~~YTB, 2020 yılında Avrasya bölgesine yönelik birçok faaliyet hayata geçirdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 2020 yılında soydaş ve akraba topluluklara yönelik eğitimden kültüre, iş birliği ağlarından sivil topluma kadar geniş yelpazede çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda Türk dünyası, Gürcistan, Kırım ve Gagavuz Yeri'ndeki soydaşlara yönelik birçok projeye imza attı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 2020 yılında soydaş ve akraba topluluklara yönelik eğitimden kültüre, iş birliği ağlarından sivil topluma kadar geniş yelpazede çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda Türk dünyası, Gürcistan, Kırım ve Gagavuz Yeri’ndeki soydaşlara yönelik birçok projeye imza attı.

Türk Dünyası Çevrim İçi Eğitimleri

YTB ve Anadolu Ajansı iş birliğinde 10 farklı ülkeden 29 soydaş topluluk mensubu medya temsilcisine 5 farklı alanda eğitimler verildi.

Bunun yanında Covid-19’la Mücadele kapsamında 2 gün boyunca 120 soydaş doktora 8 saat süren eğitim programı sunuldu.

“Gençler 100. Yılında Türkiye-Rusya İlişkilerini Ele Alıyor” Çevrim İçi Semineri

Türkiye-Rusya diplomatik ilişkilerinin 100. Yılına ithafen seminer programları düzenlendi. Seminerlerde Rusya’dan eğitim için Türkiye’ye gelen ve Türkiye’den Rusya’ya giden 85 öğrenci katıldı. 

Gürcistan Eğitim Engel Tanımaz Projesi

Gürcistan’da kardeş topluluğa mensup 720 öğrenci ve eğitmene Bilgisayar kursu verildi. Ayrıca eğitim merkezlerine bilgisayar temini de sağlandı. 

Hocalı Şehitleri Anma Yürüyüşü

Türkiye’den 40 gencin katılımıyla 10 günlük Azerbaycan ziyareti gerçekleştirildi. Programa katılan gençler, Bakü Türk Şehitleri ve Beylaqan Şehitliği’nde fidan dikti. 

Gagauz Yeri Çift Dilli Eğitim: Eğitmen Eğitimi Projesi

Gagauz yerinde gerçekleştirilen Çift Dilli Eğitim Projesi kapsamında bölgede bulunan eğitim kurumlarında görevli 124 eğitmene Gagauz Türkçesi ve Romence öğretimi alanında 276 saat eğitim destekleri sağlandı. 

Kırım Ailesi Okulunun Geliştirilmesi Projesi

Kırım’dan uzakta yetişen çocuk ve gençlere ana dillerinin, tarih ve kültürlerinin öğretilmesi amacıyla Kiev’de faaliyet gösteren Kırım Ailesi Okulu çalışmalarına destek sağlandı. Ayrıca salgın nedeniyle uzaktan eğitim modeline geçen okula teknik donanım yardımı verildi.