'AVRUPA ALEMDAR' DERGİSİ YAYIN HAYATINA BAŞLIYOR

Yılların gazetecisi Celil Gündoğdu yeni bir yayın projesine daha imza atıyor. Avrupalı Ehlibeyt Dostlarına yönelik 'Avrupa Alemdar' adlı Türkçe ve Avrupa dillerinde yayınlanacak aylık inanç ve kültür dergisi 'Avrupalı Ehlibeyt dostları arasında büyük heyecan yarattı.

~~Yılların gazetecisi Celil Gündoğdu yeni bir yayın projesine daha imza atıyor. Avrupalı Ehlibeyt Dostlarına yönelik 'Avrupa Alemdar' adlı Türkçe ve Avrupa dillerinde yayınlanacak aylık inanç ve kültür dergisi 'Avrupalı Ehlibeyt dostları arasında büyük heyecan yarattı.

35 yıllık mesleki tecrübesinde onlarca yayın organına imza atan Gündoğdu 'Avrupa Alemdar' dergisiyle yayın hayatını taçlandırmakta. Konuyla ilgili sitemize görüşlerini açıklayan Gündoğdu, yeni projesi hakkında şu bilgileri aktardı:

"Ehlibeyt dünyasının bir mensubu olarak, ilk olarak İstanbul'da Zeynebiye hareketi önderi Sayın Şeyh Selahattin Özgündüz ve merhum Şeyh Hamit Turan'ın maddi-manevi destekleriyle 7 yıl haftalık 'Alemdar' isimli gazeteyi' büyük bir gururla çıkardık. Sayın Özgündüz’e destekleri için teşekkür ediyoruz. Daha sonra ‘Dünya Ehlibeyt Vakfı’ başkanı Sayın Fermani Altun’un desteğiyle çıkan inançsal ve kültürel yayın olan 'Ehlibeyt Dergisi' Genel Yayın Yönetmenliği yaptım.

Mesleki sürecimde Genel ve yerel anlamda yayınladığımız 'Tuzluca'nın Sesi', 'Bağcıların Sesi' , Alemdar, Ehlibeyt Dergisi',  gibi yayınların ardından Avrupa serüvenimizde ilk olarak Hollanda'da  'Euro Huzur' dergisinde çalıştıktan sonra, 'Değirmen' dergisini çıkardım. İlerleyen yıllarda Avrupa'nın ve Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelerek burada sırasıyla 'Avrupa Haber', 'Avrasya Haber', Belçika Vakfı Başkanı Sayın Zerrin Aydın’ın destekleriyle de ‘Belçika Haber’ ve Belçika Aydın Haber’ dergilerini çıkardım.

Avrupalı Ehlibeyt dostlarının talepleri üzerine de şu an yeni projemiz olan ‘Avrupa Alemdar’ı yayınlamanın heyecanı içerisindeyiz” diyen Gündoğdu, ‘Avrupa Alemdar’ın yayını ile ilgili de şunları aktardı:

“Avrupa'da yaşayan Ehlibeyt dostlarının iletişimini sağlamak, Avrupa'lı Ehli beyt dostları Caferi, Alevi, Bektaşi ve Sünni tüm Ehlibeyt sevdalılarını bir platform etrafında toplamak amacıyla, bir dergi hazırlığı yaptık.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'ın sevgili torunu İmam Hüseyin (as)'in Kerbela'daki Alemdarı Hz. Ebulfazl Abbas'ın o gün ki taşıdığı Hüseyni alemdarını, bu gün O'nun yolcuları olarak, günümüzde ‹misyon› anlamında taşımaya karar verdik.

O gün Kerbela'da verilen mesajı günümüzde dillendirebilmek, bir nebze de olsa Avrupalı dostlarımıza anlatabilmek ve tanıtabilmek adına yola çıkıyoruz.

Avrupa'nın her yerindeki Ehlibeyt dostlarından haberler, günümüz olaylarının değerlendirilmesi, hakkı anlatma adına bu alandaki boşluğu doldurmak için harekete geçtik. Bu kutlu yürüyüşe tüm Ehlibeyt dostlarını ve bu davaya dost olanları davet ediyoruz.

Biz barış adına yola çıkıyoruz. Ehli Beyt'teki evrensel mesaj ve değerleri Avrupalı dostlarımıza anlatmak için bu platformda buluşup, düşüncelerimizi dostlarımızla paylaşacağız.

Biz barış dini olan İslam'ın barış sevdalıları olarak tüm insanlara hizmet edebilmek için çalışacağız. Değerlerimizi siz dostlarla paylaşarak, beklenen İmam, İmam Mehdi (af)'ın gelişini’nin intizarında olmakla beraber, günümüzdeki sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için 'Avrupa Ehlibeyt' dergisini 'sizin sesiniz' olarak çıkarmaya karar verdik.

Amacımız Avrupalı dostlarımızla paylaştığımız ortak yaşamda bizlerin de barış ve kardeşlik adına bir katkımız olmasıdır. Bizler inancımızı yaşamakla beraber, inancımızdan kaynaklanan toplumsal ve  global konularda da ortak değerlerimizde buluşarak, barış, kardeşlik yardımlaşma duygularımızı anlatmak olacaktır.

 'Kur'an' ve  'Ehlibeyt'in kaynağından gerçek İslamı anlatarak, inançsal olarak Avrupa inanç kültüründe kendimizi ifade edeceğiz. Bu anlamda yayınlanacak olan dergimizi edindiğimiz tecrübelerle sizlere sunacağız.

Bizler detaylardan ziyade, ortak yaşamımızda dinimizin ve dinimiz büyüklerinin kutsi sözlerinden esinlenerek, barış, huzur ve sevgide buluşacağız. İnançsal kimliğimiz farklıda olsa İmam Ali (as)'ın buyurduğu gibi 'Ademiyet kardeşliğimizde’ buluşacağız. Bu konuda hususen kendi çevremiz başta olmak üzere tüm Ehlibeyt dostları ve Avrupalı komşularımızın hoşgörüsü ile güzel birliktelikle çalışmalara imza atacağız.

Başarı Allah'tan, Destek sizden, yayın bizden olacak. Avrupalı Ehlibeyt Dostları bu Platformda buluşarak, dayanışma ve kaynaşmayı sağlayacaklardır. İlk sayımız bir nevi tanışma sayısı olup, ilerleyen sayılarda halkamız daha da genişleyerek, devam edecektir.

Avrupa'nın Başkenti Brüksel'de kaldırılan bu bayrak, yakın zamanlarda Allah'ın izniyle tüm Avrupa'da dalgalanacaktır.

Bu ilk sayımıza sponsor olan Ehl-i Beyt dostu ‹TEKER› ailesi ve tüm reklam veren ve abone olan ‘Ehlibeyt Dostlarına’ çok teşekkür ediyoruz. İleriki sayılarımızda da 'Ehlibeyt sevgisinde' buluşmak üzere hoşça kalın” dedi.

DERGİYE ABONE OLMAK İÇİN HESAP VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

BELÇİKA DAHİLİNDE YILLIK 50 EURO

BELÇİKA DIŞI 100 EURO

BELCİKA AYDIN ASBL

BIC: AXABBE 22

IBAN: BE12 751 207973292

E-mail: avrupaalemdar@gmail.com

Gsm: 00 32 472 654 072