Gentli Türk toplumu Korona virüsüne karşı örgütleniyor.

Tüm dünya Korona virüsü ile mücadele ediyor. Herkes hükûmetin aldığı önlemlerin öneminin farkında ve durumu kontrol altına almak için elini taşın altına koyuyor.

Tüm dünya Korona virüsü ile mücadele ediyor. Herkes hükûmetin aldığı önlemlerin öneminin farkında ve durumu kontrol altına almak için elini taşın altına koyuyor.

25.000 vatandaş ile Gent'teki en büyük azınlık grup olan Türk toplumu da dayanışma duygusu ile harekete geçti. Gent'teki Türk toplumunun içinden birçok vatandaş ve girişimci bu krizle başa çıkma sürecinde daha aktif bir rol almaya karar verdi. Grup içerisinde herkes kadın erkek demeden elinden geldiği kadar güçlerini birleştirmeye, sağlık sektöründe ve yardım hizmetlerinde görev yapan personelden toplumumuzda bakıma ve desteğe ihtiyacı olan tüm insanlara kadar geniş bir yelpazede ihtiyaç duyulan her konuda nasıl yardım edileceği konusunda fikirlerini paylaştı.

İşte tüm bu fikirler #burgerplicht çatısı altında birleşti. Türk toplumundan gelen tüm inisiyatifler (girişimciler, dernekler, yerel gruplar ve camiler vb.) ve destek vermek isteyen herkes #burgerplicht şemsiyesi altında toplandı. #burgerplicht ile dayanışmadan daha da ileri gitmek istiyoruz.

Gent'teki diğer vatandaş inisiyatiflerini destekliyoruz ancak dayanışmayı organize etmek adına gücümüzün daha etkili olacağını düşünüyoruz. ‘Snit en Naad’ isimli bir dikiş ekibi maske dikmektedir. Dekenij Sleepstraat bakım sektöründe, yardım hizmetlerinde ve ateş hattında çalışan tüm çalışanlara sağlıklı yiyecekler ve lezzetli Türk atıştırmalıkları sunmaktadır.

Gentli ihtiyaç sahipleri de unutulmamaktadır. Gönüllüler, kimlerin ihtiyaç sahibi olduğunu belirlemekte ve kısa bir telefon sohbeti, eve bir öğün yemek götürme gibi pratik ihtiyaçları karşılamaktadır. Bu girişim acil yardıma ihtiyacı olan kurumlara ek destek sağlayacaktır.

Gent'teki tüm camiler kendi mekanlarını Korona hastalarının bakımı için açmıştır ve üyelerini gönüllü olarak yardımcı olmaya çağırmıştır. Bu girişimin çıkış noktası insanlar için gerçekten bir şeyler yapma ve ateş hattında çalışan kahramanlarımızı desteklemektir. Bu arada çalışmalarımız hızla ilerliyor ve bu virüse karşı mücadelemizi kazanmak konusunda umutluyuz.

Daha fazla bilgi almak ya da bu girişimde yer alan kişilerden biri ile bir görüşme yapmak isterseniz iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.

İletişim için ( #burgerplicht adına)

Dr. Ercan Çeşmeli, Gastroenterolog, AZ St Lucas Gent, tel. 0477560144

Dr. Leyla Yüksel, jinekolog, AZ St Lucas Gent, tel. 0477592274

Maurice Maeterlinckstraat 12, 9000 Gent