BUGÜN 'AŞURA' KERBELA ŞEHİTLERİ TÜRKİYE VE DÜNYA'DA ANILIYOR...

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1381'inci yılı dolayısıyla düzenlenen Aşura merasimi başladı.

Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1381’inci yılı dolayısıyla düzenlenen Aşura merasimleri başladı.

Her yıl yüzbinlerin katılımıyla gerçeklweştirilen Aşura matemi bu yıl İstanbul Zeynebiye başta olmak üzere tüm Ehlibeyt cami ve Cemevlerinde anılmakta. Covid-19 Pandemisi nedeniyle sınırlı ve belirlenen kurallara uyularak yapılan anma merasimleri televizyonlar kanalıyla milyonlara aktarılmakta.

Karalar giyip, gözyaşları içerisinde sine vuran milyonlarca Ehlibeyt dostu dünyanın tüm bölgelerinde 'Lebbeyk Ya Hüseyin' demekteler.

Türkiye İstanbul'da Zeynebiye'de yapılan anmada günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Caferi Lider Hüccet'ül İslam Selahattin özgündüz "Bugün Aşura günü Resul evlatlarının kerbela'da şehadetlerinin yıldönümü, busene bu anlamlı günü daha da buruk anmaktayız. Pandemi nedeniyle onbinlerce Ehlibeyt dosto anmaya katılamamanın üzüntüsünü yaşamakta. Biz her yer Aşura her yer Kerbela anlayışıla kimilerimiz kurallara riayet ederek camilerin dışında veya Hüseyniyelerde, kimileride iletişim araçları vesilesiyle evlerinde bu günü hüzünle yad etmekteler.

İmam Hüseyin ceddinin dininin ayakları altına alınmaması adına Kerbelaya Kufelilerin daveti üzerine geldi. Yezit gibi sarhoş ve zalim birisi Ceddi peygamberinin devletini yönetemez. İmam Hüseyin Ceddi Resulullah (s.a.a)'ın dininin derdine Yezit ise babası Muaviye'nin kendisine emanet ettiği iktidarının derdindeydi.

Bu nedenle Kerbela'da İmam Hüseyin (a.s) biatle, zillet arasında tercihe yapmaya zorlandı Yezit orduları tarafından. Tüm baskı, sussuzluk ve tehdide rağmen İmam Hüseyin evlatlarıyla birlikte Hak cephesinde ceddi Resulukllah'ın dininin ayaklar altında kalmaması için şehadeti seöti.

Ey günümüzün müslümanları. Bilinki İmam Hüseyi Kerbelad'a Resul evlatları şehit edildi. Kerbela kahramanlarını anmak Şİİ-Sünni anlayışı meselesi değildir. İnanan ve inanmayan meselesidir.Şimdi sen safını seçmelisin Ya Hüseyini safındasın, Ya Yezid'in bunun ikinci bir yolu yok. Tüm Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, tüm Ehlibeyt dostlarına başsağlığı arz ediyorum" dedi.