Yörük Türkmen Heyetinden Gönülleri Fetheden Erdemli Davranış

~~Türkiye Yörük Türkmen Gönül Seferberliği Yürütme Kurulu bir heyetle 739. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Türkmen Toyu'na katıldı. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde nöbet tutan alp kıyafetli askerlerin "saygı nöbeti" değişiminin ardından Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa tarafından dua okundu.

~~Türkiye Yörük Türkmen Gönül Seferberliği Yürütme Kurulu bir heyetle 739. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Türkmen Toyu’na katıldı. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde nöbet tutan alp kıyafetli askerlerin “saygı nöbeti” değişiminin ardından Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa tarafından dua okundu.

Teke Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Yörük Türkmen Gönül Seferberliği Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Duman, Osmangazi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Namaz, Şanlıurfa Karakeçili Derneği Başkanı Abdulkadir Akıl, Eyselli, Karakozak, Birelli ve Adıklı Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Aslan,  Eskişehir Anadolu Bacıları Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hafize Erdoğan, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu ve beraberindekiler, Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ederek, dua etti.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 739. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin önceki yıllarda olduğu gibi geniş katılımla yapılamadı. 739. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Toyu’na düzenlenen devlet töreniyle sona erdi. Şenlikler, Korona virüs salgını nedeniyle az katılım ve tedbirler kapsamında yapıldı. Hükümet Konağı önünde mehteran eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi’ne yürüyüş gerçekleştirildi. Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dua edilmesinin ardından Türk Büyükleri Anıtı’nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Heyet başkanı Abdullah Duman bir dörtlükle başladığı sözlerine; “
Ertuğrul Gazi’nin ocağındayım
İçimi kutlu bir heyecan sardı
Tarihin ulu bir kubbesindeyim
İnançta şuurda bir cihan verdi.

Milletlerin tarihi, milli, manevi hafızaları vardır. Her toplumun mitleri vardır, Ertuğrul Gazi bu tarihi mitlerimizin en önemli köşe taşlarından birisidir. Adaletle hadimi olduğu obasından bir cihan devletinin doğuşunun taşlarını döşedi. Atamız Ertuğrul Gaziyi ziyaretimize dünyayı saran pandemi engel olamaz” dedi.
Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Dış İlişkiler Sorumlusu Kürşat Çavuşoğlu Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Kaymakam Vekili Burhan Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve beraberindekiler, Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ederek, dua etti.

COVİD-19'dan dolayı bu yıl katılımcı davet edilmedi. Devletimiz almış olduğu tedbirlere duyarlı olmak kaydıyla sınırlı sayıda gönüllü bir heyetle "739. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Türkmen Toyu"na katılım sağlandı.
Heyet sözcüsü ve katılım sağlayan dernekler Türbe ziyaretinde duygu ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaştılar.
Heyet başkanı Abdullah Duman bir dörtlükle başladığı sözlerine;
Ertuğrul Gazinin ocağındayım İçimi kutlu bir heyecan sardı Tarihin ulu bir kubbesindeyim İnançta şuurda bir cihan verdi Milletlerin tarihi, milli, manevi hafızaları vardır. Her toplumun midleri vardır, Ertuğrul Gazi hazretleri bu tarihi midlerimizin en önemli köşe taşlarından birisidir. Adaletle hadimi olduğu obasından bir cihan devletinin doğuşunun taşlarını döşedi. Atamız Ertuğrul Gaziyi ziyaretimize dünyayı saran pandemi engel olamaz dedi.

