~~HOLLANDA EINDHOVEN"ºDA "¹8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI"ºNA MENGLİ SECRETS DAMGA VURDU

Hollanda Eindhoven'da bulunan Parktheater salonunda düzenlenen Uluslararası Kadın Festivalinde göz dolduran defileye "˜Mengli Secrets' damga vurdu.

Hollanda Eindhoven’da bulunan Parktheater salonunda düzenlenen Uluslararası Kadın Festivalinde göz dolduran defileye ‘Mengli Secrets’ damga vurdu.

Hollanda’da bulunan yerel ve uluslararası kadın kuruluşlarının çeşitli etkinlikler ve stantların yer aldığı programa ilgi hayli büyüktü.

Mengli Uçar’ın sahip olduğu ‘Mengli Secrets’ imzalı defile günlerce kendinden söz ettirmekte. Tarihten esinlenen ve Oğuzhan nesli olan ve Türkmen sanatlarıyla derlenen tarihi giysileri günümüz de sergileyen Modelist Uçar, mankenlerle beraber davetlilerden büyük alkış ve takdir aldı. Modelist Mengli Uçar’ın bu başarılı sunumunda eşi Abbas Uçar’da kendisini yalnız bırakmadı.

Genç mankenlerin tarihi sanatsal giysilerle gösterisi Hollanda da bulunan yabancı davetlilerce de büyük takdir topladı. Rus mankenlerin günümüz modelleri sunumu ‘Mengli Secrets’in tarihi giysilerle sundukları tarihe yolculuk defilesi, nefesler tutularak izlendi.

Defile sonrası defileye katılan mankenler ve bu defilenin fikir babası olan Mengli Uçar, tüm mankenlerle beraber Hollanda ve Türk Cumhuriyetleri bayraklarıyla basına görüntü verdiler.

Genç mankenler, tarihi elbiseleriyle sahne aldıklarında hayli heyecanlı oldukları da gözlendi.

Çeşitli ülkelere mensup kültürlerin yer aldığı stantlarda yiyecek ve çeşitli görsel ve tanıtım broşürleri sergilendi. Değişik uluslara mensup folklör ve sanatçılar sahne alarak oyunlarını sergilediler.

Türk sanatçıları Başak Ebret ve Aslı Muslateri'nin konserinde onlarca kadın oyunlar oynayıp, şarkılara eşlik ettiler.

Program organizatörlerinden Meryem Yalçın Türk kültürü hakkında Hollanda’ca açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyası adına önemli bir etkinliğe imza atan ‘Mengli Secrets’ Sahibi ve Genel Koordinatörü Mengli Uçar’ı ve tüm ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com