~~AZERBAYCANLI ŞEHİT BİNBAŞI ANAR NOVRUZOV'UN BİYOGRAFİSİ

Geçtiğimiz aylar içerisinde Can kardeş Azerbaycan'ımızın Tovuz bölgesindeki toprağına saldıran Eli kanlı Soykırımcı Ermenistan canilerinin saldırısında, Ermeniler 100 kayıp verirken, Azerbaycan'da 14 yiğidini şehit vermişti.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Can kardeş Azerbaycan’ımızın Tovuz bölgesindeki toprağına saldıran Eli kanlı Soykırımcı Ermenistan canilerinin saldırısında, Ermeniler 100 kayıp verirken,  Azerbaycan’da 14 yiğidini şehit vermişti.

İçlerinde yüksek rütbeli subaylarında olduğu Azerbaycanlı kahramanlar, vatanlarını canları pahasına savundukları cephede şehit düşmüşlerdi. Cümlesinin ruhu şad olsun.

Bu şehitlerden Binbaşı Anar Novruzov’un biyografisini sizlerle paylaşıyoruz.

12 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Ermenistan - Azerbaycan devlet sınırının Tovuz rayonu (şehri) bölgesinde başlayan savaş sonucunda, 14 Temmuz'da şehit olan Anar Novruzov, 12 Mayıs,1976’da Azerbaycan’ın Masallı ilçesinin Erkivan kasabasında dünyaya gelmiştir.

10 çocuklu olan Ailenin sonuncusu olan Anar, köy okulunu yüksek notlarla bitirmişti. 1993.cü yılda Ermenistan işgalinde olan Azerbaycan topraklarının düşman işgalinden geri almak amacıyla, orduya gönüllü yazılmıştı.

1999’da Azerbaycan ‘Ali Birleşmiş Komutanlık Okulu’nun (şimdiki Haydar Aliyev adına Azerbaycan Ali Askeri Okulu) mezunu olmuştu. 1999-2013 yılları arasında savaş bölgelerinde ön cephede, 2013-201i yılları arasında Sumgayıt şehrinde ordu birliklerindÉ™ görev yapmış, aynı zamanda 2016 yılında Nisan'da Ermenistan işgali altında olan bazı noktaların alınması için başlamış olan savaşda yiğitlik göstermiş ve mermi yarası almıştır.

2018-2020 yılları arasında Ermenistan-Azerbaycan sınırının bir çok bölgelerinde, hususen hassas ve sıcak noktalarda görev yapmıştır. Anar Novrozov aynı zamanda, Türkiye’de profesyonel askeri eğitim almıştır. Siyasi işlerden sorumlu Tabur Komutan Yardımcısı olmak üzere, 25 yıldan fazla bir süre orduda görev yapmıştır.

Uzun boylu, fiziksel sağlıklı Anar sanki savaş için doğmuş, savaşçı olarak dünyaya gelmişti. Hizmet ettiği yıllarda askeri teçhizatın sırlarına hakim olmuş, onlarca düşman askeri ve subayı keskin nişancı ateşiyle yok etmişti.

"Köpekbalığı" lakaplı izci lakabıyla, düşman için bir kabus olmuştu. Ermeniler onu öldürene para ödülü bile vermeyi ilan etmişlerdi.

26 Ağustos 2003'te evlendi. Düğün mağarasına "Vağzalı" müziği yerine "Azerbaycan askeri" marşı sesiyle girdi ve "Karabağ şikestesi" ile düğününü bitirmişti. Ondan yadigar bir kızı ve bir oğlu var.
13 yaşındaki Nihad’ın hayali Doktor olmak ve babasının hayalini gerçekleştirmek niyetindedir. Kızı ise, polis olmak istiyor.

Anavatan toprak bütünlüğü için kahramanca şehit düşen askerimizin Naaş’ı 14 Temmuz'da doğduğu yere getirildi. Şehidin cenazesini geniş bir kalabalıkla karşılayan ilçe sakinleri yollara çıkarak, dualar ve gözyaşlarıyla  Şehidi karşıladılar. Şehit olan asker, Erkivan kasabasında "Seyid Sadık Ağa" türbesinin bulunduğu mezarlığa gömüldü.

Kusursuz hizmet için 1,2,3 derece madalya ile ödüllendirildi. Aynı zamanda, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığın 90. yıldönümü, bağımsızlığın 95. yıldönümü ve 100. yıldönümü madalyalarıyla ödüllendirildi.

Hizmetteki başarılarından dolayı 4cü Kolordu Komutanı tarafından onursal bir diploma verildi. Sumgayıt Şehri İlçe Başkanlığı tarafından halka açık faaliyetlerinden dolayı ödüllendirildi. “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!”

Belçika Aydın haber olarak Şehidimize ve tüm Azerbaycanlı şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.