~~"˜ZEHRA ANA DERNEĞİ'NİN ZEYNEBİYE'DE ORGANİZE ETTİĞİ "˜ULUSLARARASI ALİ ASGER GÜNÜ'NDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI...

~~‘ZEHRA ANA DERNEĞİ’NİN ZEYNEBİYE’DE ORGANİZE ETTİĞİ ‘ULUSLARARASI ALİ ASGER GÜNÜ’NDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI...

Kerbela Şehitleri’nin şehadete ulaştığı Aşura’nın da içinde bulunduğu matem ayı olan Muharrem ayının ilk Cuma’sında, Kerbela’nın minik şehidi Ali Asger (a.s) anıldı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün ilan ettiği günde, Halkalı Zeynebiye’de ‘Zehra Ana Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Uluslararası Ali Asger Günü’nde Kerbela’nın minik şehidi 6 aylık Hz. Ali Asger için akan gözyaşları adeta sel oldu.

Pandemi kuralları çerçevesinde daha sınırlı tutulan anmada, yüzlerce Anne minik yavrularına karalar giydirip, Kerbela şehitlerinin adlarının bulunduğu yeşil bandajları evlatlarının başına takarak, gözyaşları içerisinde, evlatlarını Ehlibeyt öğretisiyle yetiştirerek, manevi olarak, İmam Mehdi yoluna adadıklarını ifade ettiler.

Türkiye Caferileri Lideri Hüccet’ül İslam Selahattin Özgündüz’ün de gözyaşları içerisinde izlediği anma programı, Şeyh Ehed Talan’ın Kuran-ı Kerimden ayetler okumasıyla başladı.

ZEHRA ANA DERNEĞİ BAŞKANI MEFTUNE ATAM: ŞEHİT ALİ ASGER’İ ANMAYA VE ASIRLAR ÖTESİNDEN ‘LEBBEYK’DEMEYE TOPLANDIK

İlk olarak Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam bir selamlama konuşması yaparak,

“Selam olsun İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.a)’a ve onun pak Ehlibeyti’ne olsun. Selam olsun Resulullah’ın torunu Şehitler Serveri İmam Hüseyin (a.s)’e ve 71 yarenine. Selam olsun Kundağı kana bulanan, dil açmamış büyük Şehid’e olsun. Ve selam olsun çileli gelin Rubab’a.

Ve selam olsun Hz. Ali Asger (a.s)’in matemine koşarak gelen, siz değerli Hüseyin aşıklarına olsun. Zamanımızın sahibi imam-ı Zaman (a.f) başta olmak üzere değerli liderimizin şahsında hepinize başsağlığı arz ediyorum.

Bildiğiniz üzere Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, Uzun yıllardır ‘Ali Asger Günü’ programları tertiplemekteyiz. Bu çalışmamız Uluslararası camiada da oldukça ses getirmiş ve bugünün mimarı, ‘Dünya Aliasker Platformu’, tarafından Türkiye ve Avrupa Temsilciliği ünvanıyla, çalışmalarımızı taçlandırıyoruz.  Allah’a hamdolsun ki, Iğdır ve İstanbul’da çok yoğun katılımlı organizasyonlar yapmaktayız. Ayrıca Avrupa’da bulunan Ehlibeyt dostlarına ‘Ali Asger Günü’ içerikli ekipman ve yayınlar sunmaktayız.

Ancak bugün, Pandemi nedeniyle gerek çocuklarımızın gerekse annelerimizin sağlıklarını koruma adına kurallara uyarak, sınırlı da olsa bugünü andık. Allah’ın yardımıyla bugünün ağası ‘Babel Hevaic’ Ali Asger hatırı hürmetine, bu hastalığın bir an önce son bulmasını, ileriki yıllarda kaldığımız yerden daha görkemli, programlar tertiplemeyi Allah bizlere nasip eylesin.

Yaşanan Pandemi ülkemizde olduğu gibi dünyada da on binlerce insanı olumsuz etkiledi. İşini sağlığını kaybeden birçok insan, Maddiyet anlamında çok zorluklar yaşadı. Bu olayın ramazan ayının hemen öncesine denk gelmesi nedeniyle, kapasitemizin çok çok üstünde bir yardım talebiyle karşılaştık. Yardıma ihtiyacı olduğunu bildiğimiz, ihtiyacı olanların yanında olabilmek için gece gündüz çalıştık. Hayırseverlerin bağışlarıyla, ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduk.

