BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ: "ÇİN'DEN İTALYA'YA GETİRİLEN MASKELERİN ALIKONULDUĞU HABERİ GERÇEK DIŞIDIR"

Bazı basın organlarında, Çin Halk Cumhuriyeti'nden İtalya'ya götürülmekte olan cerrahi maskelere, sözkonusu malzemeyi taşıyan uçağın ülkemizde durakladığı sırada makamlarımızca el konulduğu yönünde gerçek olmayan haberler yayınlandığı üzüntüyle görülmüştür.

~~T.C. Brüksel Büyükelçiliği Basın Duyurusu

Bazı basın organlarında, Çin Halk Cumhuriyeti’nden İtalya’ya götürülmekte olan cerrahi maskelere, sözkonusu malzemeyi taşıyan uçağın ülkemizde durakladığı sırada makamlarımızca el konulduğu yönünde gerçek olmayan haberler yayınlandığı üzüntüyle görülmüştür.

Bu haberlerde öne sürülen sözkonusu iddiaların hiçbir şekilde doğruluğu bulunmamaktadır. Nitekim İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio da, 22 Mart 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, ülkemiz üzerinden İtalya’ya getirilmekte olan 200 bin adet maskenin naklinde herhangi bir sorun bulunmadığını dile getirmiştir.

Hal böyle olmakla birlikte, küresel düzeyde yaşanmakta olan, etkileri tüm ülkelerde görülen ve birçok insanın hayatına mal olan bir pandeminin bile belirli çevrelerin ülkemizi ve makamlarımızın hedef alan karalama kampanyalarına alet edilmesini esefle karşılıyor, şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

Communiqué de presse de l’Ambassade de Turquie à Bruxelles

Il est regrettable de constater que certains médias relaient une fausse information relatant un avion en provenance de la République de Chine et à destination de l’Italie, dont la cargaison de masques aurait été réquisitionnée par les autorités turques. Il est à noter qu'aucune des accusations diffusées ne reflète la réalité. Par ailleurs, les déclarations en date du 22 mars 2020 du Ministre des Affaires Étrangères italien prouvent que la livraison des 200 mille masques transitant par la Turquie s’est déroulée sans le moindre incident. Nous déplorons et désapprouvons fermement que certains groupes se servent de la pandémie actuelle, qui coûte la vie à un grand nombre d’individus à travers le monde, pour mener des campagnes de diffamation à l’encontre de notre pays et de nos autorités.

Persbericht van de Turkse ambassade te Brussel

Het valt te betreuren dat bepaalde media onjuiste informatie verspreiden over een vliegtuig waarvan de lading chirurgische maskers door de Turkse autoriteiten in beslag zou zijn genomen, toen het vliegtuig vanuit de Volksrepubliek China op weg naar Italië in ons land een tussenlanding maakte. De beweringen in die berichten komen helemaal niet overeen met de realiteit. In feite verklaarde de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio op 22 maart 2020 dat er geen problemen waren bij het transport van de 200.000 maskers die via ons land naar Italië werden gebracht. Desondanks betreuren en veroordelen we ten zeerste dat zelfs een pandemie, die op mondiaal niveau gangbaar is, waarvan de gevolgen in alle landen zichtbaar zijn en die het leven aan veel mensen kost, door bepaalde kringen als instrument wordt gebruikt voor lastercampagnes gericht tegen ons land en onze autoriteiten.