~~Avrupa'da Türk rüzgarı! Millilerin sezonu böyle geçti

Avrupa'nın beş büyük liginde top koşturan milli futbolcularımız, sezon boyunca sergiledikleri performanslarla alkış aldı.

Avrupa'nın beş büyük liginde top koşturan milli futbolcularımız, sezon boyunca sergiledikleri performanslarla alkış aldı.

~~Avrupa'nın beş büyük liginde bizimkiler ne yaptı? Yıldız futbolcularım, sezonu böyle geçirdi:

~~Merih Demiral: Juventus'taki milli stoperimiz Merih Demiral, 19. haftada Roma maçında sakatlandı ve ligin son haftasında yine aynı rakibe karşı geri dönebildi. Juve, sezonu zirvede tamamlarken Merih, İtalya’da şampiyonluk kazanan ilk Türk futbolcu oldu.

Hakan Çalhanoğlu: Çalkantılı bir sezon geçiren Milan’da Hakan Çalhanoğlu, pandemi sonrası adeta coştu. Koronavirüs salgınından önce 25 maçta 5 gol, 1 asist üreten yıldız futbolcu aradan sonra 13 müsabakada 6 gol, 8 asistlik bir performans sergiledi.

Cengiz Ünder: Roma'da son iki sezonun en çok koşulan isimlerinden biri olan Cengiz Ünder, sezon başında yaşadığı sakatlığın ardından ilk 11’den uzaklaştı. 18 lig maçında 3 gol atan Cengiz, İtalya’daki en sönük yılını geçirdi. Napoli’ye satılabilir.

~~Mert Çetin, Mert Müldür, Koray Günter ve Sinan Gümüş: Roma'nın bir diğer milli oyuncusu Mert Çetin, 6 maçta forma giyebildi. Sassuolo’ya transfer olan Mert Müldür 24 maçta 2 gol-3 asist üretti. Koray Günter, Genoa ve Verona’da 32 maça çıktı. Sinan Gümüş ise Genoa’da tutunamayınca Antalyaspor’a kiraladı.

~~İNGİLTERE PREMIER LİG

Çağlar Söyüncü: Sezonun ilk devresinde 8 haftalık galibiyet serisi yakalayan Leicester City savunmasının banko ismi olan Çağlar Söyüncü, İngiliz gazetelerince sezonun en iyi 11’ine seçildi. Takımı pandemi sonrası düşüşe geçti ve ligi 5. sırada bitirdi.

Cenk Tosun: Şanssız yıldızlarımızdan biri de Cenk Tosun’du. Everton’da Carlo Ancelotti’nin gözüne giremeyen Cengiz, Crystal Palace’a kiralandı, hatta Manchester City’ye attığı golle sükse de yaptı ancak çapraz bağ sakatlığı yaşayınca sezonu erken kapatmak zorunda kaldı.

ALMANYA BUNDESLIGA

Ozan Kabak: İlk yarıda fırtına gibi esen ancak ikinci devrede sadece bir galibiyet alabilen Schalke’de ayakta kalan isimlerin başında Ozan Kabak geldi. Şimdi onu, Liverpool istiyor.

Yunus Mallı: Sezonun ilk yarısında, Wolfsburg’da, süre almayan Yunus Mallı, ikinci devreyi Union Berlin’de kiralık geçirdi. 13 maçta sadece 1 asist yapabilen 28 yaşındaki milli 10 numara için bu sezon işler pek de iyi gitmedi.

Nuri Şahin, Kenan Karaman ve Kaan Ayhan: Nuri Şahin’in formasını giydiği Werder Bremen ile Kaan Ayhan ve Kenan Karaman’ın birlikte görev yaptığı Fortuna Düsseldorf da Bundesliga’ya mendil salladı.

 ~~İSPANYA LA LİGA

~~Okay Yokuşlu ve Enes Ünal: Celta Vigo, ligde kalırken Okay Yokuşlu’nun liderliğinin katkısını gördü. Vallodolid’in Villarreal’den kiraladığı Enes Ünal, 6 gol-2 asistle takımını ligde tuttu. Granada’da 7 maça çıkabilen İsmail Köybaşı’nın biten sözleşmesi ise uzatılmadı.

FRANSA LIGUE 1~~

~~Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik: Fransa'da liglerin iptal edilmesiyle, pandemi öncesi son 7 maçının 6’sını kazanan Lille, Şampiyonlar Ligi’ni ıskalayıp 4. ilan edildi. Sakatlanan Yusuf Yazıcı, 18 maçta 1 gol-4 asistle, Zeki Çelik 23 maçta 3 asistle sezonu tamamladı.