Bugüne kadar bize olan güveninize, bundan sonra da layık olmaya çalışacağız. Defalarca her zaman söylediğimiz gibi bizim tek sermayemiz sizlerin bizlere olan Güveni’dir. Yaşanan bu zorlu süreçte anladık ki, biz iki ekmeği birini bölüşen değil, bir ekmeği kaç kişiysek o kadar bölüşen güzel bir toplumuz. Destekleriniz için sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Başkan Atam, “Bugün Hüseyin Aşkımızı Dünya’ya duyurmak üzere bir aradayız. Bugün babasının ‘Yok mu bize yardım edecek!’ çağrısına kundağından ses veren büyük Şehid Ali Asger’i anmaya, bu çağrıya asırlar ötesinden ‘Lebbeyk’ demeye toplandık.” dedi.

CAFERİ LİDER ÖZGÜNDÜZ: “HZ. ALİ ASGER (A.S)’IN BOĞAZINA DEĞEN OK, KEŞKE BİZİM KALBİMİZE DEĞSEYDİ”

Caferi lider Selahattin Özgündüz ise gözyaşları içerisinde duygularını şu zözlerle ifade etti. “Yüce Rabbimize hamd olsun. Selam olsun Hz. Muhammed (s.a.a)’a, Selam olsun cennet hanımefendisi Hz. Fatıma (s.a)’ya, Selam olsun Haydarı Kerrrar İmam Ali (a.s)’ye, Selam olsun Kerbela Kahramanı İmam Hüseyin (a.s)’a, Selam olsun. İmam Hüseyin’nin minik yavrusu günün şahsiyeti Hz. Ali Asger’e ve tüm Kerbela şehitlerine olsun.

Bacılarım Allah sizi bu dünyada Hz. Rubab’ın duasına, Ahiret’te de şefaatine nail eylesin inşallah. Allah evlatlarınızı Rubab’ın evladına bağışlasın. Bizler evlatlarımızı zamanımızın İmamına adamışız. Sizler de O’na göre evlatlarınızı Ehlibeyt terbiyesi ve ahlakıyla evlatlarınızı yetiştirin. Kötülüklerden uzak durun. Siz, İmam-ı Zaman(af)’ın yarenisiniz.

Bu tavsiyelerimiz inşallah onlara hayat boyunca lazım olacak. Allah evlatlarınızı korusun. Yapacağımız matem merasimlerinde Aman kurallara uyalım, maskeleri takalım, mesafeyi koruyalım. Ben resmi yetkililerimize söz verdim. Bizim cemaat yobaz ve saygısız değil, kurallara uyacaklar’ diye. Beni mahcup edecek davranışlardan, en azı kendi sağlığınız adına dikkat edin. İmamlarımıza yakışır davranışla bu matem günlerini sorunsuz yapalım.

Dilsiz ve günahsız olarak şehit olan Hz. Ali Asger’den ne istediler?, O’nun hiç kimseye kötülüğü yoktu onu şehit etmekle neyi hedeflediler? Amaçları İmam Hüseyin neslinde kimseyi sağ bırakmamak. Hz. Asger, Dilsiz ve minik şehit şehadetiyle, Kalubela’daki  biatını tamamladı. Hz. Asger’in şehadeti Kalubelada’ki sözünün neticesiydi. Kalubela’da ruhların küçüğü büyüğü yok. O verdiği söze biat ederek Şehadetiyle, zalim Yezit ordusunun bebeklere olan zulmünü dünyaya ilan etti.

Hz. Ali Asger şehadetiyle içerimize bir yara bıraktı. O’nun boğazını parçalayan ok, bizim kalbimize saplansaydı bizi bu kadar üzmezdi. Bu acıyı tarihe her defasında not düşme adına bu günün anılmasını kabul ettim. Muharrem’in ilk Cumasını her yıl geleneksel ‘Uluslararası Ali Asger Günü’ olarak anacağız.

Bu programı organize eden Zehra Ana Derneği ve tüm siz değerli katılımcı annelere çocuklara ve bebeklere teşekkür ediyorum Allah bizleri, Kerbela’nın yiğitlerinin yolundan ayırmasın.

Program Azerbaycanlı dünyaca ünlü Meddah Seyyid Taleh’in Ali Asger mersiyeleriyle devam etti. Çocukların desteleri eşliğinde anneler ve minik evlatları da mateme sine vurup, gözyaşları akıtarak devam ettiler.

****************************

Belçika Aydın Haber olarak, Kerbela’nın minik şehidi ‘Hz. Ali Asger’ adına ‘Uluslararası Ali Asger Günü’ organizasyonunu nedeniyle,  başta Zeynebiye Önderi, Caferi Lider Selahattin Özgündüz, Zehra Ana Derneği Başkanı Mevtune Atam’a, tüm emeği geçenlere kalbi selam ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.