~T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ EĞİTİM MÜŞAVİRLİĞİ 2020 - 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Doç. Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ Eğitim Müşaviri

~T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ 'un yayınladığı 2020-2021 Yılı eğitim ve Öğretim Yılı Mesajını sizlerle paylaşıyoruz.

Sevgili Öğrenciler, Değerli Öğretmenler ve Kıymetli Velilerimiz,

2020-2021 yeni eğitim öğretim yılımız bu hafta başladı. Öncelikle tüm öğrencilere ve öğretmenlere sağlıklı, başarılı ve verimli bir yıl diliyorum.

Belçika Eğitim Bakanlıklarının yapmış oldukları açıklamalardan da anlaşıldığı üzere, 2020-2021 eğitim öğretim yılı koronavirüs salgını sebebiyle, pek çok açıdan özel bir yıl olacak ve bu çerçevede alınan önlemlerle birlikte okullardaki eğitimin şekli de salgının şiddetine göre farklı uygulamalar olabilecektir.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin yüz yüze devam edebilmesi ve öğrencilerimizin öğretim programından geri kalmaması için hem okul yönetimlerinin hem de resmi makamların almış oldukları tedbirlere uymak önem arz etmektedir. Öğrencilerimizin akademik başarıları derslerini iyi takip etmeleri, verilen ödevleri zamanında ve eksiksiz yapmaları ve derslerine düzenli çalışmalarına bağlıdır. Bunun gerçekleşmesinde öğrencilerimiz kadar ebeveynlerin rolleri de çok önemlidir. Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu sene de anne-babaların, çocuklarımızın yarınlara daha iyi, daha bilgili, daha donanımlı hazırlanmaları için ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı gösterecekleri şüphesizdir.

Diğer taraftan, çocuklarımızın milli, kültürel ve tarihi değerlerine sahip çıkma bilincinde olmaları, anadillerini korumaları ve gelecek nesillere aktarmaları için çocuklarımızı Türkçe ve Türk Kültürü derslerimize bekliyoruz. Unutmayınız “Dilimiz kimliğimiz, tarihimiz, kültürümüz ve benliğimizdir.” İki dilli çocukların okulda daha başarılı oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Bizler Fransızcayı, Flemenkçeyi ve Türkçeyi iyi konuşan akademik başarısı yüksek gençler yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de anne-babalarımızdan çocuklarımızı Türkçe ve Türk Kültürü derslerine kaydettirmelerini bekliyoruz. Türkçemizin yaşatılması için öğrencilerimizin bu imkanlardan yararlanmaları önemlidir.

Okullarında Türkçe ve Türk Kültürü dersi olmayan velilerimiz bizlerle iletişime geçebilirler. Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Doç. Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ

Eğitim Müşaviri