Yabancı turistlerin Yezd'deki Aşura etkinliklerine ilgisi artıyor

~~İran'ın Yezd kenti Muharrem ayında kırsal bölgede yaşayan halkın Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitlerine sevgi ve bağlılığını yakından izlemek için farklı ülkelerden gelen turistleri ağılıyor.

~~İran’ın Yezd kenti Muharrem ayında kırsal bölgede yaşayan halkın Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitlerine sevgi ve bağlılığını yakından izlemek için farklı ülkelerden gelen turistleri ağılıyor.

İran’ın sahip olduğu çeşitli turistik cazibeleri, dünyanın farklı noktalarından meraklı insanların ülkeye gelip söz konusu güzellikleri yakından görmelerini sağlamaktadır.

Ülke çapında her sene olduğu gibi Muharrem ayında özellikle Aşura gününüde Hz. İmam Hüseyin’in (a.s) şehadet yıldönümü nedeniyle geneleksel Kerbela matem merasimi düzenleniyor. Özellikle Yezd kenti Muharrem ayının ilk 10 gününde kırsal bölgede yaşayan halkın Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitlerine sevgi ve bağlılığını yakından izlemek için farklı ülkelerden gelen turistleri ağılıyor.

Her yıl matem merasimine ilişkin çok sayıda fotoğraf ve video görüntüsü kaydeden turistler birer kültür elçisi olarak Aşura kültürü ve Kerbela olayının mesajı tüm dünyaya yayınlıyor.

Git gide Yez kenti Muharrem ayında ülkede inanç turizminin merkezi haline geldi. Yabancı turistlerin Yazd’daki Muharrem ayı matem törenine olan yoğun ilgisi “Yezd İran’ın Hüseyniyesi” adlı uluslararası düzeyde bir sekreterliğinin kurulmasına yol açtı.