~~BTKB, KURUCU BAŞKANLARI OLAN "˜EĞİTMEN LEYLA TEKER'İ ANDI

Belçika Türk Toplumu'nun saygın hanımefendisi, Sarı Basın Kart'lı Gazeteci, BTKB Kurucusu, Onursal Başkan, Belçika Türk Toplumu'nun Entegrasyonuna katkısından dolayı "˜Şükran Ödüllü olan ve Belçika "˜Aydın Haber Dergisi' Köşe Yazarı Merhume Leyla Teker anıldı.

Belçika Türk Toplumu’nun saygın hanımefendisi, Sarı Basın Kart’lı Gazeteci, BTKB Kurucusu, Onursal Başkan, Belçika Türk Toplumu’nun Entegrasyonuna katkısından dolayı ‘Şükran Ödüllü olan ve Belçika ‘Aydın Haber Dergisi’ Köşe Yazarı Merhume Leyla Teker anıldı.

Pandemi kuralları gereği maskeler takılıp, mesafeler korunarak , düzenlenen anma merasiminde, merhume Teker’in biyografisi okundu. Diyanet Vakfına bağlı Fatih Camisi Hocası Ömer Bektaş’ın Kuran okumasıyla, devam etti. Edilen dualar ardından, ihsan mahiyetinde yapılan helvalar davetlilere ikram edildi.

Kısa adı BTKB olan ‘Belçika Türk Kadınlar Birliği’ tarafından AKM salonunda düzenlenen anmada çok yönlü ve çok yetenekli, Merhume Leyla Teker’in biyografisi ve çalışmaları anlatıldı.

BTKB Başkanı Ender Ezel’in öncülüğünde gerçekleştirilen anmaya Yönetim Kurulu üyeleri ve kursiyerler ve sevenleri katıldı. Katılanlar arasında ‘Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın ve Eski ADD Başkanlarından Ümit Ağca’da vardı.

Başkan Ender Ezel duygulu bir şekilde Merhume Leyla Teker’in biyografisini okudu.  Biyografide şu bilgiler yer aldı.

“Çok değerli Merhume Hocamız Sayın Leyla Teker,  1938 yılında, Samsun’un Havza ilçesinde doğdu. Eğitimini Ankara’da tamamladı. Gençliğinde kız kardeşiyle birlikte Devlet Tiyatro’sunun Çocuk Oyunların da rol aldı.

Biri tek başına, diğeri kardeşiyle birlikte çıkardığı iki şiir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca İngilizce’den Türkçe’ye bir Roman çevirisi vardır.

1965 yılında Sina Pamukçu ile evlendi. Teoman ve Levent adında iki oğlu oldu. 1980 yılında ailesiyle birlikte Belçika’nın Brüksel şehrine yerleşinceye kadar Türkiye’de ‘Sarı Basın Kartı’ sahibi, gazeteci olarak çalıştı.

1983 yılında Brüksel’de ‘Türk Danış’da çalışmaya başladı. 1985 yılında mankenliğini Biçki-Dikiş Kursu öğrencilerinin yaptığı ve kendi diktikleri kıyafetleriyle yaptıkları gmsteri ses getiren bir organizasyondu. Uzun Yıllar boyunca Belçika’da Türk Kadınlarına yönelik, Dikiş ve El sanatları Kurslarına ‘Öğretmenlik’ yaptı. Belçika’daki ‘Atatürk Düşünce Derneği’ kurucularındandır.

Kısa adı BTKB olan ‘Belçika Türk Kadınlar Birliği’ kuruculuğu ve Yönetim kurulu başkanlığını sürdürdü. Her iki dernek de özellikle Belçika’daki Türk Kadınlarına yönelik, onlarla birlikte çok sayıda çeşitli etkinlikler ve seyahatler düzenledi.

1994 yılı Avrupa Parlamento seçimlerinde, Flaman Yeşiller Partisi’nden aday oldu. Yabancı asıllı Belçikalı olarak en çok yabancı oyları aldı. 2014 yılında Türklerin Belçika’ya Göçü’nün 50. Yılı dolayısıyla Belçika’da Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reyders’in elinden Belçika’ya uyumuna yaptığı katkılarından ötürü ‘Şükran belgesi’ aldı.

Bu arada Belçika’da yayınlanan ve geniş okur kitlesi olan ‘Belçika Aydın Haber’ Dergisi ve sanal sitesinde 10 yılı aşkın süre aylık makaleleri yayınlandı.

2016 yılından 16 Eylül 2020’ye kadar amansız bir hastalıkla mücadele etti. Biri kız, 2’si oğlan 3 torunun şahane babaannesiydi.

BTK olarak bizlere emanet ettiği Birliği kendi idealleri doğrultusunda hizmete devam edeceğini ve her zaman kendisini saygı ve rahmetle anacağız. Merhume Başkanımıza Allah’tan rahmet, Pamukçu ailesine de başsağlığı diliyoruz.”

‘Belçika Aydın Haber’ olarak bizler de, değerli ve verimli çalışmalarıyla ‘Belçika Türk Kadınları’na büyük katkılarda bulunan Leyla Teker hocamızı, rahmet ve özlemle anacağız.

 Güzel fikirleriyle dergimiz okurlarını aydınlatan ve bu vesileyle ‘Belçika Türk Toplumu’na katkılardan bulunan Merhume Hocamıza teşekkür ediyoruz.

Yüce Rabbimiz kendisine rahmet ederek, cennetinde ağırlasın. Pamukçu ailesinin de acılarını paylaşıyor, kendilerine Başsağlığı diliyoruz. ‘Belçika Aydın Vakfı ve ‘Belçika Aydın Haber’

www.belcikaaydinhaber.com