçika Türkçe Medya Birliği (BTMB) olarak Almanya başta olmak üzere Avrupa’da artan ‘ırkçı terörü lanetliyoruz’.   Kendimize yeni memleketimiz olarak benimsediğimiz ve medya çalışmalarımızla katkı yaptığımız Avrupa’nın ırkçılık ve şiddetle zehirlenmesine tüm varlığımızla karşı olduğumuzu kamuoyuna açıklıyoruz.

Savaş ve nefreti bitiren,  uyum ve uzlaşıyı teşvik eden Avrupa Birliği gibi bir projeye ev sahipliği yapan bu kıtanın, kirli ellerle yaşanamaz hale getirilmesine engel olmak adına yetkili kurumları gereken tüm önlemleri almaya davet ediyoruz.

Ülkemiz Belçika’da oluşmuş güven ve huzur ortamının korunması için biz medya mensupları olarak sorumlu medya yayıncılığı anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz. Bu nedenle sağduyu ve öngörümüzle ‘Medya ve Uyum Yılı’ olarak ilan ettiğimiz 2020 yılında çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Bu konuda etkin davetlilerle uyum konusu ele alınacaktır.

Bu vesileyle hayatını kaybetmiş terör mağdurlarına Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar dileriz.

BTMB Yönetim Kurulu