"˜BELÇİKA AYDIN HABER'DEN BRÜKSEL BAŞKONSOLOSU UMUT DENİZ'E NEZAKET ZİYARETİ'

~~Belçika Türk Toplumunun Ortak Platformu olan "˜Belçika Aydın Haber' Dergisi ve "˜Belçika Aydın Vakfı' olarak yeni göreve başlayan T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz'e nezaket ziyareti gerçekleşirdik.

~~Belçika Türk Toplumunun Ortak Platformu olan ‘Belçika Aydın Haber’  Dergisi ve ‘Belçika Aydın Vakfı’ olarak yeni göreve başlayan T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz’e nezaket ziyareti gerçekleşirdik.

Belçika Vakfı Başkanı Zerrin Aydın ve ‘Belçika Aydın Haber’ yayınları Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu nezaket ziyaretinde Başkonsolos Deniz’e ‘Hoş geldiniz’ diyerek, kendisini tebrik edip, “görevlerinde başarı dileklerinde” bulundular.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vakıf Başkanı Aydın ve Genel Yayın Yönetmeni Gündoğdu çalışmaları hakkında Başkonsolos Deniz’e bilgiler verdiler.

Aydın ve Gündoğdu ise yaptıkları konuşmada. “Basın hizmetleri halkımızın haber alma hakkı bakımından elbette çok önemli. Bizler toplumumuza hem Belçika, hem ülkemizdeki gelişmeler ile ilgili olarak haberler sunmaktayız. Sanal sitemizden günlük haberler yanında, dergimiz ile de aylık haber kültür ve etkinlikleri vatandaşlarımıza ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz.
Amacımız kültürel değerlerimizi korumakla, Belçika barış ve kardeşlik ortamına yayınlarımızla da katkılarda bulunmaktır” dediler.

Başkonsolos Umut Deniz, “Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın ve Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’nun yaptıkları nezaket ziyaretinden çok memnun olduğunu” ifade etti.
Brüksel Başkonsolosu Deniz, ‘Yeni Göreve başladım. Doğal olarak da bu arada ziyaretler olmakta. Buradaki Toplumu çok sıcak buluyorum.  Bizler resmi temsilciler olarak buradaki asli görevlerimiz yanında vatandaşlarımızın da sorunları ve istekleriyle yakından ilgilenmekteyiz.
Bizim amacımız buradaki vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vererek, Başkonsolosluğu kendi evleri olarak görmelerini sağlamaktır.

Basın çok önemli görev yapmakta. Bir taraftan buradaki vatandaşlarımızı kendi dillerinde bilgilendirirken, diğer taraftan toplumumuzun burada en iyi bir şekilde uyum sağlamaları yolunda da büyük katkıları olmakta.

Ben özellikle sizlerin yayınlarını hem sitenizden hem de son sayınızdan izledim. Çok değerli hizmet ve çalışmalarda bulunuyorsunuz sizleri ve diğer basın mensuplarımızı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

Sizlerle ilgili bilgim var. Toplumumuza hizmetleriniz uzun yıllara dayanıyor. Yayınlarınızın devamı arzumuzdur. Sanal habercilik yanında yazılı basılı yayınlarında ayrı bir önemi var elbette. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKONSOLOS UMUT DENİZ’İN TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK MESAJI

Belçika Türk toplumunun kıymetli üyeleri, saygıdeğer Belçikalı dostlarımız,
15 Eylül 2020 tarihi itibarıyla Brüksel Başkonsolosluğunda göreve başlamaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum.

1966 yılında faaliyete geçen Başkonsolosluğumuz, Brüksel Başkent Bölgesi, Valon Bölgesi ve Brabant Flaman vilayetinde yerleşik 125.000’den fazla vatandaşımıza konsolosluk hizmetini en verimli ve süratli şekilde, 7 gün 24 saat anlayışıyla sunmayı amaçlamakta, ayrıca vatandaşlarımızın Belçika’daki konumlarını uyum içinde güçlendirmeleri için sarfedilen çabalara elinden gelen desteği sunmaktadır.

Toplumumuzun görev bölgemizde hayata her boyutuyla etkin katılımının desteklenmesi, birlik ve beraberliğinin arttırılarak sürdürülmesi ve karşılaşılabilecek sorunların ilgi ve özenle çözümlenmesi temel hedeflerimizdir. Başkonsolosluğumuz, daima güler yüzle karşılanacağınız ikinci eviniz olmaya devam edecektir.

Ülkemizin Belçika’daki asli temsilcileri olan vatandaşlarımızın paylaşmak istedikleri fikirleri, önerileri ve çalışmaları, hizmet kalitemizin yükseltilmesine imkan sağlayarak, bizlere yol gösterecektir. Bu amaçla, başta sosyal medya (Facebook: T.C. Brüksel Başkonsolosluğu ; Twitter: @BrukselBK ) olmak üzere, Başkonsolosluğumuzun tüm iletişim kanalları bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da açık olacaktır.

Çeşitli vesilelerle görüşmek ümidiyle, sizleri tüm çalışma arkadaşlarım adına en kalbi duygularla selamlıyor, saygılarımızı sunuyorum.

Umut Deniz
Başkonsolos