T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş DURMUŞ'un '24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı'

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş DURMUŞ '24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajını sizlerle paylaşıyoruz.

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş DURMUŞ '24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajını sizlerle paylaşıyoruz.

~T. C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ Eğitim Müşavirliği

Sevgi elçisi, bilim ve ilim emekçisi tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun.

Çocukken yüreğimize dokunan, elimizden tutan ve bizi yarınlara hazırlayan, sevginin ve saygının en büyüğünü hak eden anne ve babamızla eş tuttuğumuz sevgili öğretmenlerimiz.

Güzel ülkemiz başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında görev yaparak insan neslinin bilime, ilime, nezakete, hoşgörüye, barışa kısacası tüm güzelliklere ve özelliklere sahip olmasını sağlayan, tüm öğretmenlerimize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde bir kez daha görüldü ki, bilimin ve ilimin ışığında yürüyenler kendi canlarını hiçe sayarak gece gündüz demeden dünyanın içinde bulunduğu bu salgının son bulması için olağanüstü çaba sarf ediyorlar. Tüm bu sağlık kahramanlarımızın bu günlere gelmesinde siz öğretmenlerimizin emeği ve alın teri vardır. Onun içindir ki öğretmenler eğitim hayatımızın nesnesi değil öznesidir.

Milli ve manevi değerlerimizle bezenen, meslek aşkını tüm kılcal damarlarında hisseden vefakar öğretmenlerimiz; Yavrularımızın hem yaşadığı topluma hem ana vatanı Türkiye’mize hem de tüm insanlığa
hayırlı, başarılı ve üretken bir kişi olması için sizin ışığınıza ihtiyacı vardır. Bu bilinçle tüm zorluklara nasıl göğüs gerdiğinizi, mücadele ettiğinizi biliyoruz.

Hiç şüphesiz ki çocuklarımız sizin ufkunuzdan ve şefkatinizden etkilenecek ve sizleri ömürlerinin sonlarına kadar hayırla yad edecektir. Çünkü her çocuğun yüreğine dokunan
mutlaka bir öğretmeni vardır.

Bu vesile ile başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü tekrar kutluyor, şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Doç. Dr. Neslihan KARATAŞ DURMUŞ
Eğitim Müşaviri