YÖRÜK/TÜRKMEN HEYETİNDEN GÖNÜLLERİ FETHEDEN ERDEMLİ DAVRANIŞ

Niyzi çapa, hafıza Erdoğan eski şehir anadolu bacılar, mustafa aslan
Abdulkadır akıl  urfa, hasan hüseyin namaz,
Teke Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Yörük Türkmen Gönül Seferberliği Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Duman, Osmangazi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Namaz, Şanlıurfa Karakeçili Derneği Başkanı Abdulkadir Akıl, Eyselli, Karakozak, Birelli ve Adıklı Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Aslan,  Eskişehir Anadolu Bacıları Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hafize Erdoğan, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu
Türkiye Yörük Türkmen Gönül Seferberliği  Heyeti , Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti.
Ziyaretinde Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden, ardından alp kıyafetli askerler tarafından gerçekleştirilen saygı nöbetinin değişimini izleyen Destici, basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Destici, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 739. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin önceki yıllarda olduğu gibi geniş katılımla yapılamadığını hatırlattı.
Bilecik'in Söğüt ilçesinde 739. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri ikinci gününde düzenlenen devlet töreniyle sona erdi. Şenlikler, Korona virüs salgını nedeniyle az katılım ve tedbirler kapsamında yapıldı.
Hükümet Konağı önünde mehteran eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi’ne yürüyüş gerçekleştirildi. Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dua edilmesinin ardından Türk Büyükleri Anıtı’nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

739. ERTUĞRUL GAZİYİ ANMA VE YÖRÜK TÜRKMEN TOYUNDA YÖRÜK TÜRKMEN GÖNÜL SEFERBERLİĞİ HEYETİ OLARAK BİLEKCİK SÖĞÜTTEYİZ.

Türkiye Yörük Türkmen Gönül Seferberliği  Heyeti
Kadir Bıyık Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 739. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık da katıldı...
Bilecik'in Söğüt ilçesinde 739. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri ikinci gününde düzenlenen devlet töreniyle sona erdi. Şenlikler, Korona virüs salgını nedeniyle az katılım ve tedbirler kapsamında yapıldı.
Törenlere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katıldı.
“739. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak, sınırlı katılımla başladı.
Bu yıl pandemiyle mücadele nedeniyle, risk oluşturmamak bakımından dar bir çerçevede gerçekleştirilecek etkinlikler Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Faruk Dirgen, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı İsmet Sever ve sınırlı sayıda protokolün Ertuğrul Gazi Türbesini ziyareti ile başladı.
Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde nöbet tutan alp kıyafetli askerlerin “saygı nöbeti” değişiminin ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Erhun tarafından dua edildi.
Sultan Alaaddin Keykubad tarafından Konya’dan gönderilen  temsili Beylik Beratınin takdimi ile Kütahya Valisi Ali Çelik’den teslim alınan Kayı Boyu sancağı ve Domaniç toprağının, Bilecik Doğa Sporları Kulübü Derneği (BİDOS) ekibince Vali Şentürk’e takdimi gerçekleştirildi.

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başlayan "739. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri", yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleştiriliyor.
Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ve sınırlı sayıda davetliyle Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ederek, alp kıyafetli askerler tarafından gerçekleştirilen saygı nöbeti değişimini izledi.
Vali Şentürk, burada yaptığı konuşmada, "Bu mirası coşkuyla yaşatmak istiyoruz. Atalarımızın emanetine sahip çıkacağız, bu yıl Kovid-19 nedeniyle bu şekilde icra ettik. Gelecek yıllarda daha güzel etkinliklerle kutlayacağız inşallah." dedi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam eden etkinlikte, Sultan Alaaddin Keykubad'ın Konya'dan gönderdiği Beylik Beratı'nın temsili takdimi gerçekleştirildi.
Bilecik Doğa Sporları Kulübü Derneği (BİDOS) ekibi de Vali Şentürk'e Kayı Boyu sancağını ve Domaniç toprağını teslim etti.
Türk Büyükleri Anıtı'na Vali Şentürk'ün çelenk sunması ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, tören alanında kılınan cuma namazı sonrasında şenliklerin ilk gün etkinlikleri sona erdi.

739. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı
739. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı Bu yıl 739'uncu gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı.

739. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı
BİLECİK - Bu yıl 739'uncu gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı. Şenlikler, korona virüs salgını nedeniyle az katılım ve tedbirler kapsamında yapıldı.
Her yıl Söğütte Eylül ayının ikinci haftasında düzenlenen geleneksel şenlik, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'yi anmak için düzenleniyor. Bu yıl ki kutlamalara korona virüs salgını damgasını vuran şenlikler, Ertuğrul Gazi türbesi önünde okunan duayla başladı. Ardından, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti temsilcileri, Türk büyükleri adına Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi. Protokol üyeleri ardından Ertuğrul Gazi Türbesi önünde tutulan "Saygı Nöbeti" devir teslim törenini izlediler.
Konya'dan yola çıkan Beylik Beratı ve hediyeler Vali Şentürk'e teslim edildi
Sultan Alaaddin Keykubat'ın Konya'dan gönderdiği Beylik Beratı ile Bilecik Doğa Sporları Derneği Başkanı Feridun Aynur'un Domaniç'te Kütahya Valisi Ali Çelik'ten aldığı Kayı Boyu sancağı Vali Bilal Şentürk'e teslim edildi. Ardından, türbe yanında bulunan Türk Büyükleri Anıtı Vali Bilal Şentürk, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Vakfı Başkanlığı adına düzenlenen çelengi sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki program sona erdi.
Program yarın Mehterin eşliğinde Söğüt Hükümet Konağı önünden Ertuğrul Gazi Türbesine yürüyüş ile başlayacak. Burada dua edilmesinin ardından Türk Büyükleri Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek. Açılış konuşmalarının ardından Yörük Türkmen Federasyon Başkanları ile online görüşme yapılacak. Küre Mehteran Bölüğünün gösterisi ile devam edecek olan "739. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri", Ertuğrul Gazi Camii ve Darü-l Kurra temel atma töreniyle son bulacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kökü mazide, gözü atide bir geleneğin temsilcileri olarak bizler de Anadolu'yu ilelebet vatan ve yurt olarak muhafaza etme davasına sahip çıkmayı, ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi barış ve esenlik içinde daha da geliştirmeyi ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1071'de Malazgirt Zaferi ile kapıları açılan Anadolu toprakları üzerinde küçük bir boydan bir cihan devletine uzanan ulu bir çınarın tohumlarını atan Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'yi rahmetle andığını bildirdi.

Temelleri Söğüt'te atılan, asırlar boyunca üç kıta, yedi iklime adaletle hükmeden bir medeniyete sahip olmanın iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Alperenlerin serdarı Ertuğrul Gazi'nin yiğitliği, bilgeliği ve ileri görüşlülüğünün, kadim medeniyetimizin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde payı büyüktür. Ertuğrul Gazi'nin öğütlerini rehber edinen oğlu Osman Gazi ve onların izinden giden Osmanlı Devleti yöneticileri ulaştıkları her yerde eşitlik, adalet ve hoşgörüye dayalı bir düzeni hakim kılmışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"Kökü mazide, gözü atide bir geleneğin temsilcileri olarak bizler de Anadolu'yu ilelebet vatan ve yurt olarak muhafaza etme davasına sahip çıkmayı, ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi barış ve esenlik içinde daha da geliştirmeyi ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Söğüt'te düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin geçmişten bugüne ve geleceğe bir köprü olacağına inanıyorum. Bu vesileyle Sultan Alparslan'dan Ertuğrul Gazi'ye, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal'e, bugüne kadar bu topraklara damgasını vuran ecdadımızı, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."
Bakan Dönmez, 739. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında geldiği Bilecik'in Söğüt ilçesinde "Kuyulu Mescid Çevre Düzenlemesi Açılış Töreni"ne katıldı. Açılışın ardından Hükümet Konağı önünde mehteran eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ne yürüyüş gerçekleştirildi. Ertuğrul Gazi Türbesi'nde dua edilmesinin ardından Türk Büyükleri Anıtı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dönmez, Osmanlı'nın adım attığı her toprakta adaleti, barışı ve huzuru tesis ettiğini belirterek, bütün tebaasına ayırım yapmadan hoşgörüyle yaklaştığını vurguladı.

Etkinliğe, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 739. yıl dönümünü gururla idrak ediyoruz. Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi başta olmak üzere bu topraklar uğruna mücadeleden vazgeçmeyen atalarımızı ve şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.